Optikko esittelee asiakkaalle silmälaseja

Silmälasien hintaan vaikuttavat useat tekijät – hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä

Silmälasien hinta koostuu paitsi kehyksestä ja linsseistä, kokonaisuuteen vaikuttavat käyttötarpeet, voimakkuudet ja ominaisuudet sekä käyttäjän näköprofiili.

Yksitehoasiakkaalla kehyksen hinnan osuus on usein suurempi kuin linssien, kun taas monitehoasiakkailla linssit muodostavat suuremman osan silmälasien hinnasta. Linssien hintaan vaikuttaa linssien sukupolvi, käytössä oleva linssiteknologia, miten voimakkuudet ovat hiottu linsseihin sekä linssien räätälöitävyys. Instrumentariumilla saa samalla hinnalla kaikki tarvittavat ohennukset linsseihin, voimakkuudesta riippumatta, Hyvä-tasoisista linsseistä ylöspäin.

”Esimerkiksi nykyaikaisilla moniteholinsseillä huomioidaan käyttäjän anatomisten ominaisuuksien, yhteisnäön ja voimakkuuksien sekä kehysvalinnan mukanaan tuoma näköhävikki, joka kompensoidaan linsseihin hiottavilla referenssivoimakkuuksilla. Näin saadaan käyttäjälleen täysin räätälöidyt linssit, joihin on helppoa ja nopea tottua. Tästä syystä linssejä ei voi aivan varauksetta verrata keskenään ja tämän vuoksi linsseissä on myös suuria hintaeroja”, kertoo Instrumentariumin valikoimapäällikkö Lotta Werlander.

Tänä päivänä linssit valmistetaan pääsääntöisesti optisesta muovista, joka on kevyttä, kestävää ja helposti ohennettavissa myös suuremmissa voimakkuuksissa. Linssien valinta lähtee aina asiakkaan tarpeiden kartoittamisesta – minkä ikäinen henkilö on kyseessä, mikä on hänen tämänhetkinen näkökykynsä, mitä hän tekee työkseen tai miten hän viettää vapaa-aikaansa. Linssien toimivuuteen vaikuttaa aina myös se, miten voimakkuudet ovat muuttuneet ja millaisiin kehyksiin linssit asennetaan.

Linsseihin on saatavana useita erihintaisia pinnoitevaihtoehtoja. Instrumentariumin linssivalikoimassa linssipinnoitteiden laatu paranee hinnan myötä. Esimerkiksi yksilöllisiin linsseihin on valittu pinnoitteet, joissa on useampi kerros linssejä suojaavaa kovalakkausta sekä edullisimpia linssejä paremmin valoa läpäisevä heijastamaton pinta. Kaikkein paras likaahylkivä ulkopinta toimii Teflon-kattilan tapaan – sen pintaan ei lika tartu.

Kehysten laadussa on myös huimia eroja. Vaikka suurten muotitalojen brändikehyksiä pidetään helposti brändin takia kalliina, on kehysten materiaali huomattavasti parempaa, kestävämpää ja helpommin muotoiltavissa asiakkaan kasvoille, kuin edullisimmissa kehysmateriaaleissa.

”Edullisissa silmälaseissa laatu korreloi hintaa. Esimerkiksi pinnoittamattomat perusyksiteholinssit ovat huomattavasti edullisemmat kuin yksilöllisesti valmistetut yhdistelmäpinnoitetut linssit. Näin myös linssien käyttöikä kasvaa, kun pinnoitteet paranevat. Pinnoittamattomat linssit vaurioituvat herkästi jopa puhdistettaessa, kun taas laadukkaammalla pinnoitteella varustetut linssit kestävät käytössä vuosia”, Werlander kertoo.

Tänä päivänä on muitakin vaihtoehtoja, kuin ostaa lasit saman tien omaksi.

”Instrumentarium All Inclusive sopii erityisesti heille, jotka arvostavat useiden lasien tuomaa toimivuutta elämän eri tilanteissa, tai heille, jotka rakastavat erilaisia lookkeja ja tyylejä. All inclusive on myös huolenpitosopimus – me vaihdamme linssit veloituksetta näön muuttuessa, määritämme sopivan näönhuoltosuunnitelman yksilöllisesti asiakkaan iän ja tarpeen mukaan, huollamme lasit veloituksetta sekä tarjoamme parhaita etuja muun muassa piilolinsseistä ja muista tuotteistamme”, Werlander lisää.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö
viestinta@instru.fi, 040 7427379

Instru Optiikka Oy on optisen alan suunnannäyttäjä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Toimimme Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä sekä Virossa Instrumentarium-brändillä. Myymälöitä on yhteensä Suomessa 235 ja Virossa 29, ja yhteensä Instru Optiikka työllistää noin 1000 henkilöä. Vuonna 2023 Instru Optiikan liikevaihto oli 109,5 milj. euroa. Toimintaamme ohjaa halu toimia markkinoiden johtavana näönhuollon ammattilaisena ja asiakkaiden ykkösvalintana – panostamme palvelun ja tuotteiden laatuun, tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä alan uudistamiseen. Kattava myymäläverkostomme, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan kehityksellemme sekä asiantuntevalle asiakaspalvelulle. EssilorLuxotticaan kuuluvat optisen alan ketjut toimivat yhteensä yli 150 maassa yli 190 000 työntekijän voimin kattaen noin 18 000 myymälän myymäläverkoston. Näe enemmän – ole enemmän! Lue lisää: www.instruoptiikka.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste