Flunssa voi tarttua myös piilolinsseistä

Asiantuntija neuvoo, miten käytät efektipiilolinssejä turvallisesti

Halloween ja pikkujoulut lähestyvät kovaa vauhtia. Piilolinssit tuovat oikein käytettynä helpotusta niin arkeen kuin juhliinkin. Ne ovat oivat eteenkin urheilussa ja muissa harrastuksissa, joissa lasien nenälle valuminen ja huurtuminen tuottavat päänvaivaa ja myös juhliin on kiva sujauttaa piilolinssit silmiin. Piilolinssien käytössä piilee kuitenkin myös tulehdusriski ja myös flunssa voi tarttua niiden kautta, jos hyvästä käsihygieniasta ei pidä huolta.

Halloween juhlissa monet nuoret korostavat mielellään näyttäviä naamiaisasujaan pilailupuodeista ostettavilla efektilinsseillä. Silmälasien käyttö naamareiden alla voi olla haastavaa, joten linssien käyttö lisää niiden käyttömukavuutta huomattavasti. On kuitenkin hyvä muistaa, että piilolinssien oikeaoppinen käsittely ja tarkka käsihygienia ehkäisevät flunssan ja bakteeritulehdusten tarttumista silmiin. On myös tärkeää, ettei piilolinssejä koskaan jaa toisten henkilöiden kanssa ja että ne ostetaan aina optikkoliikkeestä.

– On hyvä tiedostaa, että tällä hetkellä jylläävät flunssat voivat tarttua myös silmien kautta. Jos käsiin on tarttunut bakteereja tai virusta, voivat ne kulkeutua silmiin piilolinssien laiton yhteydessä, jos käsihygieniasta ei olla huolehdittu, kertoo Nissenin tuotepäällikkö ja linssiasiantuntija Lotta Werlander.

Werlander suosittelee, että piilolinssit kannattaa aina ostaa optikkoliikkeestä. Sieltä ei välttämättä löydy kaikista räväkimpiä vaihtoehtoja, mutta värillisiä piilolinssejä kylläkin. Optikkoliikkeessä opastetaan myös oikeaoppiseen ja turvalliseen piilolinssien käyttöön.

-– Väripiilolinssit säväyttävät ja tuovat hauskan lisän, vaikka Halloween asukokonaisuuteen. Meiltä Nisseniltä löytyy monia eri linssivärejä, joilla voi joko korostaa tai muuttaa silmien omaa väriä. Voimme tilauksesta myös värjätä piilolinssejä käsin juuri asiakkaan toiveen mukaisella värillä. Samalla asiakasta saa hyvät ohjeet siitä, miten linssejä voi käyttää turvallisesti, Werlander lisää.

Asiantuntijan viisi vinkkiä turvalliseen piilolinssien käyttöön:

  • Muista hyvä käsihygienia
  • Suosi optikkoliikkeen linssejä
  • Harjoittele linssien silmiin laittoa ennen juhlia
  • Linssit ovat henkilökohtaiset, älä siis jaa niitä toisten kanssa
  • Käytä vain optikkosi sinulle valitsemia piilolinssien hoitotuotteita

 

Yhteystiedot:

Lotta Werlander, Tuotepäällikkö, Instru Optiikka Oy
Puh: 044 970 7054
lotta.werlander@instru.fi

Kuvat ja muu lisätieto:

Irene Hernberg, viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö Instru Optiikka Oy
Puh: 040 662 5866
viestintä@instru.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste