Kuivasilmäasiantuntija antaa asiakkaalle ILP-valoimpulssihoitoa

Kun kostutustipat eivät riitä – IPL-valoimpulssihoidosta apua hankaliin kuivan silmän oireisiin

Kuivat ja kylmät pakkassäät, täydellä teholla puhaltavat ilmalämpöpumput ja autojen puhaltimet haastavat silmien kostutusjärjestelmän. Kuivan silmän oireet ovat tyypillisesti voimakkaimmillaan tähän aikaan vuodesta.

Kuivista silmistä kärsivä usein kuvailee, että silmissä on roskan tunne ja kuivat silmät myös vuotavat helposti esimerkiksi ulkoillessa. Silmien kuivuuden voi huomata myös näön ajoittaisena epätarkkuutena ja silmien väsymisenä. Kuivasilmäisyys oireilee yksilöllisesti eivätkä kaikki kuivasilmäiset kärsi jokaisesta tyypillisestä oireesta. Oireiden tunnistaminen kuivasilmäisyydeksi voi olla hankalaa, sillä silmät saattavat oireilla vain ajoittain ja eri tilanteissa eri tavoin.

”Useimmiten ensisijainen hoitokeino kuiville silmille ovat silmätipat, mutta oikeanlaisten silmätippojen valitseminen valtavasta valikoimasta ei ole ihan helppoa. Tipat tuovat monelle kaivatun avun ainakin hetkeksi, mutta ne hoitavat ainoastaan oireita eivätkä varsinaista juurisyytä. Kuivista silmistä kärsivien olisi hyvä käydä kuivasilmätutkimuksessa, jotta juurisyy voidaan selvittää ja oikea hoito aloittaa”, kertoo Instrumentariumin kuivasilmäasiantuntija Aija Hirsimäki.

Yksi uusimmista kuivien silmien hoitokeinoista on IPL-valoimpulssihoito. Se on turvallinen ja kivuton hoitomenetelmä, joka käyttää voimakasta impulsoivaa valoa ja lämpöä hoitamaan tukkeutuneita Meibomian rauhasia. Noin 85 % kuivasilmäisyyden oireista johtuu näiden rauhasten toimintahäiriöstä, joten IPL-valoimpulssihoidosta on apua suurimmalle osalle. Erityisen hyvin hoito sopii heille, joille kostutustipat ja muut kotihoitokeinot eivät tuo riittävää apua.

”IPL-valoimpulssihoito lämmittää ja sulattaa Meibomin rauhasten sisältämää öljyä, mikä auttaa avaamaan tukoksia. Hoito parantaa kyynelnesteen laatua vähentäen silmien punoitusta, vetistystä sekä roskan ja kuivuuden tunnetta. Koska IPL-valoimpulssihoito hoitaa kuivien silmien juurisyytä, se tarjoaa siten pitkäaikaista helpotusta”, Hirsimäki jatkaa.

IPL-valoimpulssihoito toimii parhaiten sarjahoitona – Instrumentarium Kuivasilmäklinikalla hoidot tehdään tyypillisesti neljän kerran sarjana, mutta pidemmätkään hoitosarjat eivät ole poikkeuksellisia. Hoitokerrat tehdään tyypillisesti noin kolmen viikon välein. Suurin osa IPL-hoitoasiakkaista käy sarjahoidon jälkeen ylläpitohoidossa noin kerran vuodessa.

”Kostutustippoja voi olla rasittavaa käyttää useita kertoja päivässä. Kuivasilmäklinikoillamme käy paljon hankalista oireista kärsiviä, mutta myös paljon asiakkaita, jotka haluavat vähentää kostutustippojen käyttöä tai päästä niistä jopa kokonaan eroon. Ei siis kannata odottaa turhan pitkään ennen kuivasilmätutkimukseen menoa ja hoidon aloittamista” Hirsimäki lisää.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 7427379

Instrumentarium Kuivasilmäklinikat

Instru Optiikka Oy on optisen alan suunnannäyttäjä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Toimimme Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä sekä Virossa Instrumentarium-brändillä. Myymälöitä on yhteensä Suomessa 235 ja Virossa 29, ja yhteensä Instru Optiikka työllistää noin 1000 henkilöä. Vuonna 2023 Instru Optiikan liikevaihto oli 109,5 milj. euroa. Toimintaamme ohjaa halu toimia markkinoiden johtavana näönhuollon ammattilaisena ja asiakkaiden ykkösvalintana – panostamme palvelun ja tuotteiden laatuun, tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä alan uudistamiseen. Kattava myymäläverkostomme, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan kehityksellemme sekä asiantuntevalle asiakaspalvelulle. EssilorLuxotticaan kuuluvat optisen alan ketjut toimivat yhteensä yli 150 maassa yli 190 000 työntekijän voimin kattaen noin 18 000 myymälän myymäläverkoston. Näe enemmän – ole enemmän! Lue lisää: www.instruoptiikka.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste