Migreenilisilmälasit

Erikoislinsseistä apua migreeniä sairastavalle

Tällä viikolla vietetään Euroopan Migreeniviikkoa. Sävytetyistä silmälasilinsseistä voi olla apua sekä migreenikohtauksen ennaltaehkäisyssä että olon helpottamisessa kohtauksen aikana.

Migreeni on neurologinen sairaus, johon liittyy usein voimakas päänsärky. Päänsäryn lisäksi migreenipotilaalla on usein myös pahoinvointia sekä valo- ja ääniherkkyyttä. Migreenikohtauksen aiheuttajia on useita – esimerkiksi kirkas valo, näyttöpäätetyö sekä huonontunut näkö voivat laukaista kohtauksen. Migreeni on aikuisiän yleisin neurologinen sairaus ja sitä sairastaa Suomessa noin 10% aikuisista – migreeni on naisilla kolme kertaa yleisempää kuin miehillä.

”Suurin osa migreenikoista on valoherkkiä ja erityisesti siniviolettivalo voi aiheuttaa heille päänsärkyä ja laukaista migreenikohtauksen. Sinivioletille valolle altistutaan muun muassa näyttöjen kautta, mutta myös ulkona aurinkoisella ilmalla sitä on runsaasti. Migreenilinssit ovat sävyltään oranssin punertavat ja ne suodattavat haitallisesta sinivioletista valosta jopa 80 %.”, kertoo Instrumentariumin tuotepäällikkö Lotta Werlander.

Migreenilinssit on sävytetty erikoissävyllä FL-41, joka suodattaa sekä sinivioletit aallonpituudet että vihreiden aallonpituuksien kirkkaimman kärjen. Perinteinen silmälasien sinivalosuoja suodattaa ainoastaan siniviolettia aallonpituutta, mutta myös siitä voi olla apua osalle migreenipotilaista. Migreenin yhteydessä tämä aallonpituusalue on kuitenkin melko pieni eikä sen hyödyistä voida siitä syystä olla täysin varmoja.

Migreenilaseja on saatavana Instrumentariumilta sekä omilla että nollavahvuuksilla. Migreenilasien lisäksi valittavana on jo olemassa oleviin silmälaseihin kiinnitettävät migreenilinssit tai migreeniä ehkäisevät piilolinssit. Laseja hankkivan on tärkeää tutkituttaa näkönsä optikolla ennen lasien ostoa, jotta näöntarkkuuden lisäksi saadaan selville myös mahdolliset silmän taittovirheet. Mikäli taittovirheitä ei ole korjattu, ei sävytetyistä erikoislinsseistä ole välttämättä yksinään merkittävää apua – taittovirheen vajaa- tai ylikorjaus voi olla migreenin laukaiseva tekijä.

”Migreenilinssit sopivat käytännössä kaikille eikä niiden käytöllä ole havaittu olevan haitavaikutuksia. On kuitenkin huomioitava, että kaikille migreenilaseista ei välttämättä ole apua. Suosittelen ehdottomasti kuitenkin kokeilemaan, sillä monet saavat migreenilaseilla helpotusta”, Werlander jatkaa.

 

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 7427379

Instru Optiikka Oy on optisen alan suunnannäyttäjä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Toimimme Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä sekä Virossa Instrumentarium-brändillä. Myymälöitä on yhteensä Suomessa 235 ja Virossa 29, ja yhteensä Instru Optiikka työllistää noin 1000 henkilöä. Vuonna 2023 Instru Optiikan liikevaihto oli 109,5 milj. euroa. Toimintaamme ohjaa halu toimia markkinoiden johtavana näönhuollon ammattilaisena ja asiakkaiden ykkösvalintana – panostamme palvelun ja tuotteiden laatuun, tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä alan uudistamiseen. Kattava myymäläverkostomme, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan kehityksellemme sekä asiantuntevalle asiakaspalvelulle. EssilorLuxotticaan kuuluvat optisen alan ketjut toimivat yhteensä yli 150 maassa yli 190 000 työntekijän voimin kattaen noin 18 000 myymälän myymäläverkoston. Näe enemmän – ole enemmän! Lue lisää: www.instruoptiikka.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste