Kesätyöntekijä Instrumentariumilla

Kesätyöhaku on nyt auki

Laajan myymäläverkoston myötä Instru Optiikalla on avoimia kesätyöpaikkoja on ympäri Suomen sekä Nissen- että Instrumentarium-myymälöissä. Haku on käynnissä 28.1.2024 saakka.

Instru Optiikka palkkaa kesätyöntekijöitä sekä myyjän että optometristiopiskelijan tehtäviin. Monet kesätyöntekijät ovat töissä useampana kesänä, mikä ilahduttaa Instru Optiikan rekrytointipäällikköä Kristal Kakkoa.

”On aina mahtavaa saada hakemus edellisen kesän kesätyöntekijältä, sillä silloin tiedän, että olemme onnistuneet. Myymälöistämme löytyy sopivasti haastetta ja uuden oppimista oli sitten uusi alalla tai jo useamman kesän meillä viettänyt. Optinen ala kehittyy ja etenee jatkuvasti, joten uusia asioita tulee eteen koko ajan”, Kakko kommentoi.

Myyjän kesätyöhön ei vaadita koulutusta tai pitkää optisen alan kokemusta – rohkeus, oma-aloitteisuus ja innostus uusien asioiden oppimiseen kantavat pitkälle. Myyjät ovat asiakkaan mukana käytännössä koko asiakasmatkan ajan – he muun muassa ottavat asiakkaat vastaan, tekevät alkumittauksia ennen optikon näöntarkastusta, auttavat ja neuvovat kehysten ja linssien valitsemisessa sekä luovuttavat asiakkaille valmiit silmälasit. Lisäksi myyjät pääsevät tekemään pieniä korjauksia ja kehysten taivuttamista silmälasien istuvuuden varmistamiseksi.

Optometristiopiskelijan kesätyö sopii joko opintojen alkumetreillä olevalle opiskelijalle tai tutkintotodistusta vaille valmiille optometristille. Pidemmällä opinnoissaan olevat opiskelijat pääsevät yhdessä tiiminsä tuella tekemään myös näöntutkimuksia.

”Alamme on kesätyöntekijöillekin todella kiinnostava – sopivassa suhteessa tyyliä ja silmänterveyttä. Vaikka optinen ala olisi itselle vieras, kehoitan silti hakemaan meille kesätöihin. Kesätyöntekijät otetaan myymälöissämme ilolla vastaan, heille tarjotaan kattava perehdytys ja he pääsevät aidosti osaksi tiimiä”, Kakko jatkaa.


Instru Optiikan kesätyöntekijöiden ajatuksia kesältä 2023

Instru Optiikka tekee vuosittain kyselyn kesätyöntekijöille kauden päätyttyä, jotta yritys voi alkaa valmistautua seuraavaan kesätyökauteen ja parantaa kesätyöntekijöiden kokemusta entisestään. Eniten kiitosta kesän 2023 kesätyöntekijöiltä keräsi mukavat tiimikaverit sekä työyhteisö.

”Työkaverit olivat mukavia ja minulle annettiin paljon mahdollisuuksia omaan työskentelyyn ja itseohjautuvuuteen. Koin, että minuun luotettiin ja minua arvostettiin.”

”Työyhteisöni oli todella mukava ja esihenkilö kannustava – aina uskalsi kysyä jos mielen päällä oli jotain.”

”Tuttu työ ja työyhteisö, johon on joka vuosi kiva palata. Ihana myymäläpäällikkö, joka johtaa omalla esimerkillä ja on reilu.”

Mikäli kesätyöt tai ura Instru Optiikalla kiinnostavat, löytyvät kaikki avoimet työpaikat urasivuilta. Lisäksi Instru Optiikan LinkedIn-sivua kannattaa seurata, sillä sieltä löytyy avoimien työpaikkojen lisäksi paljon kiinnostavaa ja ajankohtaista tietoa.


Lisätietoja kesätyöhausta:
Kristal Kakko, rekrytointipäällikkö, Instru Optiikka
rekrytointi@instru.fi

Muut yhteydenotot:

Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 7427379

Kristiina, Iisalmen Nissen

Kesätyökausi on päättynyt – ”täällä on mahtava työporukka”

Työllistimme kuluneena kesänä noin 80 kesätyöntekijää ympäri Suomen.

Virallinen kesätyökausi on nyt saatu päätökseen. Jopa noin 60 kesätyöntekijää jää Instrumentarium- ja Nissen-myymälöihin töihin myös syksyn tullen esimerkiksi pienillä viikkotunneilla opintojen ohelle.

”Kesä oli oikein onnistunut. Olemme saaneet kesätyöntekijöiltämme ihania palautteita, joissa on korostunut erityisesti hyvä työilmapiiri ja mukavat kollegat sekä hyvä perehdytys. Tästä on mukava aloittaa taas seuraavan kesätyökauden suunnittelu”, kertoo Instru Optiikan rekrytointipäällikkö Kristal Kakko.

Kesätyöntekijöiltämme saatuja palautteita:

”Ala oli entuudestaan tuntematon, joten oppimista on riittänyt! On ollut mahtavaa päästä auttamaan asiakkaita lasien valinnassa ja opetella matka näöntarkastuksesta uusien lasien ensimmäiseen sovitukseen”, Titta, Salon Instrumentarium ja Nissen.

”Olen ollut nyt toista kesää töissä Lahden myymälässä. Täällä on mahtava työporukka ja siksi tulinkin tänne uudelleen. Työ on kivaa, monipuolista ja opintoja tukevaa. On ollut mahtavaa päästä tekemään paljon tarkastuksia ja tänä vuonna olen päässyt myös OCT-kuvien maailmaan, mikä on hienoa, koska se ei ole monessa paikassa edes mahdollista. Parasta kesässä monipuoliset tarkastukset”, Onni, Lahden Instrumentarium.

”Minulla on nyt toinen kesä menossa Keravan Instrumentariumilla ja Nissenillä optisena myyjänä. Näiden kahden kesän aikana olen päässyt perehtymään ja syventymään optiseen alaan ja olen oppinut esimerkiksi tekemään silmälasitilauksia ja kehittynyt myyjänä. Vaikka ensimmäisenä kesänä töiden aloittaminen itselle vieraassa ympäristössä jännitti todella paljon, oli hienoa huomata kuinka lämpimästi minut otettiin vastaan ja kuinka kaikki olivat valmiita auttamaan ja vastailemaan kysymyksiini. Nyt toisena kesänä oli super helppo palata takaisin, kun tiesi jo millaista työ on ja että töissä odottavat tutut työkaverit. Myyjän tehtävissä on päässyt kohtaamaan erilaisia asiakkaita ja tekemään asiakaspalvelutyötä aidosti omalla persoonalla. Työ on myös palkitsevaa, kun pääsee kohtaamaan asiakkaita uusien lasien valinnasta aina lasien luovutukseen asti”, Henniina, Keravan Instrumentarium ja Nissen.

“Aloitin Instru Optiikalla 2022 toukokuussa, joten olen täällä nyt toista kesää. Ala oli entuudestaan tuntematon ja laseista tiesin vain sen, että omani ovat yksitehot. Asiakaspalvelu oli entuudestaan hyvin tuttua. Olen tehnyt aika monipuolisesti kaikkea ja viimeisimpänä päässyt tekemään etätarkastuksia. Oppimista vielä riittää, mutta ihanat työkaverit ovat aina valmiudessa, jos jossain tarvitsee apua. Lempiasia töissä on ehdottomasti meidän tiimi, alan monipuolisuus ja onnistumisen tunteet”, Kristiina, Iisalmen Nissen.

Mikäli ura tai kesätyöt Instru Optiikalla kiinnostavat, löydät kaikki avoimet työpaikkamme urasivuiltamme. Seurantaan kannattaa lisäksi ottaa Instru Optiikan LinkedIn-sivu, josta löydät paljon kiinnostavaa ja ajantasaista materiaalia.

 

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 742 7379

Instrumentariumin myyjä palvelemassa asiakasta

Instru Optiikka työllistää kesällä lähes 80 kesätyöntekijää kautta maan

Ensimmäiset kesätyöntekijät ovat aloittaneet Instrumentarium- ja Nissen-myymälöissä toukokuussa.

Instru Optiikan Instrumentarium- ja Nissen-myymälät työllistävät joka kesä ison joukon sekä myyjiä että optometristiopiskelijoita. Iso osa kesätyöntekijöistä työskentelee Etelä-Suomessa, mutta kesätöitä pääsee tekemään aina Sodankylässä saakka.

Noin puolet tänä kesänä Instru Optiikalla työskentelevistä kesätyöntekijöistä ovat olleet aikaisemminkin kesätöissä Instrumentarium- tai Nissen-myymälöissä. Hakemuksia saatiin yli 600 ja eniten hakemuksia tuli Joensuuhun Nissenille ja Instrumentariumille. Hakijoita oli hyvin erilaisista taustoista – osalla oli jo ennestään paljon kokemusta asiakaspalvelusta, osalla vähemmän. Hakijoita oli laajalti myös erilaisista koulutustaustoista aina lukiokoulutuksesta yliopiston maisterivaiheeseen saakka.

”On ilahduttavaa, että näin moni haluaa viettää kanssamme useamman kesän. Kattavan myymäläverkostomme myötä kesätyöt voivat parhaassa tapauksessa jopa muuttaa mukana esimerkiksi kotikaupungista opiskelukaupunkiin. Optinen ala on myös kesätyöntekijälle todella kiinnostava – meillä pääsee oppimaan uutta myynnistä, näönhuollosta ja silmänterveydestä. Asiakaskuntamme on hyvin monipuolinen, ja kesätyöntekijämme pääsevät auttamaan kaikenlaisia ihmisiä kesän aikana”, kertoo Instru Optiikan rekrytointipäällikkö Kristal Kakko.

Myös kesätyöntekijät saavat Instru Optiikalla kattavan perehdytyksen aloittaessaan työt.

”Meille on tärkeää, että myös kesätyöntekijät tuntevat olevansa instrulaisia ja tärkeä osa tiimiä. Varmasti erityisesti ensimmäisinä päivinä saattaa tuntua siltä, että uutta opittavaa on hurjan paljon, ja siksi panostammekin myös kesätyöntekijöiden perehdytykseen. Lisäksi teetämme joka kesä kesätyöntekijöillemme palautekyselyn, jonka avulla pystymme jatkossa entistä paremmin huomiomaan heidän toiveitaan”, Kakko jatkaa.

“Päädyin hakemaan Instru optiikalle kesätöihin kiinnostuksesta optista alaa kohtaan sekä halusta luoda hienoja asiakaskohtaamisia. Jo haastatteluvaiheessa minulle muodostui Instrusta erittäin lämmin kuva ja ilmapiiri vaikutti kannustavalta – niinpä olin todella innoissani tullessani valituksi. Koko tiimi Myllyn Instrumentariumissa toivotti minut tervetulleeksi ja kaikki ovat vastanneet mielellään kysymyksiini ja opettaneet työn alkutaipaleella – iso kiitos heille siitä! Heidän läsnäolollaan on ollut iso merkitys opetellessani uuden työn saloihin. Odotan innolla mitä kesä optisena myyjänä tuo tullessaan”, iloitsee Myllyn Instrumentariumin kesätyöntekijä Sofia Heinänen.


Lisätietoja:

Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 742 7379

Optikko Jonathan Peters

Ensimmäiselle ulkomailla opiskelleelle Instrumentariumin optikolle lailliset oikeudet Valviralta – palvelua saatavana jatkossa Espoossa myös saksaksi

Suomessa jokainen ammattiaan harjoittava optikko on Valviran laillistama terveydenhuollon ammattilainen. Myös toisessa maassa opinnot suorittanut henkilö käy läpi Valviran laillistamisprosessin ennen kuin voi tehdä laillistettuna optikkona töitä Suomessa.

Espoon Iso-Omenan Instrumentariumin optikko Jonathan Peters tuli Instrumentariumille Galimatiaksen kotouttamiskoulutuksen kautta harjoittelemaan suomenkieltä. Peters aloitti joulukuussa 2022 harjottelun Instrumentariumilla ja siirtyi vakituiseksi työntekijäksi maaliskuussa. Peters on valmistunut optikoksi Saksassa ja työskennellyt sen lisäksi vuosia Yhdysvalloissa ja Islannissa erilaisissa optikkoliikkeissä sekä silmäsairaalassa.

”Olemme todella iloisia, että saimme Jonathanin tänne meille ensin harjoitteluun ja sitten töihin. Koko tiimi on yhdessä innolla kannustanut ja odottanut, että laillistamisprosessi saadaan päätökseen. Prosessi otti oman aikansa, mutta nyt voimme huokaista helpotuksesta Jonathanin päästessä oikeasti tekemään optikon töitä”, kertoo Iso-Omenan Instrumentariumin myymäläpäällikkö Piia Mettisvaara.

”Tuntuu todella hyvältä, että olen vihdoin laillistettu optikko Suomessa ja pääsen tekemään taas esimerkiksi näöntarkastuksia. Prosessiin kului paljon aikaa, joten olen helpottunut, kun se on vihdoin saatu päätökseen. On totta kai tärkeää, että Valvira tarkistaa jokaisen hakijan kunnolla, joten ymmärrän prosessin vaativuuden hyvin”, kertoo Jonathan Peters.

”Jonathan on sekä tiimiläisten että asiakkaiden keskuudessa hyvin pidetty henkilö ja asiakkaat haluavat palvelua häneltä”, iloitsee Mettisvaara.

Petersille on tärkeää pystyä aidosti auttamaan asiakkaita ja ratkaista heidän näköhaasteita.

”Haluan tehdä tätä työtä, sillä ihmisten auttaminen on minulle tärkeää. Meille kaikille voi tulla haasteita näkemisen kanssa ja haluan auttaa asiakkaita löytämään heille parhaiten toimivat ratkaisut. Kaikki on Suomessa minulle vielä hieman uutta, mutta toivon että voin oppia kollegoiltani paljon ja samalla jakaa omaa kokemustani heille”, jatkaa Peters.

Espoon Iso-Omenan Instrumentariumilta on jatkossa saatavana palvelua suomen, ruotsin ja englannin kielen lisäksi myös saksaksi.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 742 7379

Riikka Torvela ja Ritva Kahlos Instrumentariumissa

Instru Optiikan näönhuollon tiimi vahvistuu – laadukkaat silmänterveyden palvelut avainasemassa ihmisten elämänlaadun parantamisessa

Instru Optiikka jatkaa vahvaa panostusta laadukkaiden näönhuollon palveluiden kehittämiseen. Silmän kautta on mahdollista tutkia ihmisen terveyttä laajemminkin – tarjoamalla kattavia näönhuollon palveluita voi ihmisten elämänlaatuun vaikuttaa entistä positiivisemmin.

Yritys on viimeisen vuoden aikana muun muassa avannut useita uusia Kuivasilmäklinikoita sekä laajentanut kuvantamispalveluita. Näönhuollon palveluihin on panostettu jo usean vuoden ajan ja nyt tavoitteena on kiihdyttää tahtia entisestään.

”Olen äärimmäisen ylpeä voidessani toivottaa Riikan ja Ritvan osaksi näönhuollon tiimiä. Olemme vahvistaneet näönhuollon osaamistamme ja palveluitamme pala kerrallaan jo useamman vuoden ajan. Tiimissämme on lähes 300 optometrian ammattilaista, ja lähes 150 lääkäriä vastaanottavat asiakkaita myymälöissämme. Nyt otamme seuraavan ison harppauksen tuodessamme tiimiin kaksi uutta alan viimeisimmällä tiedolla varustautunutta korkeakoulutettua optometristia ja olemme valmiit laittamaan seuraavan vaihteen silmään”, kommentoi Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila.

Riikka Torvela, uusi näönhuollon toimialapäällikkö, vastaa jatkossa muun muassa sidosryhmäyhteistyöstä. Hän on valmistunut optometristiksi vuonna 2008 ja suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon, Master’s Degree in Clinical Optometry, vuonna 2022. Lisäksi hän on suorittanut keväällä 2022 Specialized Training In Primary Eye Care -koulutuksen Salus Universityssa Yhdysvalloissa. Torvela on aloittanut Instru Optiikalla 2009 ja hän on erikoistunut muun muassa digitaaliseen näkörasitukseen. Torvela toimii lisäksi Suomen Optometrian ammattilaiset ry, SOA:n, hallituksen puheenjohtajana.

”Koen, että kaikilla on opittavaa toisistaan eikä koskaan voi olla ammatillisesti valmis. Ei tarvitse olla loistava aloittaakseen, mutta on aloitettava tullakseen loistavaksi. Kliinisen optometrian lisäksi moniammatillinen yhteistyö, koko alan kehittäminen sekä aito asiakaspalvelu ovat ammatillisen paloni suuria sytykkeitä”, kertoo Torvela.

Ritva Kahlos, uusi optometrian kehityspäällikkö, vastaa jatkossa muun muassa kuvantamisesta sekä ohjaavista optometristeista. Hän on aloittanut Instru Optiikalla vuonna 2015 ja saa pian valmiiksi ylemmän ammattikorkeakoulun Master’s Degree in Clinical Optometry -tutkinnon. Kahlos on kiinnostunut erityisesti nopeasti kehittyvistä kuvantamisen palveluista, jotka mahdollistavat ennakoivan silmänterveyden palveluiden kehittämisen.

”Olen aina halunnut kehittää itseäni – löytää uusia haasteita ja kouluttautua monipuolisesti. Olen iloinen voidessani työskennellä yrityksessä, joka haluaa aidosti kehittyä ja olla näönhuollon edelläkävijä. Tavoitteeni on, että sekä asiakkaat että optinen ala yhdistävät näönhuollon asiantuntijuuden ensimmäisenä Instru Optiikkaan”, kertoo Kahlos.

Torvela ja Kahlos aloittavat uusissa rooleissaan 1.5.2023.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 742 7379

Pia Kaira

Pia Kaira on nimitetty Instru Optiikan uudeksi henkilöstöjohtajaksi

Pia aloittaa Instru Optiikan henkilöstöjohtajana 1.3.2023. Väistyvä henkilöstöjohtaja Niels Munting siirtyy EssilorLuxottica-konsernin sisällä uuteen tehtävään.

Pia on aloittanut Instru Optiikalla huhtikuussa 2021 People & Culture Business Partnerina. Hänellä tulee HR-uralla täyteen jo 15 vuotta erilaisissa tehtävissä – Pia on työskennellyt vähittäiskaupan parissa sekä myynnin-, henkilöstön- että asiakaspalvelun liiketoiminnoissa.

”Missionani on auttaa Instru Optiikkaa menestymään ja uskon, että yhdessä tekemällä saamme aikaan parhaan mahdollisen tuloksen. Ihmiset ovat keskiössä – vaikka laitteet ja puitteet olisivat viimeiseen asti hiottuja, ihmisten toiminta ratkaisee”, kertoo Pia Kaira.

”On mahtavaa, että uusi henkilöstöjohtajamme tulee oman talon sisältä. Pialla on erinomainen käsitys meistä Instrulaisista ja siitä, mitä kaipaamme saavuttaaksemme vielä entistä hienompia tuloksia. Tänä vuonna yksi tärkeimmistä teemoistamme on tasapuolinen johtaminen ja Pialla on siihen varmasti paljon annettavaa. Uskon, että hän tulee jatkamaan Nielsin aloittamaa matkaa kohti Suomen parasta optisen alan työpaikkaa”, kommentoi Pasi Anttila, Instru Optiikan toimitusjohtaja.

Haluamme lämpimästi kiittää Nielsiä menneestä kolmesta vuodesta ja toivotamme menestystä tulevaan.

Lisätietoja:
Veera Aalto, Viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 7427379

Kesätyöntekijät

Kesätyörekry on nyt käynnissä

Kesätyöpaikkojen haku on nyt käynnissä. Avoimia kesätyöpaikkoja on ympäri Suomen sekä Nissen- että Instrumentarium-myymälöissä. Voit työskennellä meillä kesätöissä joko myyjänä tai optometristina. Löydät kaikki avoimet työpaikkamme täältä.

”Toivotamme tänäkin vuonna kaikki kesätyöntekijät lämpimästi tervetulleiksi. Täällä on helppo viihtyä ja monet kesätyöntekijät ovatkin meillä töissä useamman kesän peräkkäin. Vaikka optikkoliikkeessä työskentely ei olisi vielä tuttua, perehdytämme sinut tehtäviin, joten hae rohkeasti mukaan”, kehottaa Instru Optiikan rekrytointipäällikkö Kristal Kakko.

Myyjänä pääset yhteistyössä optometristien kanssa valitsemaan asiakkaillemme parhaiten sopivat näkemisen ratkaisut laajasta palveluvalikoimastamme. Huolehdit kokonaisvaltaisesti asiakkaistamme ja varmistat omalla toiminnallasi onnistuneen asiakaskokemuksen. Optometristin kesätyö sopii joko opintojen alkumetreillä olevalle optometristiopiskelijalle tai tutkintotodistusta vaille valmiille optometristille. Jos olet jo hieman pidemmällä opinnoissasi, pääset optometristikollegoidesi tuella kerryttämään arvokasta työkokemusta myös näöntutkimuksista.

Lotan ja Ennin kesä Instrulla

Lotta ja Enni viettivät kesän 2022 Lappeenrannan Instrumentariumilla myyjinä. Lotalle optinen ala oli jo tuttu aiemmista kesätöistä ja Enni työskenteli meillä ensimmäistä kesää. Optikkoliikkeen arki tuli molemmille pian tutuksi ja kesä oli kaikin puolin onnistunut.

”Odotin kesältä sitä, että pääsen tekemään enemmän All Inclusive -sopimuksia. Minulle on tärkeää se, että asiakkaat lähtevät meiltä iloisena ja hyvin palveltuina”, Lotta kertoo.

”Meidät kesätyöntekijät otettiin hyvin vastaan. Töihin oli kiva tulla joka päivä,” Enni iloitsee.

Sekä Lotta että Enni tekevät meillä edelleen töitä opintojensa ohella, joten kesätyöstä voi parhaimmillaan jäädä myös pysyvämpi osa arkeen.

Kesätyöntekijöiden terveisiä

Teemme vuosittain kesätyöntekijäkyselyn kauden päätyttyä. Saamme paljon hyvää palautetta ja monet kesätyöntekijämme tulevat meille heti seuraavana kesänä uudelleen kesätöihin. Viime kesän palautteiden perusteella kesä oli antoisa, opetti paljon uutta ja kesätyöntekijämme pääsivät hyvin osaksi myymälän vakituista tiimiä.

”Työyhteisö oli tosi mukava ja lämminhenkinen, ja koin, että minut otettiin sinne hyvin vastaan, vaikka olin vain kesän ajan töissä. Työpaikalla tsempattiin ja autettiin toisia, sekä ongelmatilanteissa mietittiin yhdessä ratkaisuja ja uusia toimintatapoja. Oli sellainen olo, että uskalsi rohkeasti kysyä “tyhmiäkin” kysymyksiä ja neuvoja. Pidin myös työpaikkani myymäläpäälliköstä paljon, hommat toimivat hyvin, hän kuunteli ja tsemppasi työntekijöitään paljon ja ylläpiti hyvää tekemisen meininkiä ja kivaa ilmapiiriä.”

”Työporukka oli mahtava ja minut otettiin ihanasti vastaan.”

”Mahtava kesä takana! Porukkaan pääsi helposti ja hyvässä ilmapiirissä haastavatkin asiat oppi yllättävän nopeasti. Kiitos.”

”Työyhteisö on aivan mahtava ja töihin on ollut aina ihana tulla työkavereiden kanssa. Tästä vielä erityiskiitos Seinäjoen Instrujen ja Nissenin porukalle!”

”Olin ollut aikaisemminkin kesätöissä Instru Optiikalla, joten hakuprosessi oli pikemminkin vain kysymys haluaisinko tulla töihin. Tämä oli hyvä!”

Kesätyörekry on käynnissä sunnuntaihin 29.1.2023 saakka.

Niels Munting on nimitetty Instru Optiikan HR-johtajaksi

Niels Munting, 47, on nimitetty Instru Optiikan Suomen ja Viron HR-johtajaksi 24.2.2020 alkaenNiels siirtyy Instru Optiikkaan GrandVisionin pääkonttorilta Amsterdamista. Hän on  työskennellyt Head of Learning and Development -tehtäväs viimeiset neljä vuotta vastaten konsernin kansainvälisestä koulutus- ja kehitysohjelmasta.  (more…)

Tero Lahti on nimitetty Instru Optiikan myyntijohtajaksi

27.2.2020

Tero Lahti, 39, on nimitetty Instru Optiikan myyntijohtajaksi 24.2.2020 alkaen. Hän vastaa Suomen omien myymälöiden myynnistä. Tero keskittyy asiakaskeskeisen myynnin kehittämiseen ja myynnin roolien ja toimintatapojen kirkastamiseen vahvistaen samalla yhteistyötä tuki- ja myymälätoimintojen välillä.

Terolla on pitkä kokemus vähittäiskaupasta ja sen johtamisesta. Viimeksi hän on toiminut vuodesta 2013 lähtien Clas Ohlsonilla muun muassa Suomen operatiivisena johtajana.

– Olen valtavan innoissani uudesta mahdollisuudesta. On kiinnostavaa päästä kehittämään Instru Optiikan myynnin tekemistä kohti ylivertaista asiakaskokemusta avoimesti yhdessä tiimini kanssa. Odotan myös paljon arvokkaita kohtaamisia ja keskusteluja myymälähenkilökunnan kanssa, Tero Lahti kertoo.

Toivotamme Teron lämpimästi tervetulleeksi johtoryhmään ja onnea uuteen tehtävään!

 

Pasi Anttila, toimitusjohtaja

Kesätyöntekijän kokemukset: Juuson ensimmäinen kesä optisella alalla

Kesällä 2019 Instru Optiikka työllisti noin 90 kesätyöntekijää, jotka olivat korvaamaton apu kesän aikana. Juuso Koutajoki oli yksi optisena myyjänä työskentelevistä kesätyöntekijöistämme. Kesä oli Juusolle ensimmäinen Instru Optiikalla ja optisella alalla. Haastattelimme Juusoa hänen kokemuksistaan.

Miten päädyit töihin Instru Optiikkaan?

– Päädyin hakemaan Instru Optiikalle töihin puhtaasti mielenkiinnosta alaa kohtaan. Olin hakenut avoinna ollutta paikkaa aikaisemmin keväällä, mutta sain monelle kesätöitä etsivälle tutun vastauksen: “Kiitos mielenkiinnostasi, mutta valitettavasti valintamme ei osunut kohdallesi.” Muutama kuukausi myöhemmin uusi paikka aukesi ja kuin yllättäen silloin tärppäsi.

Mitä tehtäviisi kuului kesän aikana?

– Tehtäviini kuului paljon isompi ja vastuullisempi määrä asioita kuin mitä olin kuvitellut ja hyvä niin! Asiakaspalvelun ja myynnin lisäksi tein kesän aikana paljon autorefraktioita, mittasin silmänpaineita, tein linssitilauksia, otin silmänpohjakuvia, tein laajennetun näöntutkimukseen kuuluvia näkökenttätutkimuksia Ocusweep-laitteillamme ja vastaanotin lääkärille tulevia potilaita. Lisäksi tein satunnaisia tuurauksia ympäri Etelä-Suomea.

Mikä työssäsi kiinnosti sinua eniten?

– Työssäni eniten kiinnosti ehdottomasti työn tekninen puoli. On myös todella mielenkiintoista, miten alassa yhdistyvät kaupallisuus ja terveydenhuolto.

Mikä oli kesätyössäsi parasta?

– Kesätyössäni parasta olivat ne hetket, kun koki, että minun työlläni on iso merkitys joidenkin ihmisten arjen helpottamisessa. Oli mahtavaa nähdä ihmisten aitoa iloa, kun he saivat uudet, toimivat silmälasit ensimmäistä kertaan kasvoilleen.

Onko sinulla optiseen alaan liittyviä urahaaveita?

– En kesätöitä aloittaessani tiennyt koko alasta juuri mitään, mitä nyt muutaman kerran olen ostanut itse silmälasit. Kesän edetessä minulle kasvoi koko ajan vahvempi tunne siitä, että olen alalla, joka aidosti kiinnostaa minua ja jonka parissa haluan työskennellä pidempään. Tämä kesätyökokemus saikin minut hakemaan opiskelemaan optometristiksi.

Miksi suosittelisit Instrua työnantajana?

– Instru Optiikalla on vahva vakituinen asiakaskunta, joka asioi myymälöissä puhtaasti siitä syystä, että he tietävät saavansa sieltä laadukkainta palvelua. Instru Optiikalla työskennellessä saa todella kattavan kuvan siitä, mitä optinen ala pitää sisällään. Minusta on hienoa, että sain kesätyöläisenä paljon vastuuta.

Jos olisit silmälasikehys, millainen kehys olisit?

– Pilottimalli.

2.10.2019

Kuva: Instrumentarium

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste