Instru optiikka Oy ostaa Synsam Finlandin kahdeksan myymälän liiketoiminnan

Lehdistötiedote 3.5.2016

Instru optiikka Oy ostaa Synsam Finlandin kahdeksan myymälän liiketoiminnan kesäkuussa toteutuvassa liiketoimintakaupassa. Synsam Finlandin pienemmillä paikkakunnilla sijaitsevia myymälöitä koskevan kaupan seurauksena yritysten liikkeiden toimintoja kyseisillä paikkakunnilla yhdistetään ja uusia myymälöitä avataan Instru optiikka Oy:n ketjujen alle. Kaupan kohteena olevien myymälöiden henkilökunta siirtyy Instru optiikalle työntekijöiksi.

Kaupan kohteena ovat Synsamin myymälät Mäntsälässä, Lohjalla, Varkaudessa, Valkeakoskella, Nokialla, Karkkilassa sekä kaksi myymälää Kankaanpäässä. Kaupan taustalla ovat yritysten strategiset tavoitteet. Instru optiikka Oy:n toimitusjohtaja Catarina Fagerholm kommentoi kauppaa seuraavasti:

“Instru optiikan toimintaperiaatteisiin kuuluu palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja laadukkaasti varmistaen, että tuotteitamme ja palvelujamme löytyy läheltä ympäri Suomen. Muiden optisen alan ketjutoimijoiden keskittäessä toimintojaan isompiin kaupunkeihin me puolestamme laajennamme ja vahvistamme verkostoamme nimenomaan pienemmillä paikkakunnilla. Tavoitteenamme on parantaa ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua tarjoamalla parhaat näkemiseen liittyvät ratkaisut ja tuomalla samalla myös muun muassa silmälääkäripalvelut ja silmänpohjakuvauksen kaikkien saataville.”

“Synsam on terävöittänyt strategiaansa ja haluaa olla silmälasimuodin edelläkävijä. Panostamme uuden strategiamme mukaisesti Suomessa ennen kaikkea suurempiin kaupunkeihin ja investoimme parasta aikaa merkittävästi myymäläkonseptimme uudistamiseen. Nyt myytävät liikkeet ja liikepaikat eivät olleet optimaalisia uuden strategiamme kannalta”, kertoo Synsam Finlandin toimitusjohtaja Vesa Mars.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Catarina Fagerholm, Instru optiikka Oy, puh. 0500 566 255

Toimitusjohtaja Vesa Mars, Synsam Finland, puh. 050 447 7681

Instru optiikka Oy on yksi Pohjois-Euroopan johtavista optisen alan vähittäismyyntiyrityksistä ja alan markkinajohtaja Suomessa ja Virossa. Yrityksen henkilöstömäärä on noin tuhat ja liikevaihto Suomessa 115 milj.€ ja Virossa 5,5 milj.€. Instru optiikka Oy:n myymäläbrändit ovat Instrumentarium, Nissen ja Keops. Suomessa myymälöitä on 208 ja Virossa 21. Instru optiikka Oy kuuluu optisen alan maailman johtavaan, Amsterdamin pörssissä listautuneeseen GrandVision N.V. -konserniin.

Vuonna 1968 perustettu Synsam kuuluu Pohjoismaiden johtaviin optikkoketjuihin. Synsam-ketjuun kuuluu 500 optikkoliikettä, joista 40 toimii Suomessa. Synsamin liikevaihto on n. 3 miljardia kruunua ja sen palveluksessa on 2500 työntekijää. Synsam tarjoaa näöntarkastuspalveluiden lisäksi laajan, laadukkaan valikoiman silmälaseja, piilolinssejä, aurinkolaseja ja tarvikkeita. Synsamin omistaa CVC Capital Partners.

 

Linkkejä

yhteystiedotInstru optiikka Oy
Sinimäentie 8
02630 Espoo

Puh. 0201 70 7000
Faksi: 09-502 1551