Instru Optiikka sulkee toistaiseksi myymälänsä Suomessa

Instru Optiikan ketjujen omat myymälät suljetaan toistaiseksi koronavirustilanteesta johtuen. Yrittäjävetoisissa myymälöissä toiminta voi jatkua yrittäjän päätöksellä. 

Instru Optiikka Oy on päättänyt sulkea kaikki omat Suomen myymälänsä väliaikaisesti koronavirustilanteesta (COVID-19) johtuen. Päätöksen taustalla on erityisesti asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus. Koronaviruspandemia on myös vaikuttanut voimakkaasti laskevastkysyntään ja asiakasmääriin Instru Optiikassa.  

(more…)

Instru Optiikka Oy suunnittelee toimintansa sopeuttamista koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi

COVID-19-koronaviruspandemia vaikuttaa tällä hetkellä kaikkien toimialojen toimintaan.  

Poikkeustilanne vaikuttaa kysyntään ja asiakasmääriin voimakkaasti laskevasti myös Instru Optiikassa, jossa käynnistetään koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut koskevat pääasiallisesti henkilöstön mahdollisia koko- tai osa-aikaisia lomautuksia. Toteutuessaan mahdolliset lomautukset kestävät enintään 90 päivää.  (more…)

Niels Munting on nimitetty Instru Optiikan HR-johtajaksi

Niels Munting, 47, on nimitetty Instru Optiikan Suomen ja Viron HR-johtajaksi 24.2.2020 alkaenNiels siirtyy Instru Optiikkaan GrandVisionin pääkonttorilta Amsterdamista. Hän on  työskennellyt Head of Learning and Development -tehtäväs viimeiset neljä vuotta vastaten konsernin kansainvälisestä koulutus- ja kehitysohjelmasta.  (more…)

Tero Lahti on nimitetty Instru Optiikan myyntijohtajaksi

27.2.2020

Tero Lahti, 39, on nimitetty Instru Optiikan myyntijohtajaksi 24.2.2020 alkaen. Hän vastaa Suomen omien myymälöiden myynnistä. Tero keskittyy asiakaskeskeisen myynnin kehittämiseen ja myynnin roolien ja toimintatapojen kirkastamiseen vahvistaen samalla yhteistyötä tuki- ja myymälätoimintojen välillä.

Terolla on pitkä kokemus vähittäiskaupasta ja sen johtamisesta. Viimeksi hän on toiminut vuodesta 2013 lähtien Clas Ohlsonilla muun muassa Suomen operatiivisena johtajana.

– Olen valtavan innoissani uudesta mahdollisuudesta. On kiinnostavaa päästä kehittämään Instru Optiikan myynnin tekemistä kohti ylivertaista asiakaskokemusta avoimesti yhdessä tiimini kanssa. Odotan myös paljon arvokkaita kohtaamisia ja keskusteluja myymälähenkilökunnan kanssa, Tero Lahti kertoo.

Toivotamme Teron lämpimästi tervetulleeksi johtoryhmään ja onnea uuteen tehtävään!

 

Pasi Anttila, toimitusjohtaja

Hallituksen puheenjohtajan tiedote 23.1.2020 

Instru Optiikka on ollut viimeisen vuoden yhteisellä muutosmatkalla optisen alan murroksesta ja toimintaympäristön muutoksista johtuen. Digitalisaatio ja tekninen kehitys ovat tarkoittaneet muun muassa verkkokaupan kasvua.  

Osana muutosmatkaamme järjestimme viime vuoden lopulla henkilöstölle Road Show -kiertueen. Tilaisuuksien tarkoituksena oli esitellä tulevien vuosien strategia ja suuntaviivat 

Vaikka tarkoitus ja tavoitteet olivat oikeita, teimme tilaisuuksiin liittyen virheitä, joita toimitusjohtaja Pasi Anttila on pyytänyt anteeksi.  

Viime viikkojen aikana olemme tutkineet asiaa monesta näkökulmasta saadaksemme kattavan käsityksen tapahtumista. Olemme kiitollisia henkilöstömme ja luottamusmiesten kanssa käydyistä keskusteluista ja saamastamme palautteesta. Olemme sitoutuneet oppimaan virheistämme ja jatkamaan avoimen ja lähestyttävän kulttuurin edistämistä Instru Optiikassa. 

Pasi Anttila jatkaa toimitusjohtajana ja nauttii hallituksen luottamusta.  

Instru Optiikan palvelukulttuurin kehittäminen jatkuu yhdessä henkilöstön kanssa, jotta pystymme vastaamaan alan muutoksiin ja asiakkaidemme tarpeisiin. 

 

Andreas Jacobsen 

Instru Optiikan hallituksen puheenjohtaja 

 

23.1.2020

Kohti parempaa palvelua – virheistä oppien

Arvoisa asiakas, 

Instru Optiikka on ollut viimeisen vuoden yhteisellä muutosmatkalla optisen alan murroksesta ja toimintaympäristön muutoksista johtuen. Digitalisaatio ja tekninen kehitys ovat tarkoittaneet muun muassa verkkokaupan kasvua 

Me haluamme olla kehityksessä mukana asiakaslähtöisesti, mielellään jopa yhden askeleen edellä. Jokaisen tiiminjäsenemme panos on äärimmäisen tärkeä, jotta voimme tarjota sinulle parasta palvelua nyt ja tulevaisuudessa.    (more…)

Instru Optiikka: Noudatamme työlainsäädäntöä

Mediassa on 21.12.2019 uutisoitu Instru Optiikan työntekijän irtisanomisesta. Yrityksen tämänhetkisten tietojen mukaan irtisanominen on tehty työlainsäädäntöä noudattaen.

Toimitusjohtaja Pasi Anttila on valtuuttanut Instru Optiikan esimiehet johtamaan tiimejään työlainsäädännön mukaisesti.

– Olen tänään käynyt mediaan nousseen tapauksen taustat uudelleen läpi. Tietojeni mukaan irtisanomisessa on noudatettu työlainsäädäntöä, Pasi Anttila sanoo.

Työntekijän tapausta on käsitelty kesästä 2018 lähtien yrityksen sisällä sekä muun muassa yhdessä työterveyshuollon kanssa ratkaisua etsien. Työntekijälle on annettu kaksi varoitusta, joiden syinä ovat olleet epäasiallinen käytös ja yrityksen toimintatapojen noudattamattomuus. Käytös jatkui varoituksista huolimatta, joten työntekijän työsopimus irtisanottiin joulukuussa 2019.

Instru Optiikka ei kommentoi yksittäisen työntekijän tapausta julkisesti tämän enempää. Asian käsittely jatkuu Instru Optiikassa sisäisesti.

 

Yhteyshenkilö:

Kati Litmanen

markkinointijohtaja

050 521 4894

Toimitusjohtaja Pasi Anttilan viesti asiakkaille 21.12.2019

Olen halunnut toimitusjohtajana luoda avoimen ja lähestyttävän kulttuurin Instru Optiikassa. Se koskee kaikkia työpaikan sijainnista riippumatta. Johto onkin kiertänyt lähes kaikki Suomen myymälät viimeisen vuoden aikana.

Olemme myös viimeisen vuoden aikana tehneet töitä nostaaksemme asiakaskeskeisyyden tekemisemme ytimeen. Se onkin näkynyt asiakastyytyväisyytenä ja hyvinä tuloksina. Olen ylpeä tiimistämme.

Näiden tavoitteiden toteuttamiseksi järjestimme Instru2025 Roadshown syksyllä 2019 eri puolilla Suomea.  Tavoitteena oli esitellä yrityksen tulevien vuosien strategia, optisen alan muutokset, ja miten nämä vaikuttavat yrityksen yhteiseen tekemiseen. Tilaisuudet järjestettiin, koska toimitusjohtajana koin tärkeänä, että johto kohtaa jokaisen tiimiläisen henkilökohtaisesti.

Ilta-Sanomat on julkaissut lauantaina 21.12.2019 artikkelin Instru Optiikan sisäisistä tilaisuuksista. Artikkeli keskittyy pääkaupunkiseudun tilaisuuteen, jonka järjestelyissä tehtiin virheitä.

Olen siksi tänään pyytänyt koko henkilökunnalta anteeksi.

Ymmärrän henkilöstölle aiheutuneen mielipahan, joka johtuu huonoista sanavalinnoistani ja tilaisuuksissa käyttämistäni esimerkeistä. Myönnän, että valintamme toteuttaa ryhmäjako tällä tavalla oli epäonnistunut. Pyydän anteeksi ryhmäjaon toteutusta ja kovia sanavalintojani tilaisuuksissa ja otan virheistä opikseni.

Instru Optiikassa teetetään heti vuoden alussa henkilöstökysely, jossa kerätään palautetta myös tilaisuuksista. Instru Optiikan johto on ehdottanut liitoille ja luottamusmiehille tapaamista heti tammikuulle.

Aiheen käsittelyä jatketaan sisäisesti. Tulemme käymään edelleen aiheesta avointa vuoropuhelua henkilöstöä kuunnellen. Meille jokainen työntekijä on tärkeä.

Pasi Anttila

Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila: ”Pyydän anteeksi henkilöstöltämme”

Ilta-Sanomat on julkaissut lauantaina artikkelin Instru Optiikan sisäisistä tilaisuuksista. Artikkeli keskittyy pääkaupunkiseudun tilaisuuteen, jonka järjestelyissä tehtiin virheitä.

Tilaisuuksien tavoitteena oli esitellä yrityksen tulevien vuosien strategia, optisen alan muutokset, ja miten nämä vaikuttavat yrityksen yhteiseen tekemiseen. Tilaisuudet järjestettiin, koska toimitusjohtaja Pasi Anttila koki tärkeänä, että johto kohtaa jokaisen tiimiläisen henkilökohtaisesti.

Anttila on tänään pyytänyt koko henkilökunnalta anteeksi.

– Ymmärrän henkilöstölle aiheutuneen mielipahan, joka johtuu huonoista sanavalinnoistani ja tilaisuuksissa käyttämistäni esimerkeistä. Myönnän, että valintamme toteuttaa ryhmäjako tällä tavalla oli epäonnistunut. Pyydän anteeksi ryhmäjaon toteutusta ja kovia sanavalintojani tilaisuuksissa ja otan virheistä opikseni, Anttila kertoo.

Instru Optiikassa teetetään heti vuoden alussa henkilöstökysely, jossa kerätään palautetta myös tilaisuuksista. Instru Optiikan johto on ehdottanut liitoille ja luottamusmiehille tapaamista heti tammikuulle.

– Aiheen käsittelyä tullaan jatkamaan sisäisesti. Tulemme käymään edelleen aiheesta avointa vuoropuhelua henkilöstöä kuunnellen. Meille jokainen työntekijä on tärkeä, Anttila jatkaa.

Kati Litmasesta Instru Optiikan markkinointijohtaja

7.11.2019

KTM Kati Litmanen, 43, aloittaa Instru Optiikan Marketing, Digital & Category Management Directorina 7.11. Hän vastaa markkinoinnista, kuluttajapinnan digitaalisista tuotteista ja palveluista sekä valikoimahallinnasta.

Kati Litmanen keskittyy Instru Optiikan ketjujen positiointien ja markkinointistrategioiden kirkastamiseen sekä vahvistaa yrityksen digitaalista osaamista yhdessä markkinointi- ja valikoimatiimin kanssa.

Litmasella on laaja kokemus markkinoinnista sekä verkkokauppatoiminnoista eri toimialoilta. Viimeisimpänä hän on työskennellyt markkinointi- ja viestintäjohtajana Scandic Hotels Oy:ssä Suomessa.

Ennen Scandic-uraansa Litmanen on kartuttanut mittavaa osaamista johtamisesta, monipuolisista kaupallisista tehtävistä ja brändinrakennuksesta. Hän on työskennellyt muun muassa matkailu-, ravintola- ja finanssialoilla Restelin, Viking Linen, LähiTapiolan ja Ifin palveluksessa. Aiemmissa tehtävissään vakuutusyhtiöissä hän on työskennellyt myös terveydenhuoltoon liittyvissä hankkeissa.

– Olen valtavan innoissani päästessäni osaksi Instru Optiikan tiimiä. On kiinnostavaa yhdessä organisaation kanssa vahvistaa Instrun edelläkävijyyttä nopeasti muuttuvassa markkinassa sekä kehittää edelleen Instrun vahvoja brändejä, Kati Litmanen kertoo.

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan markkinajohtaja Suomessa ja Virossa ja osa kansainvälistä GrandVision-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli sadan vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Sinimäentie 8
02630 Espoo

 

   

   

   

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste