Kesätyöntekijän kokemukset: Juuson ensimmäinen kesä optisella alalla

Kesällä 2019 Instru Optiikka työllisti noin 90 kesätyöntekijää, jotka olivat korvaamaton apu kesän aikana. Juuso Koutajoki oli yksi optisena myyjänä työskentelevistä kesätyöntekijöistämme. Kesä oli Juusolle ensimmäinen Instru Optiikalla ja optisella alalla. Haastattelimme Juusoa hänen kokemuksistaan.

Miten päädyit töihin Instru Optiikkaan?

– Päädyin hakemaan Instru Optiikalle töihin puhtaasti mielenkiinnosta alaa kohtaan. Olin hakenut avoinna ollutta paikkaa aikaisemmin keväällä, mutta sain monelle kesätöitä etsivälle tutun vastauksen: “Kiitos mielenkiinnostasi, mutta valitettavasti valintamme ei osunut kohdallesi.” Muutama kuukausi myöhemmin uusi paikka aukesi ja kuin yllättäen silloin tärppäsi.

Mitä tehtäviisi kuului kesän aikana?

– Tehtäviini kuului paljon isompi ja vastuullisempi määrä asioita kuin mitä olin kuvitellut ja hyvä niin! Asiakaspalvelun ja myynnin lisäksi tein kesän aikana paljon autorefraktioita, mittasin silmänpaineita, tein linssitilauksia, otin silmänpohjakuvia, tein laajennetun näöntutkimukseen kuuluvia näkökenttätutkimuksia Ocusweep-laitteillamme ja vastaanotin lääkärille tulevia potilaita. Lisäksi tein satunnaisia tuurauksia ympäri Etelä-Suomea.

Mikä työssäsi kiinnosti sinua eniten?

– Työssäni eniten kiinnosti ehdottomasti työn tekninen puoli. On myös todella mielenkiintoista, miten alassa yhdistyvät kaupallisuus ja terveydenhuolto.

Mikä oli kesätyössäsi parasta?

– Kesätyössäni parasta olivat ne hetket, kun koki, että minun työlläni on iso merkitys joidenkin ihmisten arjen helpottamisessa. Oli mahtavaa nähdä ihmisten aitoa iloa, kun he saivat uudet, toimivat silmälasit ensimmäistä kertaan kasvoilleen.

Onko sinulla optiseen alaan liittyviä urahaaveita?

– En kesätöitä aloittaessani tiennyt koko alasta juuri mitään, mitä nyt muutaman kerran olen ostanut itse silmälasit. Kesän edetessä minulle kasvoi koko ajan vahvempi tunne siitä, että olen alalla, joka aidosti kiinnostaa minua ja jonka parissa haluan työskennellä pidempään. Tämä kesätyökokemus saikin minut hakemaan opiskelemaan optometristiksi.

Miksi suosittelisit Instrua työnantajana?

– Instru Optiikalla on vahva vakituinen asiakaskunta, joka asioi myymälöissä puhtaasti siitä syystä, että he tietävät saavansa sieltä laadukkainta palvelua. Instru Optiikalla työskennellessä saa todella kattavan kuvan siitä, mitä optinen ala pitää sisällään. Minusta on hienoa, että sain kesätyöläisenä paljon vastuuta.

Jos olisit silmälasikehys, millainen kehys olisit?

– Pilottimalli.

2.10.2019

Kuva: Instrumentarium

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste