Toimialapalkinnot jaettiin: Vuoden Optikko 2017 – Heli Karvonen

Näkemisen ja silmäterveyden toimiala NÄE ry ja Suomen Optometrian Ammattilaiset ry jakavat vuosittain Vuoden Optikko -tunnustuksen Suomessa laillistetulle optikolle, joka on vuoden aikana toiminut ansioituneesti työssään tai tehnyt merkittävän teon alan hyväksi.

Vuoden 2017 Vuoden Optikoksi valittiin optometristi Heli Karvonen, joka työskentelee Instrumentarium Lappeenrannan ja Imatran myymälöiden myymäläpäällikkönä sekä Itä- ja Kaakkois-Suomen yritysmyyntivastaavana. Tunnustus julkistettiin viikonloppuna Näe 2018 -tapahtumassa Helsingissä.

”Tänä vuonna huomionosoituksissa korostuu toimialan kokonaisvaltainen, ennakkoluuloton kehittäminen ja eteenpäin vieminen”, sanoo Näkemisen ja silmäterveyden toimiala NÄE ry:n toimitusjohtaja Panu Tast NÄE ry:n tiedotteessa. ”Teknologinen kehitys ja toisaalta yhteiskunnalliset murrokset, kuten sote-uudistus ja väestön ikääntyminen, muuttavat alaamme vauhdilla. Jotta uusiin mahdollisuuksiin voidaan onnistuneesti tarttua, tarvitaan alan sisäistä draivia ja positiivisuutta, joita tämän vuoden palkituilla on.”

Karvonen on työskennellyt Instru Optiikassa jo pitkään ja on uransa alusta alkaen osoittanut toimeliaisuutta, luovuutta ja ratkaisukeskeisyyttä työssään. Tunnustuksen valintaperusteissa häntä kuvataankin aktiiviseksi, osallistuvaksi, positiiviseksi ja ajan hermolla olevaksi optometristiksi. ” – Hän on jatkuvasti ylläpitänyt ja kehittänyt ammattitaitoaan ja peräänkuuluttaa samaa myös muilta”, Tast kertoo tiedotteessa yksimielisen valinnan taustoista.

Uusin asioihin Karvonen suhtautuu innolla. ”Optikon työn arvostus kasvaa, kun asiakas kokee optikolla olevan nykyaikaiset tiedot ja taidot näköterveydestä. Toivon, että ammattitaitoamme näkemisen asiantuntijoina tullaan jatkossa hyödyntämään laajemmin”, Karvonen kuvaa tiedotteessa.

Instru Optiikka Oy:n myyntijohtaja Anu Tola kehuu valintaa osuvaksi. ”Helin innostus ja rohkeus heittäytyä kehittämään itseään ja koko alaa on ihailtavaa. Hän myös jakaa osaamistaan muille yrityksessä ja osallistuu aktiivisesti toimintamme kehittämiseen. Heli on ammattitaitoinen ja asiakkaista aidosti välittävä optikko, kannustava esimies ja innostava työkaveri, minkä lisäksi hän edistää rohkeasti Itä- ja Kaakkois-Suomen yritysmyyntiä. Kaikessa hänen työssään välittyy tärkein arvomme, Rakastamme asiakastamme. Onnittelen Heliä lämpimästi koko yrityksemme puolesta.”

Myös Karvonen itse arvioi oman innostuksensa välittyvän työkavereille ja asiakkaille. Hän uskoo myös kehityksessä yhteistyön voimaan. ”Olen kiitollinen, että työnantajani on mahdollistanut jatkuvan eteenpäin menemisen. Yhdessä kehitymme yksilöinä, yrityksenä ja toimialana”, Karvonen summaa NÄE ry:n tiedotteessa.

Kuva: Ella Kaidesoja

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste