Silmälasit saa nyt myös verkosta – Instrumentariumin ja Nissenin verkkokaupat uudistuivat

Instru Optiikka Oy:hyn kuuluva Instrumentarium avasi kesäkuun alussa silmälasien verkkokaupan ensimmäisenä Suomen suurista optisen alan ketjuista. Instru Optiikka Oy:n toisen suuren ketjun, Nissenin, verkkokaupasta silmälaseja on voinut tilata 17.6. alkaen. Alkuun verkkokaupoista on mahdollista tilata yksitehosilmälaseja. Ostoa varten tarvitaan silmälasiresepti. Jo aiemmin verkkokaupoista on voinut tilata piilolinssejä sekä aurinkolaseja ilman vahvuuksia. Verkkokauppojen palvelut laajenevat syksyllä.

Koronakevät vauhditti kehitystyötä – verkkokauppa ja myymälät toistensa tukena asiakkaita varten

Kesäkuun aikana Instru Optiikka Oy:n Instrumentarium- ja Nissen-ketjujen verkkokaupat uudistuivat. Instrumentarium ja Nissen ovat ensimmäiset suuret ketjut Suomessa, joiden verkkokaupoista voi tilata piilolinssien ja aurinkolasien lisäksi myös silmälaseja. Verkkokaupan kehittäminen on ollut yrityksen yhtenä painopistealueena jo pidemmän aikaa, mutta koronavirustilanne vauhditti kehitystyötä kuluneen kevään aikana.

“Kuluttajien ostokäyttäytyminen on muuttunut ja yhä useammat ostokset tehdään verkosta. Tällä on tulevaisuudessa varmasti yhä enemmän vaikutusta myös optiseen alaan ja optikkoliikkeiden asiakkaiden asiointiin. Siksi haluamme tarjota myös silmälasien ostajille paremmat mahdollisuudet ostaa lasit haluamallaan tavalla, haluamastaan paikasta. Erilaiset palvelukanavamme myymälöistä verkkokauppaan ja muihin asiakaspalvelukanaviin tukevat toisiaan”, sanoo Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila.

Verkkokauppojen ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti – palvelut laajenevat syksyllä

Instrumentariumin ja Nissenin verkkokaupoista on alkuun tilattavissa silmälasien tuoteryhmästä ainoastaan yksitehosilmälaseja. Yksitehosilmälasit muodostavat Suomessa myytävien silmälasien volyymista noin puolet (Näe ry, 2020). Ostoa varten tarvitaan silmälasiresepti, josta näkyvät muun muassa voimakkuustiedot. Silmälasireseptin saa näöntutkimuksen yhteydessä optikolta tai silmälääkäriltä.

“Syksyllä on tarkoitus saada Instrumentariumin ja Nissenin verkkokaupoissa myyntiin myös monitehosilmälasit sekä mahdollistaa aurinkolasien tilaaminen vahvuuksilla. Haluamme kehittää hyvissä ajoin palveluitamme vastaamaan asiakkaiden erilaisia tarpeita ja olla asiakkaan apuna juuri siinä kanavassa, jossa hän mieluiten asioi tarvitessaan näönhuollon tuotteita, palveluita tai neuvontaa”, Instru Optiikan Marketing, Digital & Category Management Director Kati Litmanen kertoo.

Verkossa on saatavilla suuri osa ketjujen normaalista kehysvalikoimasta. Asiakasta pyritään tukemaan ostotapahtumassa mahdollisimman hyvin kertomalla esimerkiksi kehyksen mitat ja minkä muotoisille kasvoille kehykset sopivat. Myös asiakaspalvelu auttaa oikeanlaisten lasien tilaamisessa. Virtuaalisovitus on tulossa lähiaikoina uutena ominaisuutena tukemaan lasien hankintaa.

“Instrumentariumin verkkokaupan uudistuessa keräsimme palautetta pilottiryhmältä. Suurin osa heistä antoi positiivista palautetta, mutta saimme myös todella hyviä kehitysehdotuksia. Parannuksia tehdään siis jatkuvasti. Meille on tärkeää, että verkkokaupat edustavat brändejään ja palvelevat ketjujen asiakkaiden tarpeita mahdollisimman hyvin. Jatkamme tämänkin kehitystä myös tulevaisuudessa”, Litmanen toteaa.

 Taustatietoa:

  • Vuonna 2019 ketjuliikkeiden ulkopuolisten toimijoiden ja verkkomyynnin markkinaosuus Suomessa oli 11,4 prosenttia (Näe ry, 2020)
  • Instru Optiikka Oy:n markkinaosuus vuonna 2019 oli 36,7 prosenttia.
  • Instru Optiikka Oy on perustanut aikoinaan ensimmäisenä myös piilolinssien verkkokaupan vuonna 2001.

Instru Optiikka Oy:n ketjujen verkkokaupat:
www.instru.fi
www.nissen.fi
www.keops.fi (piilolinssien ja oheistuotteiden verkkokauppa)

 

Lisätietoja:

Kati Litmanen
Marketing, Digital & Category Management Director
Instru Optiikka Oy
p. 050 521 4894
kati.litmanen@instru.fi

Instru Optiikka Oy

Instru Optiikka Oy on optisen alan edelläkävijä Suomessa ja Virossa sekä osa kansainvälistä EssilorLuxottica-konsernia. Yritys toimii Suomessa Instrumentarium-, Nissen-, ja Keops-myymäläbrändeillä ja Virossa Instrumentarium-brändillä. Instru Optiikan kattava myymäläverkosto, yli 130 vuoden kokemus ja kansainvälinen yhteistyö luovat vakaan pohjan yrityksen kehitykselle ja asiakaspalvelulle.

Yhteystiedot

Vaihde
puh. 0201 70 7000

Vaihteen aukioloaika 8-16
etunimi.sukunimi@instru.fi

Linnoitustie 3
02600 Espoo

© InstruOptiikka • Rekisteriseloste