Instrumentarium Pärnu

Instrumentarium on toiminut Virossa jo 30 vuotta

Ensimmäinen Instrumentarium avattiin Põlvaan lokakuussa 1993.

Optikkoja on valmistunut Virossa ammattiin vuodesta 2001 alkaen – sitä ennen optikot tulivat pääasiassa ulkomailta, kuten Latviasta ja Venäjältä, ja silmälääkärit olivat isossa roolissa myös sopivien silmälasien valinnassa. Ennen Viron itsenäistymistä silmälaseja ostettiin apteekeista valmislaseina, joten optikkoliiketoiminta on Virossa nykyisessä muodossaan vielä kohtalaisen uutta.

”Myymälämme ovat pieniä ja tunnemme asiakkaamme hyvin. Vahvuutemme on ystävällisyys niin asiakkaiden kuin kollegoiden suuntaan. Myyntimme on kasvanut tasaisesti ja viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme ottaneet suuren harppauksen eteenpäin”, kertoo Viron toimintojen henkilöstökohtaja Katrin Peets.

Instrumentarium-myymälöitä on Virossa tällä hetkellä 29 ja niissä työskentelee noin 140 työntekijää. Myymälät sijaitsevat keskeisillä paikoilla kauppakeskuksissa sekä vilkkailla kävelykaduilla. Instrumentariumilla on Virossa vahva asema luotettavana ja asiantuntevana optikkoketjuna.

”Henkilöstön vaihtuvuus myymälöissämme on todella pientä ja meillä viihdytään hyvin! Esimerkiksi eräs optikoistamme, Epp, aloitti myymälässämme vuonna 1993 ja aikoo sanojensa mukaan jatkaa meillä eläkeikään saakka. Meillä on vahva auttamisen kulttuuri ja työkaveriin voi aina luottaa – olemme siitä todella ylpeitä”, Peets jatkaa.

Tänä päivänä Viron toiminnot eivät kata ainoastaan myymälöitä vaan Virossa sijaitsee myös yhdistetty keskusvarasto ja linssien reunahiomo, joka palvelee sekä Viron että Suomen myymälöitä. Linssien reunahiomo on Pohjois-Euroopan suurin ja modernein, ja valtaosa linssien reunahionnasta tapahtuu uusinta teknologiaa hyödyntäen. Linssien reunahiomo on erittäin edistynyt myös vastuullisuuden saralla – esimerkiksi suurta vesimäärää ei enää tarvita kuivana leikkaavien jyrsinterien ansiosta ja koneiden tuottama lämpö otetaan talteen ja käytetään varasto- ja tuotantotilojen lämmitykseen. Keskusvarastolla, linssien reunahiomossa ja hallinnossa työskentelee tällä hetkellä noin 80 henkilöä.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 7427379

Instru Optiikka Oy on optisen alan suunnannäyttäjä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Toimimme Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä sekä Virossa Instrumentarium-brändillä. Myymälöitä on yhteensä Suomessa 235 ja Virossa 29, ja yhteensä Instru Optiikka työllistää noin 1000 henkilöä. Vuonna 2023 Instru Optiikan liikevaihto oli 109,5 milj. euroa. Toimintaamme ohjaa halu toimia markkinoiden johtavana näönhuollon ammattilaisena ja asiakkaiden ykkösvalintana – panostamme palvelun ja tuotteiden laatuun, tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä alan uudistamiseen. Kattava myymäläverkostomme, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan kehityksellemme sekä asiantuntevalle asiakaspalvelulle. EssilorLuxotticaan kuuluvat optisen alan ketjut toimivat yhteensä yli 150 maassa yli 190 000 työntekijän voimin kattaen noin 18 000 myymälän myymäläverkoston. Näe enemmän – ole enemmän! Lue lisää: www.instruoptiikka.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste