Tarinamme

Tarina linssien takana

Jokaisen silmälasi-, piilolinssi- ja aurinkolasiparin takana on niiden käyttäjän tarina, jonka vuoksi olemme olemassa. Meillä on näkemisen asiantuntijoina mahdollisuus vaikuttaa tarinan kulkuun.

Voimme kirkastaa koululaisen katseen luokkahuoneessa, luoda urheilijalle vapautta harjoitteluun piilolinsseillä tai helpottaa ikäihmisen oloa kotona. Meillä asiakas on kaiken keskiössä – jokaisessa valinnassa, prosessissa ja ennen kaikkea ihmisten välisissä kohtaamisissa.

Vilkaisu menneisyyteen

Ensimmäinen Nissen-myymälä avattiin Helsingin keskustaan vuonna 1891. Puitteet eivät olleet kummoiset, mutta optikko Christian Carl Nissen voitti asiakkaat puolelleen sydämellisellä palveluasenteellaan ja vaikuttavalla osaamisellaan.

Kymmenen vuotta myöhemmin avattiin ensimmäinen Instrumentarium, joka toi alun perin terveydenhuollossa tarvittavia instrumentteja Suomeen. Silmälaseja alettiin myydä 1903, mistä alkoi matkamme Suomen luotetuimmaksi optikkoliikkeeksi.

Kehyksenä ammattitaito

Olemme aina panostaneet koulutukseen ja kehitykseen. 1960–1970 -luvuilla optisen alan asiantuntijoita jopa koulutettiin Instrumentariumin omassa ammattioppilaitoksessa. Samaan aikaan myymäläverkostomme laajeni kohinalla.

Vielä tänäkin päivänä koulutusmahdollisuuksien tarjoaminen henkilöstöllemme on yksi tärkeimmistä panostuksistamme. Olemme edelläkävijä vain, jos huolehdimme osaamisemme ylläpitämisestä ja kehittämisestä jatkuvasti.

Näkyvyys katukuvassa

Instrumentarium- ja Nissen-ketjut yhdistyivät 1970-luvulla, ja 1990-luvulla joukkoon liittyi erikoisvalikoimaan keskittyvä Keops. Tänä päivänä kolme erilaista ketjua toimivat Instru Optiikka Oy -yrityksen alla yli 200 liikkeen myymäläverkostossa.

Vuodesta 2002 alkaen taustallamme on toiminut maailman johtava optisen alan konserni, Hollannin pörssissä listautunut GrandVision N.V., joka on vahvistanut asemaamme asiakaslähtöisenä, asiantuntevana ja laatuun panostavana edelläkävijänä. Yhdessä olemme saavuttaneet markkinajohtajan aseman niin Suomessa kuin Virossakin.

Vahvuutena uudistuminen

Jokaisena päivänä voimme tehdä jotain eri tavalla kuin eilen. Tutkimme, muutamme ja muutumme palvellaksemme asiakasta paremmin, vähentääksemme ympäristön kuormitusta ja luodaksemme kestävämpiä ratkaisuja optiselle alalle.

Esimerkiksi piilolinssien verkkokaupan avasimme jo yli 20 vuotta sitten ensimmäisenä optisen alan toimijana. Käytämme viimeisintä teknologiaa tuotannosta myymälään parhaiden mahdollisten asiakas- ja näkökokemusten varmistamiseksi. Voimme vaikuttaa paitsi tarinan juoneen, myös sen sävyyn.

Katse tulevaisuuteen

Meillä on kolme erilaista ketjua, toimiva franchising-konsepti, maanlaajuinen palvelukattavuus niin Suomessa kuin Virossakin ja kansainvälinen yhteistyöverkosto taustallamme. Nämä yhdessä tekevät meistä asiakaslähtöisen edelläkävijän.

Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökuntamme, korvaamaton yli sadan vuoden tietotaitomme ja jatkuva halu kehittyä asiakkaan tähden vievät meitä eteenpäin. Oma tarinamme jatkuu tästä GrandVisionin mission mukaisesti: Eye care, we care more.