Parempaa pelisilmää silmistä huolehtimalla

Tarkka ja toimiva näkö on tarpeen myös jääkiekkokaukalossa. Mestis-joukkue TUTO Hockeyn pelaajat pääsivät tutkituttamaan näöntarkkuutensa lisäksi muun muassa reaktioaikansa ja näkökenttänsä laajuuden TUTOn ja Instrumentariumin järjestämässä yhteistyötapahtumassa Marli Areenalla.

Kaukalossa täytyy reagoida nopeasti

Pelkkä pelisilmä ei jääkiekkokaukalossa riitä, vaan näön on oltava tarkka ja toimittava hyvin, jotta pelaaja pystyy reagoimaan nopeasti kentän tapahtumiin. Tästä syystä Mestiksessä pelaava TUTO Hockey päätti järjestää pelaajilleen mahdollisuuden saada arvokasta lisätietoa näkemisestään ja itsestään pelaajana. Näkemisen päivä järjestettiin helmikuussa joukkueen kotihallilla Turun Kupittaalla sijaitsevalla Marli Areenalla. Päivän yhteistyökumppanina toimi Pupillin Instrumentarium.

Päivän tutkimuksissa mitattiin toiminnallista näköä eli muun muassa kontrastinäkö, jolla tarkoitetaan kykyä erottaa valoisuuseroja toisistaan, näkökentän laajuus ja eheys sekä nopeatempoisen urheilulajin kannalta olennainen reaktioaika. Toiminnallista näköä mittaavat tutkimukset ovat osa Instrumentariumin uutta laajennetun näöntutkimuksen palvelukokonaisuutta. Lisäksi pelaajilta testattiin näöntarkkuus.

− Haluamme tarjota pelaajillemme parhaat mahdolliset olosuhteet pelaamiseen. Aivan kuten fyysisellä kunnolla tai mielentilalla, myös näkökyvyllä on tässä suuri merkitys, Ninni Mäkinen TUTO Hockeysta kertoo.

− Kaukalossa tapahtuu paljon ja nopealla tempolla. Monelle esimerkiksi oman reaktioajan selvittäminen toi selvästi uutta ja tärkeää tietoa. Joukkueen jäsenet haluavat kehittää itseään pelaajina, ja tällainen tieto varmasti auttaa siinä, Mäkinen jatkaa.

”Tärkeää tietoa silmieni tämänhetkisestä tilanteesta”

Moni pelaaja hakeutui mukaan, sillä edellisestä näöntarkastuksesta oli kulunut hetki aikaa. Myös uudenlaiset tutkimukset herättivät kiinnostusta. Kontrastinäköä, reaktioaikaa ja näkökenttää mittaavat testit ovat itsessään hyvin pelillisiä, ja pelaajat kuvasivat tutkimusta hyödyllisen lisäksi myös hauskaksi.

Pelaajat olivat tyytyväisiä saadessaan tietoa näkönsä osa-alueista, joita ei ollut aiemmin testattu. Osa koki saaneensa lisää itsevarmuutta tiedosta, että näkö toimii, kuten pitääkin. Joukkueen laitahyökkääjä Aki Keinänen piti saamaansa tietoa arvokkaana:

− Sain todella tärkeää tietoa silmieni tämänhetkisestä tilanteesta. Omissa tuloksissa näkyi muutamaa päivää aiemmin ollut tapaturma, minkä vuoksi testi uusittiin kahden päivän kuluttua ensimmäisestä testistä ja tulokset olivat paremmat. Kaiken kaikkiaan testien tekeminen oli helppoa ja nopeaa. Hienoa, että tutkimuksiin pääsi osallistumaan vaivattomasti hallilla.

Kuva: Instrumentarium kuvituskuva

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste