Niels Munting on nimitetty Instru Optiikan HR-johtajaksi

Niels Munting, 47, on nimitetty Instru Optiikan Suomen ja Viron HR-johtajaksi 24.2.2020 alkaenNiels siirtyy Instru Optiikkaan GrandVisionin pääkonttorilta Amsterdamista. Hän on  työskennellyt Head of Learning and Development -tehtäväs viimeiset neljä vuotta vastaten konsernin kansainvälisestä koulutus- ja kehitysohjelmasta.  (more…)

Tero Lahti on nimitetty Instru Optiikan myyntijohtajaksi

27.2.2020

Tero Lahti, 39, on nimitetty Instru Optiikan myyntijohtajaksi 24.2.2020 alkaen. Hän vastaa Suomen omien myymälöiden myynnistä. Tero keskittyy asiakaskeskeisen myynnin kehittämiseen ja myynnin roolien ja toimintatapojen kirkastamiseen vahvistaen samalla yhteistyötä tuki- ja myymälätoimintojen välillä.

Terolla on pitkä kokemus vähittäiskaupasta ja sen johtamisesta. Viimeksi hän on toiminut vuodesta 2013 lähtien Clas Ohlsonilla muun muassa Suomen operatiivisena johtajana.

– Olen valtavan innoissani uudesta mahdollisuudesta. On kiinnostavaa päästä kehittämään Instru Optiikan myynnin tekemistä kohti ylivertaista asiakaskokemusta avoimesti yhdessä tiimini kanssa. Odotan myös paljon arvokkaita kohtaamisia ja keskusteluja myymälähenkilökunnan kanssa, Tero Lahti kertoo.

Toivotamme Teron lämpimästi tervetulleeksi johtoryhmään ja onnea uuteen tehtävään!

 

Pasi Anttila, toimitusjohtaja

Kati Litmasesta Instru Optiikan markkinointijohtaja

7.11.2019

KTM Kati Litmanen, 43, aloittaa Instru Optiikan Marketing, Digital & Category Management Directorina 7.11. Hän vastaa markkinoinnista, kuluttajapinnan digitaalisista tuotteista ja palveluista sekä valikoimahallinnasta.

Kati Litmanen keskittyy Instru Optiikan ketjujen positiointien ja markkinointistrategioiden kirkastamiseen sekä vahvistaa yrityksen digitaalista osaamista yhdessä markkinointi- ja valikoimatiimin kanssa.

Litmasella on laaja kokemus markkinoinnista sekä verkkokauppatoiminnoista eri toimialoilta. Viimeisimpänä hän on työskennellyt markkinointi- ja viestintäjohtajana Scandic Hotels Oy:ssä Suomessa.

Ennen Scandic-uraansa Litmanen on kartuttanut mittavaa osaamista johtamisesta, monipuolisista kaupallisista tehtävistä ja brändinrakennuksesta. Hän on työskennellyt muun muassa matkailu-, ravintola- ja finanssialoilla Restelin, Viking Linen, LähiTapiolan ja Ifin palveluksessa. Aiemmissa tehtävissään vakuutusyhtiöissä hän on työskennellyt myös terveydenhuoltoon liittyvissä hankkeissa.

– Olen valtavan innoissani päästessäni osaksi Instru Optiikan tiimiä. On kiinnostavaa yhdessä organisaation kanssa vahvistaa Instrun edelläkävijyyttä nopeasti muuttuvassa markkinassa sekä kehittää edelleen Instrun vahvoja brändejä, Kati Litmanen kertoo.

Kesätyöntekijän kokemukset: Juuson ensimmäinen kesä optisella alalla

Kesällä 2019 Instru Optiikka työllisti noin 90 kesätyöntekijää, jotka olivat korvaamaton apu kesän aikana. Juuso Koutajoki oli yksi optisena myyjänä työskentelevistä kesätyöntekijöistämme. Kesä oli Juusolle ensimmäinen Instru Optiikalla ja optisella alalla. Haastattelimme Juusoa hänen kokemuksistaan.

Miten päädyit töihin Instru Optiikkaan?

– Päädyin hakemaan Instru Optiikalle töihin puhtaasti mielenkiinnosta alaa kohtaan. Olin hakenut avoinna ollutta paikkaa aikaisemmin keväällä, mutta sain monelle kesätöitä etsivälle tutun vastauksen: “Kiitos mielenkiinnostasi, mutta valitettavasti valintamme ei osunut kohdallesi.” Muutama kuukausi myöhemmin uusi paikka aukesi ja kuin yllättäen silloin tärppäsi.

Mitä tehtäviisi kuului kesän aikana?

– Tehtäviini kuului paljon isompi ja vastuullisempi määrä asioita kuin mitä olin kuvitellut ja hyvä niin! Asiakaspalvelun ja myynnin lisäksi tein kesän aikana paljon autorefraktioita, mittasin silmänpaineita, tein linssitilauksia, otin silmänpohjakuvia, tein laajennetun näöntutkimukseen kuuluvia näkökenttätutkimuksia Ocusweep-laitteillamme ja vastaanotin lääkärille tulevia potilaita. Lisäksi tein satunnaisia tuurauksia ympäri Etelä-Suomea.

Mikä työssäsi kiinnosti sinua eniten?

– Työssäni eniten kiinnosti ehdottomasti työn tekninen puoli. On myös todella mielenkiintoista, miten alassa yhdistyvät kaupallisuus ja terveydenhuolto.

Mikä oli kesätyössäsi parasta?

– Kesätyössäni parasta olivat ne hetket, kun koki, että minun työlläni on iso merkitys joidenkin ihmisten arjen helpottamisessa. Oli mahtavaa nähdä ihmisten aitoa iloa, kun he saivat uudet, toimivat silmälasit ensimmäistä kertaan kasvoilleen.

Onko sinulla optiseen alaan liittyviä urahaaveita?

– En kesätöitä aloittaessani tiennyt koko alasta juuri mitään, mitä nyt muutaman kerran olen ostanut itse silmälasit. Kesän edetessä minulle kasvoi koko ajan vahvempi tunne siitä, että olen alalla, joka aidosti kiinnostaa minua ja jonka parissa haluan työskennellä pidempään. Tämä kesätyökokemus saikin minut hakemaan opiskelemaan optometristiksi.

Miksi suosittelisit Instrua työnantajana?

– Instru Optiikalla on vahva vakituinen asiakaskunta, joka asioi myymälöissä puhtaasti siitä syystä, että he tietävät saavansa sieltä laadukkainta palvelua. Instru Optiikalla työskennellessä saa todella kattavan kuvan siitä, mitä optinen ala pitää sisällään. Minusta on hienoa, että sain kesätyöläisenä paljon vastuuta.

Jos olisit silmälasikehys, millainen kehys olisit?

– Pilottimalli.

2.10.2019

Kuva: Instrumentarium

Instrumentariumin kampanjan keulakuvana toimii oma optikko

Tuoreessa kampanjassa Instrumentariumin optikko reagoi erilaisiin näkemiseen liittyviin viraalivideoihin.

Kampanjassa Instrumentariumin oma optikko näkyy suomalaisten näkemisen asiantuntijana, joka etsii ratkaisuja arjen näkemiseen liittyviin ongelmatilanteisiin. Kampanjakonsepti jatkuu koko vuoden.

Instrumentarium on aiemminkin nostanut omia asiantuntijoitaan esiin muun muassa sosiaalisessa mediassa someoptikon liveklinikoissa ja videosarjoissa sekä natiivimainonnassa. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun omaa henkilökuntaa nostetaan näin vahvasti myös pääkampanjaan.

– Myymälöissämme on upeita ja osaavia asiantuntijoita, ja halusimme tuoda esiin heitä ja heidän persoonallisuuttaan, Instrumentariumin markkinointipäällikkö Eveliina Rantahalvari kertoo kampanjan taustoista.

Ensimmäisissä kampanjafilmeissä näkyy optikon aitoja ja spontaaneja reaktioita viraalivideoihin, jotka liittyvät näkemisen teemoihin.

Kampanjan keulakuvana toimii Instrumentariumin Kaarinan-myymälän optikko Anne Dolmatoff.

Kampanjaa varten järjestettiin valtakunnallinen casting, johon kutsuttiin Instrumentariumin omia optikkoja. Hakijoita oli kymmenittäin, ja joukosta valikoitui Dolmatoffin lisäksi asiantuntijoita, joita nostetaan esiin muussa markkinointiviestinnässä.

– Yllätyimme positiivisesti siitä, kuinka moni rohkaistui osallistumaan castingiin. Olen todella tyytyväinen valintaamme. Jos Instrumentarium henkilöityisi ihmiseen, se olisi Anne. Häneen kulminoituu piinkova asiantuntijuus, mutta samalla myös lämpö ja inhimillisyys, Rantahalvari sanoo.

Kampanja näkyy parhaillaan muun muassa tv:ssä, verkossa, radiossa, suoramarkkinoinnissa ja printtimediassa.

– Olen tosi innoissani videoista, sillä tällaista kampanjaa ei ole ennen tehty. Kuvaukset olivat hieman raskas, mutta erittäin hauska kokemus, sanoo Instrumentariumin optikko Anne Dolmatoff.

Kampanjan pääsuunnittelutoimistona on Wörks Oy, tuotantoyhtiönä Lucy Loves Stories, tv-filmin ohjaajana Rane Tiukkanen ja mediatoimistona Dagmar Oy.

Esimerkki kampanjafilmistä katsottavissa TÄÄLTÄ.

 

 

Lisätiedot:

Eveliina Rantahalvari, Instrumentariumin markkinointipäällikkö, 040 661 6799, eveliina.rantahalvari@instru.fi

Kesätöissä Instrulla: optometristiopiskelija Tomi kertoo kokemuksistaan

Myös tänä kesänä Instru Optiikalla työskenteli noin 100 kesätyöntekijää. Metropolia-ammattikorkeakoulussa optometristiksi toista vuotta opiskelevalle Tomille kesä oli toinen Instru Optiikalla. Tänä vuonna Tomi työskenteli Helsingin keskustassa Stockmann-tavaratalon myymälässä. Haastattelimme Tomia hänen kokemuksistaan: (more…)

Toimialapalkinnot jaettiin: Vuoden Optikko 2017 – Heli Karvonen

Näkemisen ja silmäterveyden toimiala NÄE ry ja Suomen Optometrian Ammattilaiset ry jakavat vuosittain Vuoden Optikko -tunnustuksen Suomessa laillistetulle optikolle, joka on vuoden aikana toiminut ansioituneesti työssään tai tehnyt merkittävän teon alan hyväksi. (more…)

Sallan kesä Instrumentariumin aurinkolasimyyjänä

Instru Optiikka työllistää vuosittain noin 100 kesätyöntekijää. Kesällä 2017 yksi heistä oli Salla, joka etsi asiakaspalvelutyötä kesäksi. Hän sai kesätyön Instrumentarium-myymälän Solaris-aurinkolasimyyjänä. Lue Sallan kertomus kesästään! (more…)

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan markkinajohtaja Suomessa ja Virossa ja osa kansainvälistä GrandVision-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli sadan vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

 

   

   

   

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste