Kesätyörekry on nyt käynnissä

Kesätyöpaikkojen haku on nyt käynnissä. Avoimia kesätyöpaikkoja on ympäri Suomen sekä Nissen- että Instrumentarium-myymälöissä. Voit työskennellä meillä kesätöissä joko myyjänä tai optometristina. Löydät kaikki avoimet työpaikkamme täältä.

”Toivotamme tänäkin vuonna kaikki kesätyöntekijät lämpimästi tervetulleiksi. Täällä on helppo viihtyä ja monet kesätyöntekijät ovatkin meillä töissä useamman kesän peräkkäin. Vaikka optikkoliikkeessä työskentely ei olisi vielä tuttua, perehdytämme sinut tehtäviin, joten hae rohkeasti mukaan”, kehottaa Instru Optiikan rekrytointipäällikkö Kristal Kakko.

Myyjänä pääset yhteistyössä optometristien kanssa valitsemaan asiakkaillemme parhaiten sopivat näkemisen ratkaisut laajasta palveluvalikoimastamme. Huolehdit kokonaisvaltaisesti asiakkaistamme ja varmistat omalla toiminnallasi onnistuneen asiakaskokemuksen. Optometristin kesätyö sopii joko opintojen alkumetreillä olevalle optometristiopiskelijalle tai tutkintotodistusta vaille valmiille optometristille. Jos olet jo hieman pidemmällä opinnoissasi, pääset optometristikollegoidesi tuella kerryttämään arvokasta työkokemusta myös näöntutkimuksista.

Lotan ja Ennin kesä Instrulla

Lotta ja Enni viettivät kesän 2022 Lappeenrannan Instrumentariumilla myyjinä. Lotalle optinen ala oli jo tuttu aiemmista kesätöistä ja Enni työskenteli meillä ensimmäistä kesää. Optikkoliikkeen arki tuli molemmille pian tutuksi ja kesä oli kaikin puolin onnistunut.

”Odotin kesältä sitä, että pääsen tekemään enemmän All Inclusive -sopimuksia. Minulle on tärkeää se, että asiakkaat lähtevät meiltä iloisena ja hyvin palveltuina”, Lotta kertoo.

”Meidät kesätyöntekijät otettiin hyvin vastaan. Töihin oli kiva tulla joka päivä,” Enni iloitsee.

Sekä Lotta että Enni tekevät meillä edelleen töitä opintojensa ohella, joten kesätyöstä voi parhaimmillaan jäädä myös pysyvämpi osa arkeen.

Kesätyöntekijöiden terveisiä

Teemme vuosittain kesätyöntekijäkyselyn kauden päätyttyä. Saamme paljon hyvää palautetta ja monet kesätyöntekijämme tulevat meille heti seuraavana kesänä uudelleen kesätöihin. Viime kesän palautteiden perusteella kesä oli antoisa, opetti paljon uutta ja kesätyöntekijämme pääsivät hyvin osaksi myymälän vakituista tiimiä.

”Työyhteisö oli tosi mukava ja lämminhenkinen, ja koin, että minut otettiin sinne hyvin vastaan, vaikka olin vain kesän ajan töissä. Työpaikalla tsempattiin ja autettiin toisia, sekä ongelmatilanteissa mietittiin yhdessä ratkaisuja ja uusia toimintatapoja. Oli sellainen olo, että uskalsi rohkeasti kysyä “tyhmiäkin” kysymyksiä ja neuvoja. Pidin myös työpaikkani myymäläpäälliköstä paljon, hommat toimivat hyvin, hän kuunteli ja tsemppasi työntekijöitään paljon ja ylläpiti hyvää tekemisen meininkiä ja kivaa ilmapiiriä.”

”Työporukka oli mahtava ja minut otettiin ihanasti vastaan.”

”Mahtava kesä takana! Porukkaan pääsi helposti ja hyvässä ilmapiirissä haastavatkin asiat oppi yllättävän nopeasti. Kiitos.”

”Työyhteisö on aivan mahtava ja töihin on ollut aina ihana tulla työkavereiden kanssa. Tästä vielä erityiskiitos Seinäjoen Instrujen ja Nissenin porukalle!”

”Olin ollut aikaisemminkin kesätöissä Instru Optiikalla, joten hakuprosessi oli pikemminkin vain kysymys haluaisinko tulla töihin. Tämä oli hyvä!”

Kesätyörekry on käynnissä sunnuntaihin 29.1.2023 saakka.

Niels Munting on nimitetty Instru Optiikan HR-johtajaksi

Niels Munting, 47, on nimitetty Instru Optiikan Suomen ja Viron HR-johtajaksi 24.2.2020 alkaenNiels siirtyy Instru Optiikkaan GrandVisionin pääkonttorilta Amsterdamista. Hän on  työskennellyt Head of Learning and Development -tehtäväs viimeiset neljä vuotta vastaten konsernin kansainvälisestä koulutus- ja kehitysohjelmasta.  (more…)

Tero Lahti on nimitetty Instru Optiikan myyntijohtajaksi

27.2.2020

Tero Lahti, 39, on nimitetty Instru Optiikan myyntijohtajaksi 24.2.2020 alkaen. Hän vastaa Suomen omien myymälöiden myynnistä. Tero keskittyy asiakaskeskeisen myynnin kehittämiseen ja myynnin roolien ja toimintatapojen kirkastamiseen vahvistaen samalla yhteistyötä tuki- ja myymälätoimintojen välillä.

Terolla on pitkä kokemus vähittäiskaupasta ja sen johtamisesta. Viimeksi hän on toiminut vuodesta 2013 lähtien Clas Ohlsonilla muun muassa Suomen operatiivisena johtajana.

– Olen valtavan innoissani uudesta mahdollisuudesta. On kiinnostavaa päästä kehittämään Instru Optiikan myynnin tekemistä kohti ylivertaista asiakaskokemusta avoimesti yhdessä tiimini kanssa. Odotan myös paljon arvokkaita kohtaamisia ja keskusteluja myymälähenkilökunnan kanssa, Tero Lahti kertoo.

Toivotamme Teron lämpimästi tervetulleeksi johtoryhmään ja onnea uuteen tehtävään!

 

Pasi Anttila, toimitusjohtaja

Kesätyöntekijän kokemukset: Juuson ensimmäinen kesä optisella alalla

Kesällä 2019 Instru Optiikka työllisti noin 90 kesätyöntekijää, jotka olivat korvaamaton apu kesän aikana. Juuso Koutajoki oli yksi optisena myyjänä työskentelevistä kesätyöntekijöistämme. Kesä oli Juusolle ensimmäinen Instru Optiikalla ja optisella alalla. Haastattelimme Juusoa hänen kokemuksistaan.

Miten päädyit töihin Instru Optiikkaan?

– Päädyin hakemaan Instru Optiikalle töihin puhtaasti mielenkiinnosta alaa kohtaan. Olin hakenut avoinna ollutta paikkaa aikaisemmin keväällä, mutta sain monelle kesätöitä etsivälle tutun vastauksen: “Kiitos mielenkiinnostasi, mutta valitettavasti valintamme ei osunut kohdallesi.” Muutama kuukausi myöhemmin uusi paikka aukesi ja kuin yllättäen silloin tärppäsi.

Mitä tehtäviisi kuului kesän aikana?

– Tehtäviini kuului paljon isompi ja vastuullisempi määrä asioita kuin mitä olin kuvitellut ja hyvä niin! Asiakaspalvelun ja myynnin lisäksi tein kesän aikana paljon autorefraktioita, mittasin silmänpaineita, tein linssitilauksia, otin silmänpohjakuvia, tein laajennetun näöntutkimukseen kuuluvia näkökenttätutkimuksia Ocusweep-laitteillamme ja vastaanotin lääkärille tulevia potilaita. Lisäksi tein satunnaisia tuurauksia ympäri Etelä-Suomea.

Mikä työssäsi kiinnosti sinua eniten?

– Työssäni eniten kiinnosti ehdottomasti työn tekninen puoli. On myös todella mielenkiintoista, miten alassa yhdistyvät kaupallisuus ja terveydenhuolto.

Mikä oli kesätyössäsi parasta?

– Kesätyössäni parasta olivat ne hetket, kun koki, että minun työlläni on iso merkitys joidenkin ihmisten arjen helpottamisessa. Oli mahtavaa nähdä ihmisten aitoa iloa, kun he saivat uudet, toimivat silmälasit ensimmäistä kertaan kasvoilleen.

Onko sinulla optiseen alaan liittyviä urahaaveita?

– En kesätöitä aloittaessani tiennyt koko alasta juuri mitään, mitä nyt muutaman kerran olen ostanut itse silmälasit. Kesän edetessä minulle kasvoi koko ajan vahvempi tunne siitä, että olen alalla, joka aidosti kiinnostaa minua ja jonka parissa haluan työskennellä pidempään. Tämä kesätyökokemus saikin minut hakemaan opiskelemaan optometristiksi.

Miksi suosittelisit Instrua työnantajana?

– Instru Optiikalla on vahva vakituinen asiakaskunta, joka asioi myymälöissä puhtaasti siitä syystä, että he tietävät saavansa sieltä laadukkainta palvelua. Instru Optiikalla työskennellessä saa todella kattavan kuvan siitä, mitä optinen ala pitää sisällään. Minusta on hienoa, että sain kesätyöläisenä paljon vastuuta.

Jos olisit silmälasikehys, millainen kehys olisit?

– Pilottimalli.

2.10.2019

Kuva: Instrumentarium

Instrumentariumin kampanjan keulakuvana toimii oma optikko

Tuoreessa kampanjassa Instrumentariumin optikko reagoi erilaisiin näkemiseen liittyviin viraalivideoihin.

Kampanjassa Instrumentariumin oma optikko näkyy suomalaisten näkemisen asiantuntijana, joka etsii ratkaisuja arjen näkemiseen liittyviin ongelmatilanteisiin. Kampanjakonsepti jatkuu koko vuoden.

Instrumentarium on aiemminkin nostanut omia asiantuntijoitaan esiin muun muassa sosiaalisessa mediassa someoptikon liveklinikoissa ja videosarjoissa sekä natiivimainonnassa. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun omaa henkilökuntaa nostetaan näin vahvasti myös pääkampanjaan.

– Myymälöissämme on upeita ja osaavia asiantuntijoita, ja halusimme tuoda esiin heitä ja heidän persoonallisuuttaan, Instrumentariumin markkinointipäällikkö Eveliina Rantahalvari kertoo kampanjan taustoista.

Ensimmäisissä kampanjafilmeissä näkyy optikon aitoja ja spontaaneja reaktioita viraalivideoihin, jotka liittyvät näkemisen teemoihin.

Kampanjan keulakuvana toimii Instrumentariumin Kaarinan-myymälän optikko Anne Dolmatoff.

Kampanjaa varten järjestettiin valtakunnallinen casting, johon kutsuttiin Instrumentariumin omia optikkoja. Hakijoita oli kymmenittäin, ja joukosta valikoitui Dolmatoffin lisäksi asiantuntijoita, joita nostetaan esiin muussa markkinointiviestinnässä.

– Yllätyimme positiivisesti siitä, kuinka moni rohkaistui osallistumaan castingiin. Olen todella tyytyväinen valintaamme. Jos Instrumentarium henkilöityisi ihmiseen, se olisi Anne. Häneen kulminoituu piinkova asiantuntijuus, mutta samalla myös lämpö ja inhimillisyys, Rantahalvari sanoo.

Kampanja näkyy parhaillaan muun muassa tv:ssä, verkossa, radiossa, suoramarkkinoinnissa ja printtimediassa.

– Olen tosi innoissani videoista, sillä tällaista kampanjaa ei ole ennen tehty. Kuvaukset olivat hieman raskas, mutta erittäin hauska kokemus, sanoo Instrumentariumin optikko Anne Dolmatoff.

Kampanjan pääsuunnittelutoimistona on Wörks Oy, tuotantoyhtiönä Lucy Loves Stories, tv-filmin ohjaajana Rane Tiukkanen ja mediatoimistona Dagmar Oy.

Esimerkki kampanjafilmistä katsottavissa TÄÄLTÄ.

 

 

Lisätiedot:

Eveliina Rantahalvari, Instrumentariumin markkinointipäällikkö, 040 661 6799, eveliina.rantahalvari@instru.fi

Kesätöissä Instrulla: optometristiopiskelija Tomi kertoo kokemuksistaan

Myös tänä kesänä Instru Optiikalla työskenteli noin 100 kesätyöntekijää. Metropolia-ammattikorkeakoulussa optometristiksi toista vuotta opiskelevalle Tomille kesä oli toinen Instru Optiikalla. Tänä vuonna Tomi työskenteli Helsingin keskustassa Stockmann-tavaratalon myymälässä. Haastattelimme Tomia hänen kokemuksistaan: (more…)

Toimialapalkinnot jaettiin: Vuoden Optikko 2017 – Heli Karvonen

Näkemisen ja silmäterveyden toimiala NÄE ry ja Suomen Optometrian Ammattilaiset ry jakavat vuosittain Vuoden Optikko -tunnustuksen Suomessa laillistetulle optikolle, joka on vuoden aikana toiminut ansioituneesti työssään tai tehnyt merkittävän teon alan hyväksi. (more…)

Sallan kesä Instrumentariumin aurinkolasimyyjänä

Instru Optiikka työllistää vuosittain noin 100 kesätyöntekijää. Kesällä 2017 yksi heistä oli Salla, joka etsi asiakaspalvelutyötä kesäksi. Hän sai kesätyön Instrumentarium-myymälän Solaris-aurinkolasimyyjänä. Lue Sallan kertomus kesästään! (more…)

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan markkinajohtaja Suomessa ja Virossa ja osa kansainvälistä GrandVision-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli sadan vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

 

   

   

   

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste