OCT-kuvantamisella saadaan tarkka näkyvyys verkkokalvon eri kerroksiin

Verkkokalvo saattaa näyttää täysin normaalilta, vaikka sen kerroksissa näkyisi jo mahdollisiin silmäsairauksiin viittaavia muutoksia. OCT-kuvien avulla on mahdollista löytää merkkejä alkavista silmäsairauksista jo ennen minkäänlaisia oireita.

OCT tulee sanoista Optical Coherence Tomography. Se tarkoittaa käytännössä valokerroskuvausta silmän eri rakenteista ja sitä käytetään erityisesti verkkokalvon ja sarveiskalvon kuvantamiseen. OCT-kuvausta suositellaan kaikille – eniten siitä hyötyvät sydän- ja verisuonisairaat, sukurasitteita niihin tai silmäsairauksiin omaavat sekä he, joilla on näkemisen oireita, tai he joita ei ole aiemmin kuvattu.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme parasta näönhuoltopalvelua ja OCT on osa sitä. Asiakkaan näkökulmasta kyseessä on helppo kuvaus, joka on ohi jo muutamassa minuutissa. OCT-kuvat on hyvä ottaa, vaikka silmien odotettaisiin olevan täysin terveet”, kertoo Mia Rosqvist, Instru Optiikan ohjaava optometristi Oulun Valkean Instrumentarium-myymälästä.

Silmäterveyden seuraaminen on helpompaa lähtötasomittausten avulla, sillä niistä saadaan tärkeää vertailupohjaa tulevaisuuteen. Lähtötasomittauksissa tulee vastaan ajoittain myös oireettomia sattumalöydöksiä, jotka saattavat vaatia tarkempia tutkimuksia ja hoitoja. Useiden silmäsairauksien muutokset ja vakavammat muodot alkavat syvemmistä kerroksista. Esimerkiksi jopa sokeutta aiheuttavien silmänpohjan ikärappeuman, glaukooman sekä diabeettisen retinopatian seuraaminen OCT:lla helpottaa varhaisten muutosten havainnointia.

”Suosittelen OCT-kuvia ihan jokaiselle. Tutkimus on nopea ja kivuton eikä se vaadi silmätippoja. Lisäksi kuvaus antaa tarkkaa tietoa silmänpohjan kerrosten terveydentilasta ja helpottaa  piilevien silmäsairauksien löytymistä ennen oireiden ilmaantumista”, lisää Rosqvist.

OCT-tutkimuksen suorittaa aina koulutuksen saanut optikko. Tutkimus on saatavilla useista Instrumentarium-myymälöistä kautta maan. Tarkempaa tietoa OCT-kuvauksesta sta sekä myymälälistaus löytyvät täältä.

Lisätietoja:
Veera Aalto, Viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi

 

Instru Optiikka Oy on optisen alan markkinajohtaja Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Toimimme Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä sekä Virossa Instrumentarium-brändillä. Myymälöitä on yhteensä Suomessa 235 ja Virossa 29, ja yhteensä Instru Optiikka työllistää noin 1000 henkilöä. Vuonna 2021 Instru Optiikan liikevaihto oli 110 milj. euroa. Toimintaamme ohjaa halu toimia markkinoiden johtavana näönhuollon ammattilaisena ja asiakkaiden ykkösvalintana – panostamme palvelun ja tuotteiden laatuun, tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä alan uudistamiseen. Kattava myymäläverkostomme, yli 120 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan kehityksellemme sekä asiantuntevalle asiakaspalvelulle. EssilorLuxotticaan kuuluvat optisen alan ketjut toimivat yhteensä yli 150 maassa yli 180 000 työntekijän voimin kattaen noin 18 000 myymälän myymäläverkoston. Näe enemmän – ole enemmän! Lue lisää: www.instruoptiikka.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste