Kuivasilmäasiantuntija

Instrumentarium Kuivasilmäklinikka on avattu kauppakeskus Jumboon Vantaalle

Jumbon klinikka on ensimmäinen Instrumentarium Kuivasilmäklinikka pääkaupunkiseudulla. Kuivasilmäklinikoilla on laadukkaat erikoistutkimus ja -hoitolaitteet kuivien silmien syiden selvittämiseen ja kuivasilmäisyyden hoitoon.

Kuivista silmistä kärsivät kaiken ikäiset ja vaiva on yleistynyt myös lasten ja nuorten keskuudessa. Erityisesti näyttöjen käytön yleistyttyä myös kuivasilmäisyys ja etenkin pitkäkestoinen silmien kuivuminen ovat lisääntyneet selvästi kaikissa ikäryhmissä. Lähes jokaisella koko päivän näyttöjä katsovalla on ainakin jossain määrin toivottua kuivemmat silmät.

Kuivasilmäisyyttä esiintyy, kun silmät eivät tuota tarpeeksi kyynelnestettä tai kyynelnesteen laatu on heikkoa. Myös esimerkiksi allergiat ja sisäilmaongelmat voivat aiheuttaa kuivan silmän oireita.

”Olemme lähivuosien aikana panostaneet näkemisen palveluihin huomattavasti – olemme muun muassa lisänneet OCT-kuvauksen palveluvalikoimaamme sekä lanseeranneet verkkonäöntarkastuksen. Uusi Kuivasilmäklinikka Vantaalla on mahtava lisä pääkaupunkiseudun jo ennestään kattaviin palveluihimme. Kuivista silmistä kärsii jopa 50 % suomalaisista eli vaiva on todella yleinen. Kuivien silmien kanssa ei pidä jäädä yksin, vaan niitä voi ja kannattaa hoitaa”, kertoo Pasi Anttila, Instru Optiikka Oy:n toimitusjohtaja.

Kuivien silmien oireiden määrä vaihtelee – joku kärsii yhdestä kuivasilmäisyyden oireesta, toisella voi olla useita tai pahimmillaan kaikki oireet. Oireita ovat muun muassa silmien punoitus tai vuotaminen, kirvely ja polttelu sekä silmien väsyminen. Kroonistuessaan kuivasilmäisyys aiheuttaa lievimmillään ajoittaista epämukavuuden tunnetta ja pahimmillaan jatkuvaa polttelua ja kipua.

”Kuivasilmäklinikalla kuiviin silmiin erikoistuneet optikkomme selvittävät syyt silmien kuivuuteen ja laativat jokaiselle yksilöllisen hoitosuunnitelman. Tarvittaessa pystymme hoitamaan myös vaikeista kuivan silmän oireista kärsiviä – yksi uusimmista hoitomahdollisuuksista on IPL-valoimpulssihoito, josta on apua erityisesti heille, jotka kärsivät vuotavista silmistä, silmien voimakkaasta punoituksesta tai muista elämänlaatuun vaikuttavista oireista”, kommentoi Olivia Prittinen, Jumbon Instrumentariumin myymäläpäällikkö.

Vantaan Jumbon Kuivasilmäklinikan lisäksi klinikat palvelevat Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Lisätietoja:
Veera Aalto, Viestintäpäällikkö, Instru Optiikka Oy
viestinta@instru.fi, +358 40 742 7379
https://www.instru.fi/kuivasilmaklinikka

Kuivasilmätutkimus, optikko ja asiakas

Kuivasilmäisyys on yhä nuorempien ongelma

Instrumentariumin Kuivasilmäklinikoilla on tarjolla kattavaa ja yksilöllistä hoitoa.

Instrun Kuivasilmäklinikoiden ketju laajenee kuuteen toimipisteeseen, joten apua vaivaan on saatavilla jatkossa maanlaajuisesti. Instrun kokenut kuivasilmäasiantuntija, optikko Aija Hirsimäki on nähnyt, miten suuria vaikutuksia kuivasilmäisyydellä on elämänlaatuun, ja kantaa nyt erityisesti huolta nuorista.

Kuivasilmäisyyttä aiheuttavat monet tekijät, viime vuosina merkittävimmäksi näistä on noussut digilaitteiden tuijottaminen lähietäisyydeltä. Lisäksi vaivaa pahentavat esimerkiksi sairaudet ja lääkitykset, hormonaaliset muutokset, ravinto ja asuinolosuhteet.

”Kun kyynelnestettä ei erity riittävästi tai se on laadultaan heikkoa, ei se kykene pitämään silmän pintaa kosteana. Myös luomen reunan kunto ja asento vaikuttavat silmän kostuttamiseen”, Hirsimäki mainitsee.

Iso osa oireista on monelle jo tuttuja, esimerkiksi ärtymistä ja roskan tunnetta. Moni ei kuitenkaan yhdistä esimerkiksi näkömuutoksia tai vuotamista kuivan silmän oireisiin.

Enemmän hoitovaihtoehtoja tarjolla

Kuivasilmäisyyden arvioidaan olevan maailman yleisin silmäsairaus, joka hoitamattomana voi johtaa silmän pinnan vaurioihin. Tyypillisenä kärsijänä on pidetty päätetyötä tekevää, keski-ikäistä naista, mutta nykyään vaiva koskettaa myös nuoria, jopa lapsia. Koreassa tehdyssä tutkimuksessa 10 % alakouluikäisistä todettiin kuivasilmäisiksi*.

Kuivasilmätutkimus, optikko ja asiakas

Uusien IPL-valoimpulssihoitojen tuloksista on paljon tutkimustietoa ja omatkin kokemuksemme ovat erittäin positiivisia.

”Vaikean kuivasilmäsilmäisyyden on todettu aiheuttavan masennusta, ahdistusta ja sairauspoissaoloja. Olen hoitanut asiakkaita, jotka ovat menettäneet jopa ammattinsa”, Hirsimäki kertoo.

Kuivasilmäisyyteen on kuitenkin saatavissa hoitoa. Silmän kuivumista voidaan tutkia normaalissa näöntarkastuksessakin, mutta Instrussa asiaan keskitytään erityisesti.

”Meillä Instrussa on käytössä kuivien silmien oirekysely, jonka perusteella optikko voi suositella kotihoitotuotteita tai ohjata asiakkaan tutkimukseen erikoistuneelle asiantuntijalle.”

Kuivasilmäklinikoilla erikoistuneet optikot käyttävät tunnin tutkimuksiin. Silmä esimerkiksi kuvataan Keratograph-laitteella, jotta saadaan näkymä öljyä tuottaviin rauhasiin. Tutkimustulokset käydään asiakkaan kanssa läpi ja optikko laatii hoitosuunnitelman, jonka tehoa kontrolloidaan.

Ensisijaisena hoitona ovat yleensä säilöntäaineettomat tipat. Lisäksi voidaan suositella esim. luomenreunan puhdistusta, kotona tehtävää lämpöhoitoa, räpyttelemistä, tauottamista ja vedenjuontia. Kotona voidaan lisäksi panostaa olosuhteisiin, muun muassa ilmastointia säätämällä tai ilmankostutinta käyttämällä. Ulkoilu ja kauas katsominen vähentävät silmien väsymistä ja rasittumista. Uusin vaihtoehto klinikkahoidoista on tehokkaaksi todettu IPL-valoimpulssihoito.

Hirsimäki muistuttaa, että vaikka tipat olisivat tuttuja, kannattaa hoitovaihtoehtoja kartoittaa ammattilaisen kanssa. Oikeiden tippojenkin valintaan on hyvä pyytää apua.

”Uusien IPL-valoimpulssihoitojen tuloksista on paljon tutkimustietoa ja omatkin kokemuksemme ovat erittäin positiivisia”, Hirsimäki vetää yhteen.

Kuivasilmäklinikat palvelevat: Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Lisätietoja:
Veera Aalto, Viestintäpäällikkö, Instru Optiikka Oy
viestinta@instru.fi, 040 7427379
www.instru.fi/kuivasilmaklinikka

*Association Between Video Display Terminal Use and Dry Eye Disease in School Children, Jun Hyung Moon, MD; Mee Yon Lee, MD; Nam Ju Moon, MD, PhD Journal of Pediatric Ophthalmology and Strabismus, 2014

Artikkeli on tehty yhteistyössä calcus.com:n kanssa.

Balmuir ja Instrumentarium lanseeraavat kehys- ja aurinkolasimalliston

 

Suomalainen lifestyle-brändi Balmuir ja näkemisen edelläkävijä Instrumentarium lanseeraavat ensimmäisen ekologisesta materiaalista valmistetun kehys- ja aurinkolasiyhteistyömalliston helmikuussa 2022.

Balmuir ja Instrumentarium lanseeraavat yhteistyössä ensimmäisen kehys- ja aurinkolasimallistonsa, jossa muotoilu ja vastuulliset materiaalit ovat keskiössä. Mallisto tarjoaa kauniita, käytännöllisiä ja ekologisia tuotteita, jotka tuovat iloa käyttäjälleen joka päivä.

”Balmuir haluaa tarjota harkittuja, kiinnostavia ja laadukkaita uutuuksia asiakkailleen. Kun aloitimme kehys- ja aurinkolasiyhteistyön suunnittelun Instrumentariumin kanssa, kokonaisuus muodostui luonnolliseksi ja kiinnostavaksi osaksi Balmuirin lifestyle-mallistoa”, sanoo Balmuirin Head of Brand Marketing Maija Pettersson.

Malliston kehykset ovat ikonisia ja itsevarmoja. Suunnittelussa on huomioitu värien yhdisteltävyys ja pohjoismainen käyttömukavuus. Materiaaliksi on valittu vastuullinen bioasetaatti, joka on biologisesti hajoava materiaali. Luonnonmateriaalipohjaisessa asetaatissa yhdistyvät selluloosa-asetaatti ja kasviperäinen pehmitinaine.

”Yhteistyö Balmuirin kanssa on luontevaa, sillä jaamme samat arvot. Panostamme merkittävästi näönhuoltoon mutta tyyli ja design ovat myös tärkeitä, sillä haluamme vastata asiakkaiden tarpeisiin tarjoamalla laadukkaita kehyksiä tyylitietoisille kuluttajille’’, kuvailee Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila.

Osana 15-vuotisjuhlavuottaan Balmuir lanseeraa BB-Chain-monogrammin, joka esiintyy malliston tuotteissa ja oheistarvikkeissa. Kehysmalliston värimaailma koostuu Balmuirin klassisista maanläheisistä sävyistä, jotka läpikuultava materiaali tuo kauniisti esille.

”Kehykset ovat kasvoilla niin tärkeällä paikalla, että halusimme panostaa suunnittelussa erityisesti hyvään istuvuuteen. On ollut upea päästä rakentamaan mallistoa Balmuirin tiimin kanssa, koska meille kaikille tärkeä tavoite on ollut luoda vastuullisia tuotteita, jotka ilahduttavat käyttäjäänsä joka päivä”, sanoo Instrumentariumin tuotepäällikkö Hanna Ojala.

Kehysmallisto sisältää viisi aurinkolasimallia ja viisi silmälasimallia kahdessa värissä. Mallistossa on naisten kehysmalleja, sekä kaksi unisex-mallia ja upea limited edition -asetaattiketju, jonka voi yhdistää kaikkiin kehys- ja aurinkolasimalleihin.

Koko kehys- ja aurinkolasimallisto on saatavilla viikolla 7 kaikissa Instrumentarium-ketjun optikkoliikkeissä ja –verkkokaupassa Suomessa. Aurinkolasit ovat saatavilla myös Balmuir Brand Store -liikkeissä ja Balmuir-verkkokaupassa.

Kaikki malliston aurinkolasit ovat saatavilla myös omilla voimakkuuksilla Instrumentarium-liikkeistä.

 

 

Instrumentarium lanseeraa uuden näönhuollon palvelukonseptin

Instrumentarium tuo liikkeisiinsä uuden tavan hankkia tuotteita ja näöntutkimuspalveluja. Uusi All-Inclusive palvelusopimus mahdollistaa kattavat näönhuoltopalvelut alhaisella kuukausimaksulla.

Instrumentariumin All-Inclusive-palvelusopimukseen voi yhdistää kolmet silmä- tai aurinkolasit ja varmistaa, että kaikki näkötarpeet täytetään kaikissa tilanteissa.

–Olen innoissani tästä uudesta konseptista, sillä Instrumentarium on ollut yli sata vuotta näönhuollon edelläkävijä Suomessa. Koen jatkuvan kehityksen tärkeäksi ja haluammekin tuoda markkinoille uusia konsepteja, jotka tuovat asiakkaillemme lisäarvoa ja helppoutta näköasioista huolehtimiseen, kertoo Instru Optiikka Oy:n toimitusjohtaja Pasi Anttila.

Kattava näönhuolto keskiössä
Palvelusopimukseen kuuluu laajat näöntutkimuspalvelut. Optikon näöntutkimuksessa käymistä suositellaan vähintään kahden vuoden välein. Tämä ei kuitenkaan aina toteudu ja varhaisessa vaiheessa olevat silmäsairaudet tai näönheikkeneminen saattavat jäädä huomaamatta.

–Hyvä näkökyky ja terveet silmät ovat Instrulle kaiken keskiössä ja haluammekin tarjota laajat näönhuoltopalvelut kaikille sopimusasiakkaillemme edulliseen kuukausihintaan, Instru Optiikka Oy:n toimitusjohtaja Pasi Anttila kuvailee.

Näöntutkimuspalvelut sisältävät näkökenttätutkimuksen, silmänpohjakuvat sekä toiminnallisen näöntutkimuksen optikon suositusten mukaisesti. Jos näkö muuttuu sopimuskauden aikana, tehdään linssien vaihto veloituksetta. Sopimukseen kuuluu myös pienet korjauspalvelut.

All Inclusive palvelu on saatavilla valikoiduissa Instrumentarium myymälöissä.


Yhteystiedot:

Irene Hernberg, viestintäpäällikkö- ja vastuullisuuspäällikkö, Instru Optiikka Oy

viestinta@instru.fi

Puh: 040 662 5866

Lue lisää palvelusta: https://www.instru.fi/all-inclusive

Instru Optiikka Oy muuttaa uusiin toimitiloihin 28.9.2020

Instru Optiikka Oy:n toimisto muuttaa uusiin toimitiloihin 28.9.2020. Uusi osoite on Linnoitustie 3, 02600 Espoo. Nykyiset puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet ja laskutustiedot pysyvät ennallaan.

 

23.9.2020

 

 

Näöntarkastus onnistuu nyt vaikka kotisohvalta – Instrumentarium tuo verkkonäöntarkastuksen Suomeen

Instrumentarium tarjoaa asiakkailleen uudenlaisen mahdollisuuden silmälasimääräyksen päivittämiseen ja näöntarkkuuden tarkistamiseen verkossa. Palvelu on maksuton ja soveltuu 18–40-vuotiaille henkilöille, joilla ei ole silmäsairauksia eikä tarvetta lähi- tai moniteholaseille. Instrumentariumin optikot tarkistavat ja hyväksyvät palvelusta saadut silmälasimääräykset.

(more…)

Silmälasit saa nyt myös verkosta – Instrumentariumin ja Nissenin verkkokaupat uudistuivat

Instru Optiikka Oy:hyn kuuluva Instrumentarium avasi kesäkuun alussa silmälasien verkkokaupan ensimmäisenä Suomen suurista optisen alan ketjuista. Instru Optiikka Oy:n toisen suuren ketjun, Nissenin, verkkokaupasta silmälaseja on voinut tilata 17.6. alkaen. Alkuun verkkokaupoista on mahdollista tilata yksitehosilmälaseja. Ostoa varten tarvitaan silmälasiresepti. Jo aiemmin verkkokaupoista on voinut tilata piilolinssejä sekä aurinkolaseja ilman vahvuuksia. Verkkokauppojen palvelut laajenevat syksyllä. (more…)

Instru Optiikka Oy avaa silmälasien verkkokaupan Instrumentarium-ketjulle  

Instru Optiikka Oy:hyn kuuluva Instrumentarium avaa Suomen suurista optisen alan ketjuista ensimmäisenä silmälasien verkkokaupan. Silmälasien tilaaminen verkosta on mahdollista Instrumentarium-ketjun verkkokaupasta 3.6. alkaen. Ensimmäiset viikot keskitytään keräämään asiakkaiden kokemuksia ja hiomaan ostopolkua paremmaksi.  (more…)

Instrumentariumin ja A-katsastuksen kiertue tuo näöntutkimuksen katsastusasemille

Kiertueen aikana valikoiduissa A-katsastuksen toimipisteissä pääsee tarkastuttamaan näkönsä Instrumentariumin optikolla sillä välin, kun auto on katsastettavana.  

Instrumentariumin ja A-katsastuksen kiertue toteutetaan maaliskuun aikana neljässä kaupungissa, Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Lahdessa. 

Kiertue on osa Instrumentariumin suurempaa Koko kansan näkö ajokuntoon -kampanjaa, jonka avulla Instrumentarium haluaa herätellä ihmisiä ajattelemaan, miten suuri vaikutus näkemisellä on liikenneturvallisuuteen.   (more…)

Instrumentariumin kampanjan keulakuvana toimii oma optikko

Tuoreessa kampanjassa Instrumentariumin optikko reagoi erilaisiin näkemiseen liittyviin viraalivideoihin.

Kampanjassa Instrumentariumin oma optikko näkyy suomalaisten näkemisen asiantuntijana, joka etsii ratkaisuja arjen näkemiseen liittyviin ongelmatilanteisiin. Kampanjakonsepti jatkuu koko vuoden.

Instrumentarium on aiemminkin nostanut omia asiantuntijoitaan esiin muun muassa sosiaalisessa mediassa someoptikon liveklinikoissa ja videosarjoissa sekä natiivimainonnassa. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun omaa henkilökuntaa nostetaan näin vahvasti myös pääkampanjaan.

– Myymälöissämme on upeita ja osaavia asiantuntijoita, ja halusimme tuoda esiin heitä ja heidän persoonallisuuttaan, Instrumentariumin markkinointipäällikkö Eveliina Rantahalvari kertoo kampanjan taustoista.

Ensimmäisissä kampanjafilmeissä näkyy optikon aitoja ja spontaaneja reaktioita viraalivideoihin, jotka liittyvät näkemisen teemoihin.

Kampanjan keulakuvana toimii Instrumentariumin Kaarinan-myymälän optikko Anne Dolmatoff.

Kampanjaa varten järjestettiin valtakunnallinen casting, johon kutsuttiin Instrumentariumin omia optikkoja. Hakijoita oli kymmenittäin, ja joukosta valikoitui Dolmatoffin lisäksi asiantuntijoita, joita nostetaan esiin muussa markkinointiviestinnässä.

– Yllätyimme positiivisesti siitä, kuinka moni rohkaistui osallistumaan castingiin. Olen todella tyytyväinen valintaamme. Jos Instrumentarium henkilöityisi ihmiseen, se olisi Anne. Häneen kulminoituu piinkova asiantuntijuus, mutta samalla myös lämpö ja inhimillisyys, Rantahalvari sanoo.

Kampanja näkyy parhaillaan muun muassa tv:ssä, verkossa, radiossa, suoramarkkinoinnissa ja printtimediassa.

– Olen tosi innoissani videoista, sillä tällaista kampanjaa ei ole ennen tehty. Kuvaukset olivat hieman raskas, mutta erittäin hauska kokemus, sanoo Instrumentariumin optikko Anne Dolmatoff.

Kampanjan pääsuunnittelutoimistona on Wörks Oy, tuotantoyhtiönä Lucy Loves Stories, tv-filmin ohjaajana Rane Tiukkanen ja mediatoimistona Dagmar Oy.

Esimerkki kampanjafilmistä katsottavissa TÄÄLTÄ.

 

 

Lisätiedot:

Eveliina Rantahalvari, Instrumentariumin markkinointipäällikkö, 040 661 6799, eveliina.rantahalvari@instru.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa ja osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste