Uutisia

> Instru optiikka Oy avaa aurinkolasien Solaris-erikoisliikkeen Helsingin keskustan Stockmann-tavarataloon 13.02.2017 

Instru optiikka Oy vahvistaa aurinkolasiliiketoimintaansa avaamalla uuden erikoisliikkeen nimeltään Solaris by Instrumentarium helmikuun lopussa Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalon ensimmäiseen kerrokseen. Solaris on maailman johtava aurinkolasikonsepti, joka palvelee tyyli- ja laatutietoisia kuluttajia 1600 myymälällä ympäri maailman. Solaris-konseptissa yhdistyvät kattava, trendikäs ja uniikki aurinkolasivalikoima, laadukkaat kehykset ja linssit sekä muodin ja optisen alan asiantuntijapalvelut.

Oranssista väristään tunnistettava Solaris-konsepti on toiminut osana valikoituja Instrumentarium- ja Nissen-ketjujen myymälöitä jo vuodesta 2014. Itsenäisenä liikkeenään Stockmannille avattava Solaris-myymälä on kuitenkin Suomessa ensimmäinen laatuaan. Aurinkolasien lisäksi myymälässä on laaja piilolinssivalikoima. Instru optiikka Oy:n toimitusjohtaja Catarina Fagerholm kommentoi uuden liikkeen avausta seuraavasti:

”Aurinkolasit ovat haluttuja asusteita, joiden perimmäinen tarkoitus on suojella silmiä. Viime vuonna niiden myynti kasvoi Suomessa 10 %, sillä kuluttajat panostavat nyt aiempaa enemmän laatuun. Haluamme vastata kasvaneeseen tarpeeseen vahvistamalla Solaris-konseptiamme uudella erikoisliikkeellä. Samalla laajennamme yhteistyötämme Stockmannin kanssa, sillä Instrumentarium Stockmann on palvellut asiakkaita tavaratalon seitsemännessä kerroksessa jo 40 vuotta, ja myöhemmin keväällä avaamme Itiksen Stockmann-tavarataloon uuden brändikehyksiin ja -aurinkolaseihin keskittyvän Instrumentarium-myymälän.”

”Laajennamme jo pitkään jatkunutta hyvää yhteistyötä Instrumentariumin kanssa. Solaris-aurinkolasit täydentävät hyvin Stockmann-tavaratalojen tarjontaa. Asiakkaamme toivovat meiltä uutuuksia, ja siihen toiveeseen trendikäs aurinkolasimyymälä vastaa hyvin”, Stockmannin Real Estate -liiketoimintayksikön kaupallinen johtaja Seppo Oksanen kertoo.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Catarina Fagerholm, Instru optiikka Oy, puh. 0500 566 255
Real Estate, kaupallisten toimintojen johtaja, Seppo Oksanen, Stockmann, puh. 040 587 9305
 

> Instru optiikka Oy ostaa Synsam Finlandin kahdeksan myymälän liiketoiminnan 07.06.2016Lehdistötiedote 3.5.2016

Instru optiikka Oy ostaa Synsam Finlandin kahdeksan myymälän liiketoiminnan kesäkuussa toteutuvassa liiketoimintakaupassa. Synsam Finlandin pienemmillä paikkakunnilla sijaitsevia myymälöitä koskevan kaupan seurauksena yritysten liikkeiden toimintoja kyseisillä paikkakunnilla yhdistetään ja uusia myymälöitä avataan Instru optiikka Oy:n ketjujen alle. Kaupan kohteena olevien myymälöiden henkilökunta siirtyy Instru optiikalle työntekijöiksi.

Kaupan kohteena ovat Synsamin myymälät Mäntsälässä, Lohjalla, Varkaudessa, Valkeakoskella, Nokialla, Karkkilassa sekä kaksi myymälää Kankaanpäässä. Kaupan taustalla ovat yritysten strategiset tavoitteet. Instru optiikka Oy:n toimitusjohtaja Catarina Fagerholm kommentoi kauppaa seuraavasti:

“Instru optiikan toimintaperiaatteisiin kuuluu palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja laadukkaasti varmistaen, että tuotteitamme ja palvelujamme löytyy läheltä ympäri Suomen. Muiden optisen alan ketjutoimijoiden keskittäessä toimintojaan isompiin kaupunkeihin me puolestamme laajennamme ja vahvistamme verkostoamme nimenomaan pienemmillä paikkakunnilla. Tavoitteenamme on parantaa ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua tarjoamalla parhaat näkemiseen liittyvät ratkaisut ja tuomalla samalla myös muun muassa silmälääkäripalvelut ja silmänpohjakuvauksen kaikkien saataville.”

“Synsam on terävöittänyt strategiaansa ja haluaa olla silmälasimuodin edelläkävijä. Panostamme uuden strategiamme mukaisesti Suomessa ennen kaikkea suurempiin kaupunkeihin ja investoimme parasta aikaa merkittävästi myymäläkonseptimme uudistamiseen. Nyt myytävät liikkeet ja liikepaikat eivät olleet optimaalisia uuden strategiamme kannalta”, kertoo Synsam Finlandin toimitusjohtaja Vesa Mars.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Catarina Fagerholm, Instru optiikka Oy, puh. 0500 566 255

Toimitusjohtaja Vesa Mars, Synsam Finland, puh. 050 447 7681

Instru optiikka Oy on yksi Pohjois-Euroopan johtavista optisen alan vähittäismyyntiyrityksistä ja alan markkinajohtaja Suomessa ja Virossa. Yrityksen henkilöstömäärä on noin tuhat ja liikevaihto Suomessa 115 milj.€ ja Virossa 5,5 milj.€. Instru optiikka Oy:n myymäläbrändit ovat Instrumentarium, Nissen ja Keops. Suomessa myymälöitä on 208 ja Virossa 21. Instru optiikka Oy kuuluu optisen alan maailman johtavaan, Amsterdamin pörssissä listautuneeseen GrandVision N.V. -konserniin.

Vuonna 1968 perustettu Synsam kuuluu Pohjoismaiden johtaviin optikkoketjuihin. Synsam-ketjuun kuuluu 500 optikkoliikettä, joista 40 toimii Suomessa. Synsamin liikevaihto on n. 3 miljardia kruunua ja sen palveluksessa on 2500 työntekijää. Synsam tarjoaa näöntarkastuspalveluiden lisäksi laajan, laadukkaan valikoiman silmälaseja, piilolinssejä, aurinkolaseja ja tarvikkeita. Synsamin omistaa CVC Capital Partners.

 

> Kaupan liiton vuosikatsaus 2013 11.08.2014Kaupan liiton vuosikatsauksessa Kaupan vuosi 2013 on mukana on myös case Instru optiikasta.
Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan jutun.

http://www.kaupanvuosi.fi/vuosi-lyhyesti/case-instru-optiikka/.

Mail Attachment

> Instru optiikka Oy osti Design Optikko Hakulan. 03.06.2014

Keops ketju laajentaa Turkuun 4.6.2014

Instru optiikka Oy laajentaa Keops myymäläketjuaan. Yrityskaupan myötä Keops-ketjun myymälämäärä kasvaa viiteen ja uusi myymälä avataan Turussa Ylipistonkatu 25:ssa keskiviikkona 4.6.2014 klo 9.30.

Perheyritys Optikko Hakulan toimitusjohtaja Auli Martin päätti myydä menestyvän optikkoliikkeensä Instru optiikalle työskenneltyään viisikymmentä vuotta silmälasien parissa. Hän aloitti uransa 1964 Christian Nissenillä, joka on nykyään Nissen-ketju ja osa Instru optiikkaa. Näin ympyrä on sulkeutunut. Keops myymälä jatkaa Auli Martinin viitoittamalla tiellä ja panostaa jatkossakin laadukkaaseen valikoimaan ja erinomaiseen palveluun. Auli Martin kiittää kaikkia asiakkaitaan hyvästä yhteistyöstä ja toivottaa menestystä työnsä jatkajalle.

Keops optiikalla on vahva asema optisen alan erikoisliikkeiden joukossa korkealaatuisten huippubrändien, palvelun ja yksilöllisyyden osaajana. Olemme todella iloisia voidessamme jatkossakin palvella Optikko Hakulan asiakkaita samalla yksilöllisyydellä ja palvelun laadulla kuin aikaisemmin.

Lisätietoja:
Catarina Fagerholm, toimitusjohtaja
gsm 0500 566255
catarina.fagerholm@instru.fi

Instru optiikka Oy on yksi Pohjois-Euroopan johtavista optisen alan vähittäismyyntiyrityksistä ja alan markkinajohtaja Suomessa ja Virossa. Yrityksen henkilöstömäärä on noin tuhat ja liikevaihto Suomessa 106 milj. € ja Virossa 5,5 milj. €. Instru optiikka Oy:n myymäläbrändit ovat Instrumentarium, Nissen ja Keops optiikka. Suomessa myymälöitä on 196 ja Virossa 17 Instrumentarium myymälää. Keops-myymälät sijaitsevat Turun lisäksi Helsingissä, Espoossa, Tampereella ja Oulussa.

Instru optiikka Oy kuuluu optiikan alan maailman johtavaan, hollantilaiseen GrandVision B.V. – ryhmään.

> Kuluttajien valinta: Instrumentarium jälleen Suomen luotetuin optikkoliike 25.02.2014Instrumentarium on valittu Reader’s Digestin (Suomessa Valitut Palat) vuosittain tehtävässä Luotetuin Merkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi optikkoliikkeeksi jo kahdeksannen kerran.

Omassa kategoriassaan Instrumentarium sai Suomessa 35 % maininnoista.Tutkimukseen vastanneet ovat ensin nimenneet avoimella kysymyksellä omasta mielestään luotetuimman tuotemerkin, jonka jälkeen he arvioivat viiden eri ominaisuuden sopimista tähän tuotemerkkiin asteikolla 1-5.

Arvioitavat ominaisuudet olivat: laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva, kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen ja eettisesti vastuullinen. Instrumentarium sai kategoriansa korkeimmat arviot valitsijoiltaan vahvasta tuotekuvastaan (4.54).

”Olemme iloisia asiakkaiden luottamuksesta Instrumentariumia kohtaan. Asiakastyytyväisyys ohjaa kaikkea toimintaamme. Tavoitteenamme on aina hyväntuulinen, asiakkaan odotukset ylittävä asiantunteva palvelu, laajin ja laadukkain tuotevalikoima sekä alan parhaat kampanjat. Tyytyväisten asiakkaiden avulla onnistuimme kasvattamaan 2013 optiikan myyntiämme 2 % optisen markkinan pysyessä 2012 vuoden tasolla.
Anu Tola
myyntijohtaja, Instrumentarium

Tervetuloa ostoksille!


 

Neljättätoista kertaa toteutettu tutkimus on yksi suurimmista Euroopassa tehtävistä kuluttajatutkimuksista. Mukana oli 10 Euroopan maata ja vastaajia yhteensä 17 676. Suomessa kyselyyn vastasi 2 026 Valitut Palat -lehden tilaajaa. Tulokset painotetaan iän (20+ vuotta) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi.

Tutkimuksessa selvitettiin avoimella kysymyksellä, mitkä ovat kyselyyn vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit kaikkiaan 38 eri tuoteryhmässä. Tutkimus tehtiin nettikyselynä.

Lisätietoja tutkimuksesta ja sen tuloksista antaa tutkimuspäällikkö Tiina Suomela,
(09) 503 4655, tiina.suomela@valitutpalat.fi

ETB_logo2014_Optikkoliike

Uutisarkisto »

Linkkejä

yhteystiedotInstru optiikka Oy
Sinimäentie 8
02630 Espoo

Puh. 0201 70 7000
Faksi: 09-502 1551