Instru Optiikka Oy:n yhteistoimintaneuvottelujen tulos

Optinen ala on ollut isojen muutosten keskellä jo useamman vuoden, ja korona on vauhdittanut näitä muutoksia entisestään. Siksi Instru Optiikka Oy aloitti koko henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut 3.11.2020. Yhteistoimintaneuvottelujen tavoitteena oli sopeuttaa yrityksen toiminta muuttuvaan toimintaympäristöön sopivaksi ja turvata toimintamme, kilpailukykymme ja työpaikkamme jatkossa.

”Asiakkaidemme tarpeet ovat muuttuneet, ja digitalisaation vaikutukset optiseen alaan ovat olleet viime vuosina merkittäviä. Asiakasmäärät myymälöissämme ovat vähentyneet huomattavasti, ja osa työstä on vähentynyt tai jopa kokonaan poistunut”, kertoo Instru Optiikka Oy:n toimitusjohtaja Pasi Anttila.

Yhteistoimintaneuvottelut päättyivät maanantaina 30.11.2020. Sopeuttamistoimet johtivat aiottua pienempään määrään irtisanomisia, yhteensä 58 henkilötyövuoden vähentämiseen koko henkilökunnastamme. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat Instru Optiikka Oy:n koko henkilöstöä Suomessa (883 henkilöä). Sopeuttamistoimet koskivat tasaisesti kaikkia alueita ja toimintoja.

”Kulunut vuosi on ollut kaikille raskas. Pandemia on tuonut mukanaan huolen sekä ihmisten terveydestä että taloudellisesta tilanteesta. Olemme tehneet parhaamme taataksemme henkilökuntamme ja asiakkaidemme turvallisuuden niin myymälöissä kuin pääkonttorillammekin. Nyt käytyjen yhteistoimintaneuvottelujen takana ovat kuluttajakäyttäytymisen muutokset, joihin olemme sopeuttaneet toimintaamme”, Anttila sanoo.

 

Instru Optiikka Oy on optisen alan markkinajohtaja Suomessa ja Virossa ja osa kansainvälistä GrandVision-konsernia.

11.1.2021

 

Lisätietoja:
Kati Litmanen
Marketing, Digital and Category Management Director

Instru Optiikka Oy
Linnoitustie 3, Intermezzo 5 krs.
02600 Espoo, FINLAND

M +358 50 521 4894
E kati.litmanen@instru.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste