Optikko opastaa asiakasta piilolinssien käytössä.

Miksi hyödyntäisit vain puolet tarjolla olevista näönkorjausvaihtoehdoista – piilolinsseillä joustavuutta ja helppoutta elämään

Maailman piilolinssipäivää vietetään piilolinssien isänä pidettävän Leonardo Da Vincin syntymäpäivänä 15.4. Piilolinssit ovat monipuolinen, turvallinen ja helppokäyttöinen näönkorjausvaihtoehto, joka on monella vielä kokeilematta.

Piilolinssejä voi käyttää lähes jokainen taittovirhekorjausta tarvitseva ja niiden helppokäyttöisyys yllättää monet.  Vaihtoehtoja käyttötavan puolesta on tarjolla useampia – kertakäyttöisiä, uudelleen käytettäviä sekä joustavakäyttöisiä, joita voi käyttää yön yli. Piilolinssit voivat olla paras valinta esimerkiksi urheillessa tai ulkoillessa – tilanteissa, joissa silmälasit voivat olla tiellä tai rikkoutumisen vaarassa. Piilolinssejä saa lähes tänä päivänä kaikille voimakkuuksille – myös hajataittoa korjaavina sekä monitehoina.

”Piilolinssien valikoima on nykypäivänä todella laaja ja uskallan väittää, että lähes jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto.  Nykyaikaiset materiaalit soveltuvat paremmin myös kuivasilmäisille ja haastaviin olosuhteisiin, kuten voimakkaasti ilmastoituihin tiloihin”, kertoo Instrumentariumin tuotepäällikkö Lotta Werlander.

Piilolinssit ja silmälasit täydentävät toisiaan erinomaisesti näönkorjausratkaisuna. Oikein määritetty  silmälasilinssityyppi voi toimia pitkän työpäivän hyvin esimerkiksi tietokoneen ääressä ja piilolinssi puolestaan illalla sulkapalloharrastuksessa tai pihaa haravoidessa. Toisella näönkorjaustavalla voi saavuttaa tarkemman, mutta rajoittuneemman näkökentän, ja toinen voi helpottaa käytännön tekemistä.

”Tutkimusten perusteella jopa 8-vuotiaat lapset oppivat käsittelemään piilolinssejä ammattilaisen opastuksella ilman aiempaa kokemusta. Usein itse asiassa lapset ja nuoret ovat juuri niitä tunnollisimpia piilolinssien hoito-ohjeiden noudattajia – ja nuorena opittu taito säilyy pitkään eikä piilolinssien pitämisen kanssa tule ongelmia iän karttuessakaan”, Instrumentariumin piilolinssiasiantuntija Merja Kuusela kertoo.

Piilolinssien hankintaan varataan aika optikolle pillolinssisovitukseen, jossa määritetään räätälöidysti sopivin linssityyppi sekä voimakkuus. Piilolinssiasiantuntija opettaa linssien oikeanlaisen käytön ja usein linssit saa mukaan jo ensikäynnillä. Parin viikon koekäytön jälkeen optikko varmistaa linssien toimivuuden jälkitarkastuksessa ja silloin tehdään lopullinen piilolinssimääräys. Turvallisen ja sujuvan käytön varmistamiseksi piilolinssikäyttäjä kutsutaan optikolle puoli vuosittain tai vuosittain piilolinssikontrolliin.

”Monilla meistä voi olla vanhoihin kokemuksiin tai kuulopuheisiin perustuvia ajatuksia ja olettamuksia piilolinsseistä. Nykyaikaiset piilolinssit ovat kuitenkin turvallinen ja monipuolinen vaihtoehto, johon kannattaa ehdottomasti tutustua tarkemmin. Ja mikä parasta, sinun ei tarvitse valita silmälasien ja piilolinssien väliltä – valitse paremmin sopiva vaihtoehto kuhunkin tilanteeseen ja saat suurimman ilon irti. Itse esimerkiksi käytän piilolinssejä ratsastusmatkoilla, tyyliäni korostavia silmälaseja toimistolla. Miksi tyytyä vain yhdentyyppiseen ratkaisuun kun voi käyttää hyödykseen kaikki tarjolla olevat keinot”, Werlander jatkaa.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikko, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 7427379

Instru Optiikka Oy on optisen alan suunnannäyttäjä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Toimimme Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä sekä Virossa Instrumentarium-brändillä. Myymälöitä on yhteensä Suomessa 235 ja Virossa 29, ja yhteensä Instru Optiikka työllistää noin 1000 henkilöä. Vuonna 2023 Instru Optiikan liikevaihto oli 109,5 milj. euroa. Toimintaamme ohjaa halu toimia markkinoiden johtavana näönhuollon ammattilaisena ja asiakkaiden ykkösvalintana – panostamme palvelun ja tuotteiden laatuun, tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä alan uudistamiseen. Kattava myymäläverkostomme, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan kehityksellemme sekä asiantuntevalle asiakaspalvelulle. EssilorLuxotticaan kuuluvat optisen alan ketjut toimivat yhteensä yli 150 maassa yli 190 000 työntekijän voimin kattaen noin 18 000 myymälän myymäläverkoston. Näe enemmän – ole enemmän! Lue lisää: www.instruoptiikka.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste