Transitions GEN 8 -silmälasit tummana ja kirkkaana

Uudet valoälykkäät linssit saapuvat – reagoivat valaistuksen muutoksiin nopeammin kuin koskaan

Uudet UV-säteilyn vaikutuksesta tummuvat linssit saapuvat kesäkuussa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymälöihin.

UV-säteilyn vaikutuksesta tummuvia linssejä on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä. Teknologian ja materiaalien kehittyessä tummuvien linssien ominaisuudet ovat parantuneet – kesäkuussa myyntiin tulevat Transitions Signature GEN 8 -linssit ovat paitsi nopeimmin valoon mukautuvat, myös muilta ominaisuuksiltaan kehittyneemmät vanhempiin linssimalleihin verrattuna.

”Nämä valoälykkäät linssit tummuvat alle minuutissa ja vaalenevat takaisin kirkkaiksi muutamassa minuutissa. Linssimateriaalissa on UV-säteilyyn reagoivia kiteitä, jotka muuttuvat säteilyn voimakkuudesta riippuen tummemmiksi tai kirkkaammiksi. Sisätiloissa linssit ovat täysin kirkkaat, joten käyttömukavuus on huipussaan”, kertoo Instru Optiikan tuotepäällikkö Lotta Werlander.

Linssimallisto on poikkeuksellinen, sillä tuttujen harmaiden ja ruskeiden sävyjen lisäksi linssejä on saatavilla myös grafiitin- ja smaragdinvihreinä, ametistinviolettina, safiirinsinisenä sekä meripihkankeltaisena. Uusilla väreillä voi joko korostaa valitun kehyksen värejä tai vaihtoehtoisesti leikitellä vastaväreillä, jolloin sekä linssin sävy että kehyksen muoto nousevat esiin. Lisäksi Transitions-linssit mahdollistavat entistä voimakkaampien linssien valmistamisen auringossa tummuviksi.

”Upeiden värivaihtoehtojen lisäksi linssit ovat todella laadukkaat. Niissä on mukana paitsi sinivalosuoja ja kovapinnoite, ne ovat myös heijastamattomat sekä likaa ja vettä hylkivät. Linsseissä on myös markkinoiden tehokkain UV-suoja – UVA- ja UVB-säteilyt suodattuvat sataprosenttisesti. Yhdistettyinä nämä ominaisuudet lisäävät sekä linssien käyttömukavuutta että optista laatua”, Werlander jatkaa.

Transitions-linssit on saatavissa sekä silmälasikehykseen että linssitettävään aurinkolasikehykseen. UV-säteilyn vaikutuksesta tummuvat linssit ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi näyttöpäätelasien rinnalle tai ulkoiluun. Vaikkei silmälaseille olisi tarvetta, on uusilla linsseillä varustettuja laseja tilattavissa myös ilman vahvuuksia – niitä voi siis käyttää myös aurinkolaseina, joiden tummuus vaihtelee valo-olosuhteiden mukaan.

”Minulle on tärkeää suojata silmiäni kaikissa olosuhteissa. Sain uudet Transitions-linssit testikäyttöön muutamia kuukausia sitten ja ne ovat ihan älyttömän hyvät. Tummenevat linssit sopivat erityisen hyvin valoherkille ja koen, että niistä on ollut apua myös migreenipäänsäryn kanssa, sillä linssit ovat aina sopivan tummat valaistusolosuhteiden muutoksista riippumatta. Joskus jopa pilvisellä säällä tekee mieli siristellä, mutta näiden linssien kanssa sitä haastetta ei ole”, kommentoi Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila.


Lisätietoja:

Veera Aalto, viestintäpäällikkö, Instru Optiikka
viestinta@instru.fi, 040 742 7379

Instru Optiikka Oy on optisen alan suunnannäyttäjä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Toimimme Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä sekä Virossa Instrumentarium-brändillä. Myymälöitä on yhteensä Suomessa 235 ja Virossa 29, ja yhteensä Instru Optiikka työllistää noin 1000 henkilöä. Vuonna 2023 Instru Optiikan liikevaihto oli 109,5 milj. euroa. Toimintaamme ohjaa halu toimia markkinoiden johtavana näönhuollon ammattilaisena ja asiakkaiden ykkösvalintana – panostamme palvelun ja tuotteiden laatuun, tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä alan uudistamiseen. Kattava myymäläverkostomme, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan kehityksellemme sekä asiantuntevalle asiakaspalvelulle. EssilorLuxotticaan kuuluvat optisen alan ketjut toimivat yhteensä yli 150 maassa yli 190 000 työntekijän voimin kattaen noin 18 000 myymälän myymäläverkoston. Näe enemmän – ole enemmän! Lue lisää: www.instruoptiikka.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste