Tärkeää tietoa tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta ja sen vaikutuksista optisella alalla 

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on hyväksynyt muutokset tartuntatautilakiin 30.12.2021, joka on voimassa 31.12.2022 saakka ja edellyttää kaikilta terveydenhuollossa palvelevilta henkilöiltä täyttä rokotesuojaa tai todistusta viimeisen kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronasta.

Laki astui voimaan 1.1.2022 ja sen vaatimaa suojaa koskevia vaatimuksia ryhdytään noudattamaan viimeistään 30 päivän kuluttua lain voimaantulosta eli 1.2.2022 mennessä.  Laki koskee yhtäläisesti koko optista toimialaa sekä kaikkia terveydenhuollon toimijoita valtakunnallisesti. 

Kaikki optikkoliikkeen työntekijät kuuluvat tartuntatautilain piiriin 

Optikkoliike on yksityinen terveydenhuollon toimija, jossa optikot ja myyjät ovat lähikontaktissa asiakkaisiin. Riskiryhmillä ja vakaville seuraamuksille alttiilla asiakkailla tarkoitetaan mm. yli 70-vuotiaita sekä erilaisia vakavia sairauksia sairastavia henkilöitä. Tällaisia henkilöitä asioi optikkoliikkeissä päivittäin.

Uusi tartuntalain muutos koskee koko terveydenhuollon toimintayksikön henkilökuntaa eli kaikkia yrityksen asiakastiloissa toimivia yrityksen työntekijöitä, optikoitamyyjiä sekä liikkeissämme toimivia silmälääkäreitä. Suojaa edellytetään myös sellaisilta työntekijöiltä, jotka eivät ole suorassa lähikontaktissa asiakkaaseen tai potilaaseen, mutta jotka voivat levittää tartuntaa edelleen sellaiseen henkilöstöön, joka työskentelee tehtävissä, joihin sisältyy lähikontaktin aiheuttama tartuntariski covid-19-taudin vakaville seuraamuksille alttiille asiakkaille ja potilaille.

Suojellaksemme toinen toisiamme toivomme, että asiakkaamme noudattavat terveydenhuollon suosituksia kasvomaskin käytöstä liikkeissämme.
Lisätietoa THL:n sivuilta, Kaupanliiton ohjeistuksesta, sekä Näe ry:n ohjeistuksesta.

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste