Optikko esittelee asiakkaalle silmälaseja.

Oikeanlaisten linssien valinta vaikuttaa merkittävästi näkökokemukseen

Ei ole yksiselitteistä, mikä linssi on paras – valintaan vaikuttavat muun muassa käyttötarpeet, linssien vahvuudet sekä omat mieltymykset. Käyttäjälleen oikein valittu linssi takaa parhaan mahdollisen näkökokemuksen ja helpottaa myös uusiin silmälaseihin tottumista.

Tänä päivänä linssit valmistetaan pääsääntöisesti optisesta muovista, joka on kevyttä, kestävää ja helposti ohennettavissa myös suuremmissa voimakkuuksissa. Linssien valinta lähtee aina asiakkaan tarpeiden kartoittamisesta – minkä ikäinen henkilö on kyseessä, mikä on hänen tämän hetkinen näkökykynsä, mitä hän tekee työkseen tai miten hän viettää vapaa-aikaansa. Autoa työkseen ajavan ja vapaa-ajallaan maalausta harrastavan henkilön tarpeet ja toiveet voivat näyttää hyvin erilaiselta verrattuna toimistotyötä tekevän golf-harrastajan tarpeisiin ja toiveisiin.

”Linssien valinta on paljon muutakin kuin yksitehojen ja monitehojen väliltä valitsemista. Se, minkälaiseen käyttötarkoitukseen linssi on, on yksi suurimmista yksittäisistä linssivalintaa ohjaavista tekijöistä. Valittavana on esimerkiksi erilaisia pinnoitteita, ohennuksia ja värejä – jokaisella ominaisuudella on merkitystä lopputulokseen. Ja sitten on vielä piilolinssit, joita saa lähes kaikille voimakkuuksille, myös hajataittoa korjaavina sekä monitehoina. Asiakkaiden ei kuitenkaan tarvitse tietää vaihtoehtoja tai ymmärtää linssiteknologian päälle – me ammattilaiset kyllä johdatamme heidät parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen” kertoo Instrumentariumin optikko Meri Kortelainen.

Myös linssien pinnoitteet vaikuttavat kokonaisuuteen huomattavasti. Naarmuuntumista ehkäisevä kovapinnoite suojaa linssien pintaa naarmuilta ja vaurioilta pitäen näköalueen kirkkaana pitkään. Heijastamaton pinnoite vähentää linssin pinnalta tulevia heijastuksia ja on esteettisesti kauniimman näköinen sekä parantaa linssin optista laatua. Likaa, vettä ja pölyä hylkivät pinnoitteet puolestaan helpottavat linssien puhdistamista ja pitävät ne kirkkaina pidempään.

Aurinkolasilinssien valinnassa tarve linssien erityisominaisuuksille korostuu usein entisestään – esimerkiksi polarisoituja aurinkolaseja suositellaan erityisesti vesillä liikkujille sekä autoilijoille, sillä ne poistavat vaakasuuntaisia heijastuksia esimerkiksi märältä asfaltilta ja veden pinnalta. Peilipintaisten linssien valinta voi usein perustua tyyliseikkoihin, mutta peilipinta myös läpäisee valoa tavallista aurinkolasilinssiä vähemmän eli silmät ovat paremmassa suojassa.

”Aurinkolasilinssien valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota myös linssin väriin. Ruskeat linssit parantavat kontrasteja eli näet ympäristön kirkkaasti myös pilvisellä säällä, harmaat linssit helpottavat näkemistä kirkkaissa olosuhteissa ja pitävät värimaailman neutraalina kun taas vihreä-harmailla linsseillä värit pysyvät aidoimmillaan. Näiden yleisimpien värien lisäksi saatavana on myös esimerkiksi keltaisia linssejä, jotka sopivat erityisesti lasketteluun ja golfaamiseen sekä vaaleanpunaisia linssejä syvyysnäköä parantamaan”, Kortelainen jatkaa.

Lisätietoja:
Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 0407427379

Instru Optiikka Oy on optisen alan suunnannäyttäjä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Toimimme Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä sekä Virossa Instrumentarium-brändillä. Myymälöitä on yhteensä Suomessa 235 ja Virossa 29, ja yhteensä Instru Optiikka työllistää noin 1000 henkilöä. Vuonna 2023 Instru Optiikan liikevaihto oli 109,5 milj. euroa. Toimintaamme ohjaa halu toimia markkinoiden johtavana näönhuollon ammattilaisena ja asiakkaiden ykkösvalintana – panostamme palvelun ja tuotteiden laatuun, tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä alan uudistamiseen. Kattava myymäläverkostomme, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan kehityksellemme sekä asiantuntevalle asiakaspalvelulle. EssilorLuxotticaan kuuluvat optisen alan ketjut toimivat yhteensä yli 150 maassa yli 190 000 työntekijän voimin kattaen noin 18 000 myymälän myymäläverkoston. Näe enemmän – ole enemmän! Lue lisää: www.instruoptiikka.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste