Optikko Jonathan Peters

Ensimmäiselle ulkomailla opiskelleelle Instrumentariumin optikolle lailliset oikeudet Valviralta – palvelua saatavana jatkossa Espoossa myös saksaksi

Suomessa jokainen ammattiaan harjoittava optikko on Valviran laillistama terveydenhuollon ammattilainen. Myös toisessa maassa opinnot suorittanut henkilö käy läpi Valviran laillistamisprosessin ennen kuin voi tehdä laillistettuna optikkona töitä Suomessa.

Espoon Iso-Omenan Instrumentariumin optikko Jonathan Peters tuli Instrumentariumille Galimatiaksen kotouttamiskoulutuksen kautta harjoittelemaan suomenkieltä. Peters aloitti joulukuussa 2022 harjottelun Instrumentariumilla ja siirtyi vakituiseksi työntekijäksi maaliskuussa. Peters on valmistunut optikoksi Saksassa ja työskennellyt sen lisäksi vuosia Yhdysvalloissa ja Islannissa erilaisissa optikkoliikkeissä sekä silmäsairaalassa.

”Olemme todella iloisia, että saimme Jonathanin tänne meille ensin harjoitteluun ja sitten töihin. Koko tiimi on yhdessä innolla kannustanut ja odottanut, että laillistamisprosessi saadaan päätökseen. Prosessi otti oman aikansa, mutta nyt voimme huokaista helpotuksesta Jonathanin päästessä oikeasti tekemään optikon töitä”, kertoo Iso-Omenan Instrumentariumin myymäläpäällikkö Piia Mettisvaara.

”Tuntuu todella hyvältä, että olen vihdoin laillistettu optikko Suomessa ja pääsen tekemään taas esimerkiksi näöntarkastuksia. Prosessiin kului paljon aikaa, joten olen helpottunut, kun se on vihdoin saatu päätökseen. On totta kai tärkeää, että Valvira tarkistaa jokaisen hakijan kunnolla, joten ymmärrän prosessin vaativuuden hyvin”, kertoo Jonathan Peters.

”Jonathan on sekä tiimiläisten että asiakkaiden keskuudessa hyvin pidetty henkilö ja asiakkaat haluavat palvelua häneltä”, iloitsee Mettisvaara.

Petersille on tärkeää pystyä aidosti auttamaan asiakkaita ja ratkaista heidän näköhaasteita.

”Haluan tehdä tätä työtä, sillä ihmisten auttaminen on minulle tärkeää. Meille kaikille voi tulla haasteita näkemisen kanssa ja haluan auttaa asiakkaita löytämään heille parhaiten toimivat ratkaisut. Kaikki on Suomessa minulle vielä hieman uutta, mutta toivon että voin oppia kollegoiltani paljon ja samalla jakaa omaa kokemustani heille”, jatkaa Peters.

Espoon Iso-Omenan Instrumentariumilta on jatkossa saatavana palvelua suomen, ruotsin ja englannin kielen lisäksi myös saksaksi.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 742 7379

Instru Optiikka Oy on optisen alan suunnannäyttäjä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Toimimme Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä sekä Virossa Instrumentarium-brändillä. Myymälöitä on yhteensä Suomessa 235 ja Virossa 29, ja yhteensä Instru Optiikka työllistää noin 1000 henkilöä. Vuonna 2023 Instru Optiikan liikevaihto oli 109,5 milj. euroa. Toimintaamme ohjaa halu toimia markkinoiden johtavana näönhuollon ammattilaisena ja asiakkaiden ykkösvalintana – panostamme palvelun ja tuotteiden laatuun, tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä alan uudistamiseen. Kattava myymäläverkostomme, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan kehityksellemme sekä asiantuntevalle asiakaspalvelulle. EssilorLuxotticaan kuuluvat optisen alan ketjut toimivat yhteensä yli 150 maassa yli 190 000 työntekijän voimin kattaen noin 18 000 myymälän myymäläverkoston. Näe enemmän – ole enemmän! Lue lisää: www.instruoptiikka.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste