URATARINAT

URATARINOITA INSTRU OPTIIKASTA

Kiinnostaako ura Instru Optiikassa? Työllistämme optikoita, optisia myyjiä, myymäläpäälliköitä sekä asiantuntijoita. Lisäksi olemme toimineet yrittäjien franchising-kumppanina jo lähes kymmenen vuoden ajan. Työntekijämme kertovat omat tarinansa: kuinka päätyivät Instru Optiikkaan, mikä heidän työpäivissään on parasta ja mistä he saavat intoa työhönsä.

OPTIKKO KATRIINA

Katriina työskentelee optikkona ja apulaismyymäläpäällikkönä Nissen -myymälässä. Eniten energiaa Katriina saa asiakkaista ja parasta on löytää asiakkaalle juuri oikea vaihtoehto.

“Mikään ei ole niin motivoivaa kuin että asiakas näkee jälleen hyvin. Positiivinen palaute asiakkailta muistuttaa, että tekee oikeasti tärkeää työtä.”

OPTIKKO KATRIINA

Katriina työskentelee optikkona ja apulaismyymäläpäällikkönä Nissen -myymälässä. Eniten energiaa Katriina saa asiakkaista ja parasta on löytää asiakkaalle juuri oikea vaihtoehto.

“Mikään ei ole niin motivoivaa kuin että asiakas näkee jälleen hyvin. Positiivinen palaute asiakkailta muistuttaa, että tekee oikeasti tärkeää työtä.”

TUOTEPÄÄLLIKKÖ MIRJA

Mirja toimii Instrumentarium -ketjun tuotepäällikkönä. Hän vastaa ketjun silmälasikehyksistä ja aurinkolasivalikoimasta Suomessa ja Virossa. Mirja on työskennellyt myös optikkona ja myymäläpäällikkönä.

“Mun nykyisessä työssä parasta on innovatiivisuus ja itsenäisyys sekä mahdollisuus kehittää järjestelmiä ja toimintatapoja jatkuvasti paremmiksi.”

KESÄTYÖNTEKIJÄ SALLA

Miten päädyit aurinkolasimyyjäksi Instru Optiikkaan?

Päädyin Instrumentariumille oikeastaan melko sattuman kaupalla. Ystäväni vinkkasi kesätyöstä aurinkolasimyyjänä, johon voisin olla sopiva. Ajatuksena oli heti “miksikäs ei?”, sillä työ tuntui hyvin kiinnostavalta. Nopean rekryprosessin jälkeen sain tiedon kesätöistä Aleksanterinkadun Instrulla ja fiilis oli huikea!

Mitä tehtäviisi kuului?

Työtehtäviini kuului aurinkolasien valinta ja myynti asiakkaalle. Lisäksi pääsin tekemään paljon lasien säätämistä ja pientä korjailua. Aurinkolasimyynnin ohessa pyrin oppimaan optisen alan koukeroita seuraamalla optikkojen ja optisten myyjien työtä. Pääsin toki myös auttamaan asiakkaita kehysten valinnassa ja antamaan vinkkejä ja tietoa myös silmälaseista. Solaris -nurkalla oli kuitenkin paljon vilskettä, joten pääosin työskentelin aurinkolasien parissa.

Mikä oli kesässäsi parasta?

Kesässä parasta oli ehdottomasti huikea työympäristö ja loistokollegat! Instrumentarium työpaikkana oli sen verran inspiroiva, että se sai minut tekemään päätöksen hakeutua optiselle alalle. Voisi siis sanoa, että kesätyöt olivat hyvinkin käänteentekevä asia elämässäni!

“Kesässä parasta oli ehdottomasti huikea työympäristö ja loistokollegat!”

Mikä optisessa alassa kiehtoo?

Optisessa alassa minua kiehtoo asiantunteva asiakaspalvelutyö. Se, että pyrin löytämään jokaiselle asiakkaalle juuri oikeanlaisen ratkaisun sekä näkemisen kannalta että myös tyylillisesti. Kiteytettynä se varmaankin on hyvinvoinnin ja estetiikan yhdistyminen, mikä minulle on tärkein asia tässä alassa.

Miksi suosittelisit Instrua työnantajana?

Suosittelisin Instrua työnantajana, sillä esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdytys ja koulutus oli hyvin järjestetty ja organisoitu. Instrun asema luotettavana työnantajana ja asiakkaiden ykkösvalintana näkyy jokapäiväisessä työarjessa. Lisäksi täällä sattuu olemaan parhaimmat tyypit työkavereina!

Jos olisit aurinkolasit, millaiset aurinkolasit olisit?

Hirveän vaikea kysymys, samaistun ihan liian moniin aurinkolaseihin ja valinnanvaraa olisi paljon! Valitsisin silti ehkä kuitenkin Ray-Banin clubround -lasit mustana ja klassisella G15 -lasilinssillä. Ajatonta designia, rentoa tyyllikkyyttä ja vaivatonta cooliutta. Valintaan saattoi vaikuttaa se, että omistan kyseiset lasit.

AVOIMET TYÖPAIKAT

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste