Kesätöissä Instrulla: optometristiopiskelija Tomi kertoo kokemuksistaan

Myös tänä kesänä Instru Optiikalla työskenteli noin 100 kesätyöntekijää. Metropolia-ammattikorkeakoulussa optometristiksi toista vuotta opiskelevalle Tomille kesä oli toinen Instru Optiikalla. Tänä vuonna Tomi työskenteli Helsingin keskustassa Stockmann-tavaratalon myymälässä. Haastattelimme Tomia hänen kokemuksistaan:

Miten päädyit töihin Instru Optiikkaan?

– Sain koulun sähköpostiosoitteeseen sähköpostin, jossa kerrottiin Instru Optiikan hakevan kesätyöntekijöitä optisen myyjän tehtäviin. Soitin yhdelle tuttavalleni, joka työskentelee Instru Optiikalla optometristina. Hän kehui Instrua työnantajana, joten päätin itsekin laittaa hakemuksen.

Mitä tehtäviisi kuului kesän aikana?

– Tehtäviini kuuluivat optisen alan myyjän tehtävät, eli muun muassa kehysten sovittaminen asiakkaan kanssa, linssien valitseminen ja tilaaminen asiakkaalle, valmiiden lasien luovuttaminen ja taivuttelu ja asiakkaiden vastaanottaminen heidän tullessaan näöntarkastukseen. Lisäksi otin silmänpohjakuvia ja ohjasin toiminnallisen näön tutkimuksia.

Mikä optometristin työssä kiinnostaa eniten?

– Eniten minua kiinnostaa, miten ihmisen näköjärjestelmä toimii ja miten näköjärjestelmässä esiintyviä vikoja pystytään korjaamaan. Tulevaisuudessa voisin olla kiinnostunut esimerkiksi linssien tutkimus- ja kehittämistyöstä.

Mikä oli kesätyössäsi parasta?

– Parasta oli hyvät, osaavat ja auttavaiset työkaverit sekä monipuoliset ja kiinnostavat tehtävät. Aurinkoiset kesäpäivät saivat myös asiakkaat hyvälle tuulelle, ja myymälässä oli hyvä tunnelma!

Miksi suosittelisit Instrua työnantajana?

– Instru on hyvä paikka aloittelevalla optikolle päästä sisään optisen alan maailmaan. Instrulla pääsee tekemään paljon erilaisia optisen alan töihin liittyviä asioita kehysvalinnoista linssien tilaamiseen ja valitsemiseen. Minuun on luotettu Instrulla ja annettu paljon vastuuta alusta lähtien. Instrulla käy paljon asiakkaita, jolloin päivät eivät käy tylsiksi ja tekemistä riittää.

Viimeisenä kysymyksenä: Jos olisit silmälasikehykset, mikä malli olisit?

– Pyöreä metallikehys.

 

 

1.10.2019

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste