Teemu Saarinen

Teemu Saarinen on Instru Optiikan uusi yritysmyyntipäällikkö

Saarinen aloittaa uudessa roolissa joulukuun alussa.

Saarinen tulee vastaamaan yritysmyyntipäällikön roolissa Instru Optiikan yritysmyynnin johtamisesta, kehittämisestä ja asiakkuuksista yhdessä muun yritysmyyntitiimin kanssa. Saarinen on toiminut laajalti erilaisissa tehtävissä optisella alalla Suomessa ja Pohjoismaissa – hän on aikaisemmin urallaan toiminut myös Instru Optiikalla optikkona.

”Olemme todella iloisia saadessamme Teemun tiimiimme. Hän tuo mukanaan vahvaa alan osaamista, laajat verkostot sekä henkilönä huipputyypin. Toivotamme Teemun lämpimästi tervetulleeksi ja odotamme innolla alkavaa yhteistyötä”, kommentoi Instru Optiikan myyntijohtaja Janette Palmu.

”Olen erittäin innoissani paluusta Instruun! Minut tunnetaan avoimena ja ihmislähtöisenä henkilönä ja minua innostaa jatkuva kehitys. Tulevalta työltäni odotan laadukasta yhteistyötä myymälöiden kanssa ja tottakai teidän kaikkien tapaamista. Koulutukseltani olen optikko”, Saarinen kertoo.

Toivotamme Teemun lämpimästi tervetulleeksi!

Pasi Anttila

Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila on valittu Kaupan liiton hallitukseen

Liittokokous on nimittänyt Kaupan liitolle hallituksen vuodelle 2024 ja Pasi Anttila on valittu mukaan uutena jäsenenä. Yhteensä Kaupan liiton hallituksessa on 18 jäsentä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa, kauppaa. Liitto edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa.

”Kaupan liitto on eri aloja kokoava laaja foorumi, jossa kehitetään kauppaa kuluttajien eduksi. Olen innoissani päästessäni tekemään töitä eri alojen ammattilaisten kanssa”, kertoo Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila.

Anttila kuuluu lisäksi NÄE ry:n ja Erikoiskaupan liitto Etu ry:n hallituksiin sekä toimii Etu ry:n uuden terveysalan yhteistyöryhmittymän puheenjohtaja. Hän on muun muassa vahvistanut optisen alan asemaa osana erikoiskauppaa ja toiminut aktiivisesti lääkejakelun uudistamiseksi.

”Olen päässyt vaikuttamaan kaupan sekä optisen alan murrokseen viime vuosina Erikoiskaupan liitossa. Optinen ala on kehittynyt paljon ja työn alla on vielä isompia muutoksia seuraaville vuosille”, Anttila jatkaa.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 7427379

Silmäys 2023 -tapahtuman esiintyjät lavalla

Silmäys 2023 -tapahtuma keräsi yhteen lähes 250 Instru Optiikan myynnin ammattilaista

Instru Optiikka järjesti jo perinteeksi muodostuneen vuotuisen optisten myyjien ja muiden myynnin ammattilaisten tapahtuman lauantaina 4.11.2023.

Tämän vuoden tapahtuman teemana oli Ylpeästi Instru Optiikkalainen. Teema nousi päivän aikana esiin esimerkiksi esiintyjien puheenvuoroissa, jotka käsittelivät muun muassa myyjän ja optikon saumatonta yhteistyötä, kuivasilmäisyyttä sekä optisen alan myynnin omaleimaisuuksia. Päivä sisälsi useita inspiroivia puheenvuoroja sekä talon omilta että vierailevilta puhujilta.

Instru Optiikan myyntijohtaja Janette Palmu sekä aluepäälliköt Sini Haavisto ja Heli Kurki paneutuivat yhdessä myyjien kanssa myyntiin ja tiimien onnistumisiin. Mirja Ortia piti mielenkiintoisen puheenvuoron valikoimasta – miltä valikoimamme näyttää tänä päivänä ja miltä tulevaisuudessa. Lotta Werlander ja Merja Kuusela johdattivat yleisön linssien ja piilolinssien maailmaan. Aija Hirsimäki ja Viivi Lastikka jakoivat kiinnostavaa tietoa kuivasilmäisyydestä – aiheuttajista, oireista ja hoitokeinoista. Päivän päättivät Ritva Kahlos ja Riikka Torvela, jotka kertoivat asiantuntevasti näönhuollon suuntaviivoista.

”Kysyimme ennen tapahtumapäivää osallistujilta, mistä asioista he ovat ylpeitä juuri Instru Optiikalla työskentelyssä. Saimme paljon ihan mahtavia vastauksia – osa oli ylpeä esimerkiksi brändeistämme, osa työkavereista ja osa taas laadukkaista tuotteista ja näönhuollon palveluista”, kertoo yksi Silmäyksen tuottaja Merja Kuusela.

Kiinnostavien puheenvuorojen lisäksi osallistujat pääsivät tutustumaan useisiin yhteistyökumppaneihin, selvittämään silmiensä mahdollista kuivuutta sekä tietysti viettämään aikaa kollegoidensa kanssa.

”Tämä tapahtuma on meille iso vuotuinen panostus, mistä haluamme pitää kiinni. Pidämme joka toinen vuosi tapahtuman optikoille ja optometristeille ja joka toinen vuosi keräämme yhteen myynnin ammattilaiset. Tätä joukkoa katsoessa ja heidän kanssa keskusteltaessa en voi olla muuta, kuin ylpeä”, kertoo Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila.

”Haluamme kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita. Päivä oli menestys ja olemme jo nyt saaneet paljon positiivista palautetta sekä yleisöltä että esiintyjiltä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavan tapahtuman suunnitteluun. Seuraavana vuonna koulutustapahtuma järjestetäänkin jälleen optikoille ja optometristeille”, lisäävät tapahtuman tuottajat Sara Markkanen ja Veera Aalto.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 0407427379

Kuivasilmähoito

Instrumentarium Jumbon Kuivasilmäklinikka on pelastus monelle kuivista silmistä kärsivälle

Vantaalla sijaitsevan kauppakeskus Jumbon Instrumentarium Kuivasilmäklinikka on ollut toiminnassa lähes  vuoden ja siellä on ehditty auttaa jo satoja kuivasilmäisiä.

Kuivasilmäisyys on krooninen silmänpinnan sairaus, joka voi hoitamattomana johtaa jopa silmän pintakerroksen kudosvaurioihin. On siis tärkeää hoitaa lieviäkin oireita ajoissa ennen kuin ne pahenevat. Kuivasilmäklinikalla kuiviin silmiin erikoistuneet optikot selvittävät syyt silmien kuivuuteen ja laativat jokaiselle yksilöllisen hoitosuunnitelman, jonka tehoa mitataan seurantakäynneillä.

”Olemme ehtineet lyhyessä ajassa auttaa todella erilaisista ja eritasoisista oireista kärsiviä kuivasilmäisiä. Osa kärsii ainoastaan yhdestä oireesta kun taas toisella on kokonainen oireiden kirjo. On tärkeää, että lievienkin oireiden ilmaannuttua hakeuduttaisiin kuivasilmätutkimukseen, sillä siellä saadaan selvitettyä oireiden juurisyyt. Vain siten voimme laatia toimivan hoitosuunnitelman ja valita oikeanlaiset kostutustuotteet”, kertoo Jumbon Instrumentariumin kuivasilmäasiantuntija Minna Rajalin-Käkönen.

Kesä on kuivista silmistä kärsiville usein helpompaa aikaa, mutta syksyn tullen oireet voivat alkaa uudelleen tai pahentua. Esimerkiksi toimistojen koneelliset ilmastoinnit, kokolattiamatot, kotien lämmitys sekä pakkassäät usein pahentavat kuivien silmien oireita. Myös lähityö ja erityisesti päätetyö kuivattavat silmiä räpyttelytiheyden harventuessa.

”Osa asiakkaistamme on ehtinyt käydä jo monen asiantuntijan pakeilla ja kokeilla ties kuinka monia erilaisia kostutustuotteita, mutta eivät ole saaneet niistä riittävästi apua. Yksi uusimmista ja tehokkaimmista hoitomahdollisuuksista on IPL-valoimpulssihoito, josta on apua erityisesti heille, jotka kärsivät vuotavista silmistä, silmien voimakkaasta punoituksesta tai muista elämänlaatuun vaikuttavista oireista”, Rajalin-Käkönen jatkaa.

Kuivasilmäklinikka on saanut runsaasti kiitosta asiakkailta, jotka ovat käyneet kuivasilmätutkimuksessa. Erityisen hyödylliseksi ollaan koettu apu oikeiden kostutustuotteiden valinnassa sekä IPL-valoimpulssihoito.

Kauppakeskus Jumbon Instrumentarium Kuivasilmäklinikan lisäksi klinikat palvelevat asiakkaita Lahdessa, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella sekä Turussa. Seinäjoelle avataan uusi Kuivasilmäklinikka marraskuun alussa, minkä myötä verkosto on laajentuu myös luoteiseen Suomeen.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka Oy
viestinta@instru.fi, 040 7427379

Ray-Ban ja Meta julkaisivat seuraavan sukupolven älylasit

Uudet Ray-Ban Meta -älylasit sisältävät Meta AI:n, edistyneet ääni- ja kameraominaisuudet, suunnittelun räätälöintimahdollisuudet ja entistä laajemman jakelun Euroopassa.

Meta Platforms, Inc. ja EssilorLuxottica esittelivät vuosittaisessa Meta Connect -tapahtumassa 27.9.2023 Menlo Parkissa Kaliforniassa sekä Charenton-le-Pontissa Ranskassa seuraavan sukupolven Ray-Ban Meta -älylasit.

Uusi mallisto tarjoaa kaikkien aikojen ensimmäiset silmälasit suoratoistolla ja sisäänrakennetulla Meta AI:lla, aiempaa korkealaatuisemman kameran parannetuilla ääni- ja mikrofonijärjestelmillä yhdistettynä uudelleen suunniteltuun, intuitiivisempaan sovellukseen ja latauskoteloon.

Suoratoistotoiminnon avulla sisällöntuottajat voivat lähettää kokemuksiaan ja POV-lähetyksiä reaaliajassa, handsfree-tilassa. Se avaa uuden aitouden ja suhteellisuuden tason sisältöihin jakaen reaaliajassa materiaalia heidän silmistään. Käyttäjä voi vaihtaa silmälasien ja puhelimen kameran välillä Instagram Liveen tai Facebook Liveen jopa 30 minuutin ajan. Meta AI -tarjonta on julkaisuhetkellä saatavilla yksinomaan Yhdysvalloissa, ja käyttäjät voivat käyttää “Hey Meta” -äänikehotetta sukeltaakseen syvemmälle luovuuden hetkeen ja silmälasien ohjausominaisuuksiin. Koska sitoutuminen yksityisyyteen on edelleen tuotteen ytimessä, yritys on tehnyt tietosuoja-LED-valosta suuremman ja näkyvämmän.

Ray-Ban Meta -älylasikokoelma on ottanut harppauksen eteenpäin äänen ja kameran laadussa. Sen kamera vaihtelee 5 megapikselistä ultralaajaan 12 megapikseliin, ja ottaa korkealaatuisia valokuvia ja mukaansatempaavia 1080p-videoita pystysuunnassa. Huomaamattomissa avokorvakaiuttimissa on nyt parempi bassovaste ja kohinanvaimennus, mikä parantaa yleistä äänenlaatua. Jokaisessa parissa on viisi sisäänrakennettua mikrofonia, jotka tukevat saumatonta vaihtamista musiikin ja puhelujen välillä samalla, kun käyttäjä voi kuulla ympäristönsä ääniä ja pysyä virittyneenä ympäröivään maailmaan. Kuuntelukokemukseen sisältyy nyt bassovaste ja kohinanvaimennus, mikä parantaa yleistä äänenlaatua täydellisemmän äänikokemuksen saavuttamiseksi – olipa kyseessä sitten suosikkialbumin kuuntelu tai itse luotujen hetkien uudelleen eläminen.

“Olemme uskomattoman ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä Metan kanssa rakentaaksemme tämän uuden kategorian alusta alkaen. Uusi Ray-Ban Meta -mallisto on omaa sarjaansa ominaisuuksineen, jotka eivät ole koskaan ennen mahtuneet lasien sisään. Maailma näkee sinut suosikki Wayfarer-laseissasi, kenties linsseillä, joissa on omat vahvuutesi ja Transitions-ominaisuus, jotka kulkevat päivästä toiseen. Itse kuitenkin tiedät, että lasiesi sisällä on tämä tehokas tekniikan universumi. Meta AI, suoratoisto ja järjettömän terävät ääni- ja puheluominaisuudet – kaikki hands-free”, kertoo Rocco Basilico, EssilorLuxottican puettavien tuotteiden pääjohtaja. ”Tällaista kuvittelimme, kun päätimme astua tähän tilaan. Aidosti puettava, elämää parantava tekniikka. Ja se vain paranee.”

Ray-Ban Meta -kokoelmassa on 21 tyyliä, väriä ja linssivariaatiota, jotka tarjoavat kuluttajille tehokkaan teknologian estetiikasta tai mukavuudesta tinkimättä. Ne ovat saatavilla Wayfarerissa ja Wayfarer Largessa, jotka ovat tunnistettavin kehys ja ikoni 1950-luvun jälkeen, sekä uusi tyyli Ray-Banille, Headliner, jossa on kattavampi ja yleismaailmallisempi istuvuus. Tehokkaiden linssien valikoima sisältää uusinta optista tekniikkaa ja ne sopivat yksilöllisiin tyyli- ja näkötarpeisiin. Saatavana omilla voimakkuuksilla aurinkolaseina; polarisoinnilla tai ilman, sekä kirkkailla tai tummivalla linsseillä – kaikki linssit tarjoavat edistyneen kirkkauden, mukavuuden ja suojan. Vielä laajempaa räätälöintiä varten yritys on lisännyt Ray-Ban Meta -älylasien “remiksaamisen”, jolloin valittavana on kehyksen väri, linssien valikoima ja viimeistely sekä paljon muuta, jolla on mahdollista luoda yli 130 väri- ja tyyliyhdistelmää, jotka ovat saatavilla vain Ray-Ban.comissa.

Alkaen 299 dollarin (329 EUR, 369 CAD, 299 GBP, 449 AUD) suositushinnasta Ray-Ban Meta -malliston mukana tulee klassinen kompakti ja kannettava latauskotelo, joka pitää älylasit ladattuina. Kokoelmassa on parannettu kumppanisovellus, Meta View (iOS ja Android), joka tarjoaa saumattoman tavan tuoda sisältöä. Parannetun kokemuksen ansiosta käyttäjä voi helposti jakaa sisältöä ystävien kanssa, tai mihin tahansa sosiaaliseen sovellukseen, ja liittää useita laseja puhelimeensa ja hallita niitä yhdessä paikassa.

Ray-Ban Meta-kokoelma on ostettavissa 17. lokakuuta Ray-Ban-myymälöistä, Ray-Ban.com, Meta.com sekä valikoiduilta EssilorLuxottica-jälleenmyyjiltä, mukaan lukien, mutta niihin rajoittumatta: LensCrafters, Sunglass Hut, Salmoiraghi & Viganò sekä yrityksen tukkumyynnin kautta jakeluverkosto Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Irlannissa, Australiassa, Kanadassa, Ranskassa, Espanjassa, Itävallassa, Belgiassa, Saksassa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.

 

EssilorLuxottica on maailman johtava silmälasilinssien, kehysten ja aurinkolasien suunnittelija, valmistaja ja jakelija. Vuonna 2018 perustetun yrityksen tehtävänä on auttaa ihmisiä ympäri maailmaa näkemään enemmän ja olemaan enemmän vastaamalla heidän muuttuviin näönhuollon tarpeisiinsa sekä henkilökohtaisiin tyylitoiveisiinsa. EssilorLuxottica yhdistää kahden eri alan edelläkävijät – toinen on ansioitunut linssitekniikassa ja toinen ikonisten silmälasien käsityötaidossa. Yhdessä nämä muodostavat alan uudet standardit näönhuollolle ja siihen liittyvälle asiakaskokemukselle. Vaikutusvaltaiset silmälasibrändit, kuten RayBan ja Oakley, linssiteknologiabrändit, kuten Varilux ja Transitions, sekä maailmanluokan vähittäismyyntibrändit, kuten Sunglass Hut, LensCrafters, Salmoiraghi & Viganò ja GrandVision, ovat osa EssilorLuxottica-perhettä. EssilorLuxottica työllistää 190 000 työntekijää. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli 24,5 miljardia euroa. EssilorLuxottican osakkeella käydään kauppaa Euronext Paris -markkinoilla ja se sisältyy Euro Stoxx 50- ja CAC 40 -indekseihin. Lue lisää: www.essilorluxottica.com

Instrumentarium avaa Turun keskustaan täysin uudenlaisen myymälän

Uuden myymälän on määrä avautua keväällä 2024.

Instrumentariumin uudessa Turun myymälässä panostetaan ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen täysin uudenlaisella tavalla sekä ennennäkemättömällä myymäläkonseptilla.

”Tulemme tekemään jotain täysin poikkeuksellista. Keväällä avautuva myymälä edustaa meille uudenlaisia tapoja toimia ja ajatella vahvistaen samalla asemaamme johtavana näkemisen asiantuntijana. Kerromme lähempänä lisää, nyt kannattaa pysyä kuulolla”, kertoo Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila.

Myymälän modernit ja skandinaaviset tilat jakautuvat kahteen kerrokseen – yläkerrasta löytyvät kattavat näönhuollon palvelut, alakerrasta laadukkaat ja trendikkäät tuotteet. Palveluvalikoima on monipuolinen ja myymälässä on käytössä modernit ja ensiluokkaiset laitteet. Myymälässä toimii lisäksi Instrumentarium Kuivasilmäklinikka, josta löytyy korkealaatuiset kuivasilmätutkimus- ja hoitolaitteet.

”Haluamme tuoda kuluttajille jotain uutta. Myymälässä käynti on monelle varsinkin koronapandemian jälkeen iloinen ja tärkeä tapahtuma ja haluamme olla siinä mukana parhaalla mahdollisella tavalla. Täällä pääsemme myös entistäkin paremmin esittelemään upeita omia EssilorLuxottican brändejämme, kuten Ray-Bania”, Anttila jatkaa.

Uuden myymälätiimin rekrytointi on nyt aloitettu – lisätietoja avoimista tehtävistä löytyy täältä.

”Tämä on meille monellakin tapaa todella hieno mahdollisuus. Myymälä mahdollistaa meille muun muassa asiantuntijuudemme parempaa saatavuutta sekä uusia urapolkuja. Kokeilemme tässä myymälässä rohkeasti uusia toimintatapoja ja luomme uusia parhaita käytäntöjä, joten mikäli sellainen kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti jättää hakemus”, kertoo Instrumentariumin aluepäällikkö Heidi Aalto.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka Oy
viestinta@instru.fi, 040 7427379

Asiakas saa opastusta piilolinssien käyttämiseen

Instru Optiikka näkee piilolinsseissä tulevaisuuden

Instru Optiikka haluaa kehittää piilolinssien markkinaa sekä kasvattaa tietoisuutta nykyaikaisista laadukkaista piilolinsseistä murtaen samalla vanhoja uskomuksia.

Pehmeät piilolinssit on kehitetty jo useita kymmeniä vuosia sitten, minkä jälkeen teknologia, valmistustavat ja materiaalit ovat ottaneet suuria harppauksia eteenpäin. Nykyaikaisten piilolinssien käyttö on mukavaa ja yksinkertaista eikä käyttäjien ala- tai yläikärajaakaan käytännössä ole – piilolinssien käsittely on helpompaa kuin yleensä kuvitellaan.

”Piilolinssit ovat täydellinen valinta aktiiviseen elämään. Monilla saattaa olla jäänyt vuosien takaisesta piilolinssien käytöstä vaikutelma, että piilolinssit tuntuvat silmässä ikävältä ja niiden hoitokin on työlästä. Piilolinssit ovat kuitenkin vuosien aikana kehittyneet valtavasti – ne ovat mukavia käytössä ja vaihtoehtoja on todella paljon”, kertoo Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila.

Piilolinssejä saa lähes kaikilla voimakkuuksilla – myös hajataitteisuutta korjaavina ja monitehoisina. Tarjolla on kertakäyttöisiä, lyhyen vaihtovälin sekä jatkuvaan käyttöön soveltuvia linssejä. Osassa on mukana myös UV-suoja sekä sinivalosuoja.

Piilolinsseillä pysytyään korjaamaan vaativampiakin haasteita, kuten silmän etupinnan epäsäännöllisyyden aiheuttamia näkövirheitä, joihin silmälasikorjaus ei auta. Lisäksi ohjatulla erikoispiilolinssien käytöllä on myös tutkitusti mahdollista hidastuttaa likitaitteisuuden etenemistä.

“Nykyaikaiset piilolinssit ovat mukavia ja turvallisia käyttää ja niiden kostuvuutta ja hengittävyyttä on parannettu paljon – menneiden vuosien tuotteisiin verrattuna käyttömukavuus on aivan eri luokkaa. Toivon, että vielä useammat silmälasien käyttäjät antaisivat itselleen tilaisuuden kokea, miten erinomainen näönkorjausvaihtoehto piilolinssit ovat. Vallankin meille ikänäköisille tarkoitetut monitehopiilolinssit, jotka vapauttavat näkemään rajattomasti eri etäisyyksille joka puolelle, ovat käytössä aivan mahtavat”, kommentoi kommentoi Instru Optiikan Piilolinssitiimin uusi projektipäällikkö Merja Kuusela.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 742 7379

Tutkimuslähde:
European Council of Optometry and Optics, Position Paper, 2023, Myopia management: a comprehensive approach

Asiakas näkötarkastuksessa

Nissen aloittaa etänäöntarkastukset ensimmäisenä Suomessa

Nissen aloittaa ensimmäisenä Suomessa näöntarkastukset, joissa optikko tekee tarkastuksen etänä. Tavoitteena on tuoda näkemisen palvelut entistä kattavammin asiakkaiden saataville.

Jotta asiakkaiden toiveet ja tarpeet voidaan huomioida entistä paremmin, aloittaa Nissen osassa myymälöistään etänäöntarkastukset. Etänäöntarkastuksia on pilotoitu kesästä 2022 alkaen Suomessa kahdessa myymälässä ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Etänäöntutkimuksia on jatkossa saatavilla useissa Nissen-myymälöissä ja määrää on tulevaisuudessa tarkoitus kasvattaa.

”Asiakkaillemme on tärkeää päästä näöntutkimukseen heille sopivana ajankohtana. Haluamme palvelujemme olevan valtakunnallisesti mahdollisimman kattavat, ja optikon tekemät etänäöntarkastukset tuovat palveluvalikoimaamme hyvän lisän – saatavuutta on oltava siellä ja siihen kellonaikaan, kun asiakkaamme tarvitsevat. Olemme todella innoissamme aloittaessamme tämän palvelun ensimmäisenä Suomessa ja jatkaessamme optisen alan suunnan näyttämistä”, kertoo Pasi Anttila, Instru Optiikan toimitusjohtaja.

Etänäöntarkastuksessa asiakas käy myymälässä näöntarkastuksessa ja optikko tekee tarkastuksen etänä toisesta myymälästä käsin. Asiakasta avustaa näöntarkastushuoneessa työpaikkakoulutettu optinen myyjä, jonka tehtävänä on toimia sekä asiakkaan että optikon apuna. Optikolla ja asiakkaalla on kuva- ja ääniyhteys toisiinsa koko näöntarkastuksen ajan.

”Optikot, tutkimusta avustavat optiset myyjät sekä asiakkaat ovat kaikki olleet erittäin tyytyväisiä uuteen palveluun pilottijakson aikana. Asiakkaat ovat kiitelleet erityisesti etänäöntarkastuksen helppoutta ja vaivattomuutta. Palveluiden saatavuus on parantunut esimerkiksi alueilla, joilla optikko ei ole joka päivä paikalla. Haluamme parantaa näontarkastusten saatavuutta ja laajentaa palvelua useampiin myymälöihin entistä useampien asiakkaiden ulottuville”, kommentoi Janette Palmu, Instru Optiikan myyntijohtaja.

”Etänäöntarkastukset kiinnostivat minua oikeastaan kahdessa mielessä – miten tekninen puoli tullaan toteuttamaan ja miten asiakkaat siihen suhtautuvat. Olen innolla seurannut optisen alan kehitystä, kuten minkälaisia uusia tapoja on tehdä optikon töitä. On iso juttu, että olen päässyt tekemään etänäöntarkastuksia ja kehittämään tätä palvelua entistä paremmaksi”, kertoo etänäöntarkastuksia tekevä optikko Karoliina Heinänen.

Pilottijaksosta saatujen palautteiden perusteella optikon tekemistä etänäöntarkastuksista tulee kiinteä osa Nissenin palveluvalikoimaa. Laitteet, automaatio ja tekoäly kehittyvät jatkuvasti, joten myös etänäöntarkastuspalveluun tullaan tulevaisuudessa saamaan uusia elementtejä.


Lisätietoja:

Veera Aalto, Viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, +358 40 7427379

 

Pasi Anttila

Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttilasta ETU ry:n uuden terveysalan yhteistyöryhmittymän puheenjohtaja

Erikoiskaupan liiton terveysalat yhdistävät voimansa uudessa yhteistyöryhmittymässä. ETU Terveysalojen tavoitteena on tarjota uusia ratkaisuja terveyden edistämiseksi.

Erikoiskaupan liiton terveysaloilla toimivat jäsenyhdistykset ovat perustaneet uuden yhteistyöryhmittymän, ETU Terveysalat, jonka tavoitteena on tarjota uusia ratkaisuja ja näkökulmia Suomen terveydenhoidon ja hyvinvoinnin tulevaisuuden haasteisiin. Yhteistyöryhmittymän kantavana teemana on Miten voimme auttaa. Teeman ajatuksena on halu auttaa ihmisiä ennakoivalla terveyden hoidolla terveyden edistämiseksi – elämään parempaa elämää.

ETU Terveysalojen puheenjohtajaksi on valittu Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila. Anttila on lisäksi Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n sekä Erikoiskaupan liitto ETU ry:n hallituksen jäsen.

”Väestön ikääntyessä ja hoidon tarpeen kasvaessa tarvitaan oikeaan aikaan annettua, parempaa, nopeampaa ja kohdistuvampaa hoitoa. Haluamme auttaa suomalaisia elämään entistä pidempään laadukasta elämää tarjoamalla uusia ratkaisuja. Samalla hoidon tulee olla yhteiskunnalle myös kustannustehokkaampaa”, kommentoi Pasi Anttila.

ETU Terveysalojen tavoitteena on tarjota ratkaisuja terveydenhoidon haasteisiin. Ensi töikseen uusi yhteistyöryhmittymä kokoaa jäsenyhdistysten yhteisiä näkemyksiä, joiden pohjalta aletaan rakentaa uusia rohkeita avauksia terveemmän suomalaisen yhteiskunnan eduksi.

”Nyt perustetussa yhteistyöryhmittymässä voimme tiiviin yhteistyön ansiosta edistää suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia aiempaa laajemmin. Esimerkiksi optisella alalla pystymme tutkimaan nykyään hyvinkin tarkasti silmän kautta ihmisen terveyttä, ja tulemme jatkossakin panostamaan laadukkaisiin silmänterveyden palveluihin ihmisten elämänlaadun parantamiseksi”, jatkaa Anttila.

ETU Terveysaloihin kuuluvat Erikoiskaupan liiton jäsenjärjestöistä Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry, Lääketeollisuus ry, Lääke- ja terveyshuolto ry, Terveystuotetukut ry sekä Terveystuotekauppiaiden liitto ry.

Lue ETU ry:n tiedote täältä.

Lisätietoja:
Veera Aalto, Viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 7427379

Palkintojen saajat rivissä

NÄE ry on palkinnut Instru Optiikan toimitusjohtajan Pasi Anttilan hopeisella ansiomerkillä

Hopeinen ansiomerkki myönnettiin merkityksellisestä panostuksesta optisen alan kehityksen hyväksi.

Anttila on työskennellyt systemaattisesti vahvistaakseen alan asemaa osana erikoiskauppaa sekä ollut aktiivisesti mukana myös muun muassa lääkejakelun uudistamistyössä.

”Olemme panostaneet viime vuosina merkittävästi näönhuoltoon ja olleet laadukkaan optometriakoulutuksen vahva tukija. Minulle on tärkeää kehittää paitsi Instru Optiikkaa, myös koko optista alaa. Arvostan saamaani tunnustusta paljon ja haluan kiittää NÄE ry:tä hienosta ansiomerkistä”, kertoo Pasi Anttila, Instru Optiikan toimitusjohtaja.

”Anttila on määrätietoisesti ollut viemässä Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n toimintaa tiiviiksi osaksi Erikoiskaupan liitto ETU ry:n rakennetta ja samalla uudistamassa suomalaista lääkejakelua. Hän toimii NÄE:n edustajana Erikoiskaupan liiton hallituksessa ja Erikoiskaupan yhteisenä edustajana kaupan alan yhteisessä lääkejakelun uudistamishankkeessa”, kertoo NÄE ry:n toimitusjohtaja Panu Tast.

Anttilan pitkäjänteisen työn tuloksena optisen alan erikoispiirteet on saatu myös alan ulkopuolelle laajempaan tietoisuuteen. ”Tavoitteeni on edesauttaa suomalaisten näkemisen hyvinvointia sekä tarjota laadukkaita näkemisen palveluita mahdollisimman monille. Mielestäni olemme ottaneet suuria harppauksia eteenpäin ja aiomme Instru Optiikalla jatkaa työtä optisen alan suunnannäyttäjänä sekä edelläkävijänä”, jatkaa Anttila.

Palkinnot jaettiin NÄE2023 Optometriapäivillä, joka on vuosittain järjestettävä näkemisen ja silmänterveyden ammattilaisten koulutustapahtuma.

Pasi Anttila kunniakirja kädessä

Lisätietoja:
Veera Aalto, Viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste